Itärajan sulkeminen

Esille on tullut ehdotus itärajan sulkemisesta, ainakin siksi aikaa, kun hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu.
Itse olen ainakin kyseisen ehdotuksen kannalla. Olisiko tästä aihetta koko puolueen ulostulolle ja itärajan sulkemisen kannattamiselle.

4 tykkäystä

Kaakkoa kuritettu n. miljoonan euron tulon menetyksillä/päivä korona-ajan rajansulkujen “ansiosta”. Kannattaisin ennemmin tiukempaa viisumimenettelyä hallinnon lähipiirille, jotka käyttävät itärajaa vain kauttakulkuun.

3 tykkäystä

Kannatan itsekin itärajan sulkemisen puolesta, perustelen sillä että Venäjä mahdollisesti voi jopa käyttää Turkin ja Valko-Venäjän esimerkin mukaisesti pakolaisia hybridivaikuttamisen keinona häiritä toisen maan järjestystä ja turvallisuutta. Toivon että rajavartioiden asemaa vahvistettaisi niin, jotta varauduttaisiin tällaisiin tilanteisiin.

2 tykkäystä

Tämä taas on aivan eri asia kuin rajan sulkeminen turistiliikenteeltä.

4 tykkäystä

Hyvä huomio, ne ei sulje toisiaan pois minun mielestäni. Turistilla on pääsy vain viisumilla Suomeen rajanylityspaikoissa, vaikka raja onkin kiinni vain pakolaisilta.

3 tykkäystä

Ok. Taas on hyssyteity Asioita ja meininki on ¥pezreesta. Pate

Itärajan toisella puolella on Venäjän roistovaltio, jonka kansalaiset suurimmalta osaltaan kannattaa Putinin hyökkäystä mm.Ukrainaan.
Tästä syystä itäraja pitää sulkea venäläisiltä, niin muutkin EU-maat tekevät, joilla on Venäjä rajanaapurina.
Mistä tietää, että turisti on turisti, eikä agentti ja soluttautuja … infrastruktuuri terroristi.
Venäjä ei piittaa mistään, sovitustakaan.

KUVASSA Suomen valtiovierailun aikana kesäkuussa 1957 NL (pääministeri) ministerineuvoston puheenjohtajan Nikolai Bulganini.
Nikolai suunnitteli vierailun aikana uutta hyökkäystä Suomeen ja mainitsi hyvistä tykkien paikoista seuralaiselleen, presidentti Nikita Hruštšoville (1955–1964)
… Tähän Nikita tuhahti, että mitä sinä puhut tykeista, kun olemme tutustumassa suomalaiseen maatalouteen! … Hruštšov syrjäytettiin melkein heti Suomen vierailulta palattuaan.

1 tykkäys

Minä kannatan myös itärajan sulkemista ja aitojen rakentamista muualle kuin oikeille rajanylityspaikoille. Viisumeita ei enää tule myöntää niin että suomea voi käyttää turistilentojen välietappina ja ostosparatiisina. Venäjällähän on omasta mielestä kaikki hyvin ilman suomen tukea. Baltiassa on järkevä hallintoporras joka tuntee venäläiset eikä nuoleskele putinia. Suomi on itsenäinen valtio joka voi tehdä samoin kyselemättä mistään ulkomailta. Kannatan yhteistä kannanottoa.

2 tykkäystä

Tämäkin on kaksniitinen asia.
Ymmärrän hyvin laillasi Imatralaisena turistiliikenne ja ostosmatkailijoiden merkityksen paikallisille yrityksille, mutta…
Pakotteiden olisi lienee tarkoitus purra Venäjän kansaan mielipiteiden muuttamiseksi hallintoa vastaan ja sitä kautta hyökkäyssodan päättymiseen.
Nyt rajan yli juostaan kilvan ja kannetaan tavaraa Venäjälle kuin ennenkin.
Tässä on käynyt nyt niin, että Venäläisillä homma rokkaa ja ne ketkä pakotteista taas kärsivät, olemme me, Suomalaiset pilviin kohonneina bensan, lämmitysöljyn ja ruoan hintoineen.
Rajan täyssulku voisi olla tehokasta.
Nyt jo kuuluu Venäläinen vanha naureskelu Suomalaisista… “turak”

1 tykkäys

Ei taida monellakaan olla ymmärrystä mitä sota on. Siinä ei hyssytellä, siinä ei voi päästää “määrättyjä ihmisiä” rajan yli, kuten JariP hyvin asian ilmaisee. Ei nyt voi surra menetettyjä ruplia; Venäjä käy sotaa ja on käsittämättömän raaka toimissaan.

