Liike Nyt ja johdon julkisuuskuva

Asia in tullut eteen ja nousee muutenkin tasaisin väliajoin esim. Suomen päävaikutajalehden eli Hesarin ja konsernin eri kanavien kautta. Vaikka Hesari -konserni on ollut perinteisesti puolueeton kokoomuksen tukija ja lehdellä oli vielä Aatos Erkon eläessä tarkoitus julistaa Erkon sanomaa puolueettoman lehden nimissä. Varsinkin Suomen liittymisessä EU:hun.
Liike Nytin julkisuuskuvan antavat puolueen vetäjät ja niissä on menty pahasti kuseen.
Alussa (en tiedä onko vielä) oli mukana valtakunnan pelleksi luokiteltava ex-demari Junger, joka on toivottavasti siirretty kuuhun tai vielä kauemmaksi, sen jälkeen Liike Nytin johtokuvissa on ollut velkarahalla pyörivä konkurssi kettu eli “Retro”. Kumpikin antaa puolueesta erittäin huonon kuvan.
Nyt veikkaan, että viimeisimmän tapauksen eli jääkiekkoseura Jokerien mukana tuomien uusien käänteiden saama negatiivinen julkisuus… tarinan alun olemme vasta tänään lukeneet Sanoma -konsernin mediasta (varsinkin, kun Harkimot on Sanoma jo etukäteen ristiinnaullinnut). Sanoma nostaa ja laskee, nyt se asettaa molemmat Harkimot siihen asemaan,että pitäisi miettiä eri mahdollisuuksia. Suomi on se verran jääkiekkohullua kansaa, että nimi Kurri on jo kirottu helvettiin ja seuraava nimi tiedetään. Hiljaisuus on yleensä myöntymisen merkki…

1 tykkäys

hello_world.exe crashed, lets try debugging again ;D

Moi Ari😊.

Ei kaik voi aina mennä nappiin🤷🏻‍♂️.

Ihan mielenkiinnosta… jos sinä olisit vaalipäällikkö ja päättämässä Liike Nytin eduskuntavaaliohjelmasta 2023, mitkä olisivat kärkiteemat? Kaksi teemaa riittää, kiitos😅.

1 tykkäys
  1. Suomen työeläkejärjestelmä, joka on 1950 -luvulta. Suomalaisen duunari palkka ei ole mitenkään kallis kun katsoo EU:n keskitasoa (muistini mukaan alle), kuitenkin elinkustannukset ovat huippua. Kun duunarin palkkaan lisätään työeläkekulut niin yllättäen suomalainen duunari on hinnaltaan euroopan kärkeä. Miksei meillä ei voisi esim. länsinaapurin kaltainen työeläkejärjestelmä joka joustaa? Kaikkein karseinta on tuo nykyhallituksen ajama viranomaisten laskema pienyrittäjän aläkemaksu…mikä ei todellakaan edistä pienyrittäjyyttä. Vaan tappaa sen. Ainoa joka siitä hylötyy on työeläkettä hoitavat marmoripalatsi eläkeyhtiöt.
  2. Valtion halllinnon ja myös terveydenhuollon päällekkäisyyksien poistaminen. Ajatellaan vaikkapa Trafia. Sen perustamisella piti säästää yhdistämällä merenkulkulaitos, ajoneuvohallintokeskus, ilmailuhalitus, rautatievirastoj ja tiehallinto. Lopputulos syntyi Molokin kita, joka on täynnä ylipäteviä yli-insinöörejä (ostettu titteli joskus maksoi 5000e, veronmaksajien rahoilla), joiden päätökset ovat yleensä täysin käsittämättömiä ainakin mitä olen jutellut liiikenneministeriön edustajien kanssa. Itse asiassa LVM:ssä odotellaan kauhulla aina kun trafi päättää julkaista jotain…
  3. Autoverotuksen poisto ruotsin malliin. Siihen ei yksikään ruotsin jällleenmyyjä kuollut, eikä talous kaatunut… päinvastoin esim. Hedin Bil ja Biltema on isoja tekijöitä Euroopassa. Ja ostihan Hedin Bil viimeksi Autotalo Laakkosen koko liiketoiminnan.
  4. Yrityksen myös maatalous yrityksen siirtåminen suvussa on tehty niin rankasti verotetuksi ettei se ole mahdollista ja firma myydään ulkomaille. Mikä on järjetöntä.

ohessa muutama nopeasti

2 tykkäystä

1.Jättäisin kyllä eläkkeiden hoidon ammattilaisille?
2. ok
3. ok
4.ok
5.nuuskantuotanto suomeen, nyt menee käsittämättömät massit ruotsiin
6.windows lisensseistä siirtyminen linuxiin
7…891012131415

1 tykkäys

Kiitos Ari👏. Hyvää vastinetta😊.

Osa noista mulle vieraita osa-alueita, pitänee tutustua…

Itselleni tärkeitä aihepiirejä on mm. Yhteisöllisyys… jos enempi tekisimme yhteistyötä, omat ideologiat taustalle, jälki olisi paljon paljon laadukkaampaa ja kaikilla olisi kivempaa😁. Tääl Suomessa on niin vähän porukkaa ja varsinkin ns. tuottavia työläisiä, ei ole varaa poliittisesti ruveta sooloilemaan.

