Kansalaisten osallistaminen viihteellisen formaatin avulla

Liike Nytin yksi tavoitteista on saada ihmiset kiinnostumaan politiikasta ja tulemaan mukaan politiikan tekoon uusilla tavoilla.

Itse näkisin niin, että ihmiset voisivat kiinnostua enemmän politiikasta, jos olisi viihdyttävä tapa seurata ja osallistua politiikkaan. Tällä hetkellä tapoja seurata politiikkaa on mm. uutiset, A-studiot, puheenjohtajatentit jne. Moni voi varmasti samaistua siihen, että niiden kautta politiikan seuraaminen on tylsää ja turhauttavaa.

Entä jos liikkeen voimin kehiteltäisiin (ja mahdollisesti toteutettaisiin) aivan uudenlainen formaatti, jota ihmiset mielellään katsoisivat ja mahdollisesti osallistuisivat. Jos ei muuten niin ainakin Porin Suomi areena tapahtuma voisi olla hyvä tilaisuus kokeilla jotain uutta.

Tähän ketjuun ideoita ja niiden työstämistä, minkälaisen formaatin Liike Nyt saa aikaan. Itselläni on tähän liittyen jo mietitty ideoita, mutta annan puheenvuoron ensin muille, että saadaan mahdollisimman monipuolista ideointia eikä minun ajatukset liikaa ohjaa muiden ideointia. Kirjoitan sitten tarvittaessa myöhemmin omia ideoitani sekaan.

Asiaa voi lähteä pohtimaan vaikka kysymällä, minkälaista formaattia sinä haluaisit katsoa?

Mahtaisiko onnistua samanmoinen formaatti/idea kuin nämä ilmoitukset vaaratilanteista TV:n alalaidassa? Eli se liikkuva tekstijana. Ja siihen kirjoitettuun ajatukseen voisi kommentoida halutessaan viestillä. Tämä tulisi näkyviin muutaman kerran viikossa, kestäen noin 4h parhaaseen katseluaikaan.

Kerran kuukaudessa olisi noin puolen tunnin paneelikeskustelu em. ajatuksesta ja kommenteista Liike Nytin valittujen edustajien kesken. Keskustelun juontajana toimisi Hjallis Harkimo.

Lisäksi tähän samaan aikaan, kun on paneelikeskustelu (TV ohjelma), voisi kommentoida kuukauden aiheeseen halutessaan viestillä tai soittamalla.

Tekstiviestillä eli halutessaan osallistua pitäisi maksaa siitä? Ongelmana telkkarissa myös se, ettei viestit jää mihinkään muiden nähtäville vaan ne vilahtaa nopeasti ruudulta.

Mielestäni parempi tapa olisi kehittää YouTube/Twich-striimausta ja/tai videoita. Hjallis on sen suhteen jo menossa hyvää vauhtia, mutta ottaisin enemmän ehkä mallia Sebastian Tynkkysen meiningistä. Erittäin hyvin toteutettu Viikon kuumimmat. Hiukan samaa meninkia on Tere Sammallahdella.

Haluaisin kehittää vaikka yhteisen kanavan YouTubeen jos ketään kiinnostaa olla mukana juttelemassa politiikasta ja sen ympäriltä. Ei tarvitse välttämättä olla edes virallinen Liikkeen juttu vaan pohditaan elämän suuria poliittisia kysymyksiä.

Toki telkkarissa voisi myös pyöriä joku hiukan humoristisempi tai erittäin tiukkaa settiä vetävä keskusteluohjelma. En kuitenkaan usko, että tulevaisuus on telkkarissa.

Siinähän sitä jo on jonkinlaista ideaa.

Anna vaan esimerkkiä, minkälainen “ajatus” siinä tekstijanassa voisi esimerkiksi olla. En nyt ihan varmaan hoksaa, miten tämän olet ajatellut. Samalla tavalla kuin vaaratiedotteet tulee kanavasta ja ohjelmasta riippumatta, ei varmaan ihan helposti saa omia tekstijanoja sinne näkyviin. Vai miten olet tämän ajatellut?

Mutta juuri joku tällainen, valittu aihe ja siitä sovittuun aikaan tapahtuva interaktiivinen paneeli ja Hjallis vetämään koko hommaa voisi olla hyvä.

Itse näkisin myös, että netissä on tulevaisuus, mutta vielä suuren yleisön (vanhemman väen) tavoittamiseen tarvitaan myös telkkaria.

Itselläni visiona on, että jos saataisiin telkkariin laajaa huomiota saava ohjelma, niin sitten interaktiivisuutta voisi ottaa tv-ohjelmaan mukaan myös netin kautta. Tämä sitten puolestaan ruokkisi positiivista kierrettä, eli tv-kansa huomaa, että he voivat osallistua netin kautta ja näin liikkeen nettialustat saavat kasvua. Esim. toisessa ketjussa vireillä oleva chatti voisi olla mahdollisesti työkaluna järjestämään interaktiivisia tapahtumia.

Peukku myös striimausidealle, kannatan ja katson varmasti, mikäli sellaista joskus tulee.

Paikallistasolla pohdittu sitä miten saataisiin lisättyä valtuustokokousten näkyvyyttä kuntalaisille? Kokoukset ovat kaikille avoimia, mutta eivät taida tavoittaa kovinkaan isoa joukkoa. Varsinkaan nuoria.

Ideoitu mm.VALTUUSTOVALVOJAISIA, jossa
kokousta edeltävällä viikolla heräteltäisiin kuntalaiset keskustelemaan valtuuston asialistan asioista paikallisyhdistyksen instagramissa/facebookissa /nettiparlamentissa. Luotaisiin ehkä kysely nettiparlamenttiin yleisemmän mielipiteen selvittämiseksi. Keskustelun pohjaksi haettaisiin luotettavista lähteistä tietoa, tilastoja ja vertailtavuutta muihin kaupunkeihin.

Valtuuston kokouksista liveä ja kokousten jälkeen esimerkiksi lyhyet kommentit Liike Nytin kuntavaaliehdokkailta kokouksesta?

Mitä ajattelette tästä ideasta? Kehittelyvaiheessa.

2 tykkäystä

Hyvä kun olette ideoineet, kokeilkaa ihmeessä toteuttaa, jos siltä tuntuu.

Itselle tulee ensimmäisenä mieleen, että saattaa olla vaikea saada siitä niin mielenkiintoista, että ihmiset jaksaa sitä seurata/osallistua. Suurimpaa osaa ihmisistä politiikka ei juuri kiinnosta vaan ihmisillä on muita asioita mielen päällä. Kunnallistasolla vielä on paljon vähemmän ihmisiä, kuin valtakunnallisesti ja kunnallisella tasolla päätettävät asiat ei ihmisiä kiinnosta.

Monessa kaupungissahan valtuustonkokoukset striimataan livenä. Itsekin olen niitä jonkin verran katsonut ja täytyy kyllä sanoa, että on muuten tylsää seurattavaa. Siellä tehdään politiikkaa juuri sillä vanhalla tavalla, jonka toivoisi jo jäävän viime vuosisadalle. Monta tuntia tylsiä monologeja, jotka kuitenkin ovat aivan turhanpäiväisiä.

Mutta jos keksitte miten saisitte “valvojaisista” kiinnostavia niin kokeilkaa ihmeessä!

Totta tuo kyllä.:sweat_smile:

Ei Oulussa tylsää ollu!!