Me olemme se rajanaapuri Venäjälle, valehtelu ja nurkan takana meille suomalaisille nauraminen kuuluu tähän russland-perinteeseen. Mihinkään venäläisten sanaan tai tekoon ei voi luottaa.

Rajat kiinni, totaalisesti. Kaikenlainen kaupankäynti seis.

Kaakkois-Suomen yrittäjien on nyt haettava uusia markkina-alueita, uudistuttava. Suomalaisilla on rahaa ja tarve löytää erilaisia lomapaikkoja ja -muistoja.

2 tykkäystä

Et taida olla tekemisissä yritystoiminnan kanssa. Jos yritys on kaakkois rajalla niin voisit näyttää miten haetaan markkinoita muualta.Näitä teoreetikkoja on täälläkin mutta käytännön neuvojia vähemmän. Joskun näin neuvon kun yrityksellä oli konsultin mielestä liian pieni liikevaihto niin neuvoi lisäämään markkinointia kahdeksankertaiseksi liikevaihtoon verrattuna. Käytäntö on eri asia kun huuhaa ajatukset. Täällä myös väitetään että sodan kannatus on kansan keskuudessa korkealla. Niin varmaan on kun erilaisen mielipiteen painona on 15 vuoden vankeus. Ja venäjällä vankeus on ihan eriluokkaa kuin suomessa. Siellä joutuu mm seksityöhön samaa sukupuolta olevan kanssa. Venäjällä ei onnistu esimerkiksi nettiin kirjoittaminen nimettömänä koska kaikki liittymät on rekisteröityjä. Venäläiset pelkää myös kaikkea sodan vastaisen materiaalin jäämistä kännyköihin koska se tarkastuksessa tietää vankilareissua.

Moraali.
Vähän suppeasti käsittelet yrittämistä Kaakkois-Suomessa. Moni yrittäjä ja yritys on joutunut lopettamaan toimintansa tämän sodan vuoksi.
Vaaran tunnistaminen ja ennakointi on kriisitilanteessa tärkeää.

Just joo. Ja sitt Suomen kansalaiset (onko totta)
Haluaa mukaan tähän läntiseen sotilasliitto Natoon. Onko nää ihan pöljiä?
Pete, Po ruckkie harasoo

Tein konkreettisen kirjallisen ja perustellun ehdotuksen 3D-mallinnetun rakenneratkaisukuvan kera. Sitä pidettiin Liikenne- ja viestintäministeriössä niin potentiaalisena, että ylijohtaja kehotti minua esittämään ratkaisua eteenpäin.

Rakenneratkaisuni ratkaisee useampia akuutteja ongelmia:

  1. Itärajan turvallisuuden, siten ettei panssarit pääse rajan ylitse.
  2. Ratkaisee TUNNINJUNA, Rantaradan toteuttamisen kustannustehokkaasti.
  3. Ratkaisee eilen uutisissa esitetyn ongelman saada yhteiseurooppalainen junaraiteisto Suomeenkin.

Jos Hjalliksella on aikaa, tule käymään Lohjalla (Virkkalassa) niin näytän ehdotuksiani tai toki voin niitä lähettää sähköpostitsekin.

Start-up yrityksellämme on myös uusi sosiaalinen innovaatio, joka on kehitetty ennaltaehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä. Prosessi alkoi jo 2013 ja paikallisen Laurentius koulun kanssa alkoi yhteistyö vuonna 2016, jonka kautta nuoret ovat olleet mukana teemalla KOULUKIUSAAMINEN, juuri asia josta Hjallis eilisessä puheenjohtajien tentissä peräänkuulutti.

Mistä kasvua:
Innovaatioilla ja innovatiivisilla palveluilla saamme Suomen kestävälle ja aidolle kasvu-uralle. Nykyhallituksen holtiton velkaannuttamistouhu on kertakaikkiaan lopetettava.

Yst. Mikael Järvenkylä 050 3000 111 - Keksijä & Tuotekehittäjä TEAT, YJEAT

Hrr, hrr sanoo kissa kun sillä on lämmin ja …
Mutta tässä tunnilla ns. Turun matkan lyhentä-
misessä ei vaan ole järkeä.
Mieluummin menkää serkun luo maalle maatöi-
hin. Siinä on järkeä ja se on kansantaloudellises-
to kannattavaa. Okej?
P. Nurro luomuviljelijä