Budjettiriihi

Milloin budjettiriihestä tulee kannanotto / vaihtoehto?

2 tykkäystä

Minua kiinnostaa myös budjettiriihestä keskustelu Erityisesti mikä Liike Nyt -puoluetta keskustelussa päällimmäisenä nousevat asiat?

3 tykkäystä

Jotenkin tuntuu ettei tiedotus ja info kulje odotetulla tavalla. Pistää henkkoht miettimään välillä myös sitä, mitä toiminnasta saa🤔

2 tykkäystä

Ajattelin, että voisimmeko nostaa tänne meitä puhuttavia asioita budjettiriihestä. Mitkä Erityisesti ovat kermaa kakun päällä ja mitkä asiat ovat tarkastelua vaativia?

1 tykkäys

Vaatii kärsivällisyyttä… ns. vanhat puoleet ovat rakentuneet yli 100 vuotta sitten… pikkuhiljaa mekin eteenpäin pötkitään, pala kerrallaan​:muscle:. On selvää, ettei puoluehenkilöstöä tai varsinkaan palkallista puoluehenkilöstöä ole riittävästi vielä pyörittämään tätä puoluetta, seurauksena mm. viestintä vähäistä toistaiseksi. Odotettavissa on kuitenkin vuodenvaihteessa piristystä mm. luvatut nettisivupäivitykset ja eduskuntavaaliehdokkaiden aktivoituminen… luotan siis siihen, et tilanne paranee aika nopeestikin​:clap::muscle::ok_hand:.

3 tykkäystä

Minua ainakin kiinnostaa kuulla konkreettisia asioita työllisyystoimista, hoitoalan ongelmista, omaishoidosta ja erityisryhmistä. Sähköstä puhutaan koko aika ja siihen on toki pakko reagoida. Mitä asioita LN nostaa eduskunnassa: ollaanko mietitty tehdä välikysymystä tms.? Missä mennään?

1 tykkäys

Itsekin kaipailisin myös Liike Nytiltä vaihtoehtobudjettia tai jopa vastaavanlaista #leikattavaalöytyy -listaa jonka Liberaalipuolue on laatimassa. Lista on hyvin selkokielinen ja äärimmäisen konkreettinen tällaisella aikakaudella, jossa yksikään suurista puolueista eivät ole valmiita leikkaamaan mistään. Lista on saanut erittäin hyvän vastaanoton somessa.

6 tykkäystä

Mikseivät ihmiset ehdota ratkaisuja? Jos ei löydy itseltä, niin kopioikaa (kertoen) muiden leikkausideoita, joita kannatatte.
Esimerkiksi:

  • puoluetuki n. 30miljoonaa. Leikataan ja tehdään siitä kiinteä, esimerkiksi 400 000 euroa per puolue. Sillä saa maksettu yhden puoluesihteerin palkan, toimiston keskustan ulkopuolelta ja puoluerekisterin. Säästö, n25 miljoonaa
  • Veikkauksen tuet puoluesidonnaisille järjestöille (100 miljoonaa?)
  • Suomi-Venäjä-seuran tuet (n.800 000)
    ym.
1 tykkäys

Olen samoilla linjoilla, ja laitoinki Hjallikselle viestiä tästä.

Koska jos halutaan olla hallituksessa ensi kevään jälkeen, niin täytyy olla jotain konkreettista kertomaa miten aiotaan asiat tehdä. Yksi niistä on mielestäni se, että tehdään oma, vaihtoehtoinen, budjetti kaikkine kuluineen. Hirvee duuni, onhan siinä jokunen miljardi “jaettavana”, mut mitä sitten?

1 tykkäys