Olen varma, että myös Liike Nytin sisällä on riittävästi tietoa, taitoa ja osaamista monilta eri sektoreilta - se, miten ne saadaan “tuotteistettua ulos” onkin haastavampi prosessi ja projekti😁.

Sit noi korruptiot ja monopolit, ne on hiertänyt aina, nyt ja toivottavasti ei niin paljon tulevaisuudessa💪.

Kolmantena, mikä puolueohjelmaankin kirjattu; elämässä on oltava olla mahdollisuus onnistua sekä epäonnistua😅 - kumpikaan ei tapahdu “niksjanaks” vaan tarvitsee monia monia osasattumia, joissa nämä ääripäät tulee vastaan.

1 tykkäys

Eläkeverotuksessa miten se on toteuttu muualla on runsaasti tutkimuksia ja tilastoja netissä,joista osan ainakin kustantanut eläketurvakeskus. Aihe ei ole vaikea, jos siihen perehtyy, se mikä on vaikeinta on eläkeyhtiöiden ja heidän lobbausarmeijansa vastustus.
Tuohon elämässä on oikeus epäonnistua on nykyhallituksen saama muutos,jossa on mahdolista päästä ns. 0% -saneeraukseen, joka vie kolme vuotta ja sen jälkeen on velat nollattu ja rekisteripuhdas.
Yhteisöllisyys taitaa olla katoava luonnonvara, näkee mm. talkooväen pienentymisessä jne…

2 tykkäystä

Itse itselleni vastaten huhut ja oikeat/väärät tiedot pyörivät edelleen liikkeen johtajien eli Harkimoiden niskassa. Se, että julkisuuteen ei anneta mitään edes totuutta ei ole Liike.Nytin kannatuksen kannalta muutakuin negatiivista. Se mitä kansalaiset odottavat on rehellisyys ja tämä teatteriruljanssi ei todellakaan näytä siltä. Liike Nyt näyttäytyy kansalaisille samaa vanhaa sulle-mulle puolueena niinkuin ovat kok, sdp, vihreät, keskusta jne… Liike Nytiltä puuttuu ryvettymätön johtaja, voisin nostaa esimerkiksi vasemmistoliiton Li Anderssonin, joka tuo ääniä pelkästään sen takia, että hänellä selkäranka tallella, hyvä puhuja ja tietää oikeasti mistä puhuu. Se lienee iso plussa nykyisin.

niin, pitäskö fressi kasvo nostaa liikkeen johtoon? ideoita? Mutta ihmiset kyllä pitävät halliksesta

1 tykkäys

Kysymys on vain siitä miten tuo Jokeri sekoiu yhdistetään liikkeen johtoon. Veikkaan, että Sanoma konserni kaivaa siitä jokaisen kiven ja sähköpostin. Liike Nytin pääkannatus on kuitenkin Uudellamaalla, vielä.
Uusissa puolueissa on se vika yleensä, että johtoon on pyrkijöitä vaikkei niitä ominaisuuksia ole. Harkimo on kuitenkin puolueen perustanut, luonut sen päälinjat ja on ainoa kansanedustaja. Tekee, kuitenkin veikkaisin että vastikkeetta kentällä työtä puolueen kasvattamiseksi. Ja äänimäärä kertoo suosiosta. Joten enempää tuskin asiaa kannattaa vatvoa. On tässä maassa paljon tärkeimpiäkin asioita ratkottavana ja kiirellisempiä.

koirat haukkuu ja karavaani kulkee

Niin, liike-elämässä varsinkin pienessä
omistamassaan firmassa tai omistamassaan
palloilujoukkueessa saa johtaja/omistaja tehdä lähes mitä lystää (laillisesti) usein melkein ilman selityksiä kellekään.
Sitten, jos siirtyy jonkin puolueen johtoon tai politiikkaan avoimuuden vaatimus kasvaa nykyään käsittämättömästi. Ylimielinen, hiukankin salaileva käytös tai siltä vaikuttavakin käytös saa kyllä aina median takuuvarmasti liikkeelle vaikka minkä lillukanvarsien ja sivuasioiden käsittelyyn huolimatta menneistä “loiston päivistä”.
Joskus miettii, että ovatko useat “suuret” johtajat sittenkin amatöörejä julkisuuden hallinnassa.

Eikös se joku huumerikollinenkin kertonut aika avoimesti (no ehkä hiukan ylimielisesti) tekemisistään ja aika (joo, liian) myötasukaisesti media käsittelee sitten.

puolueen rivijäsen
Rafael Hellsten
Hämeenlinna

joo suomen johto on vähä-älyistä tai, jokin vaan mättää

Epäilen vain, että Sanoma -konserni jättää mehukkaimat palat julkaistavaksi vähän ennen vaaleja. Jo nyt Hesari oli kaivanut, että Joel Harkimo oli puhunut puuta heinää Jokerien taustayhtiön tilanteesta. Omasta mielestäni oli typeryyden sekä oman käsityskyvyn puutteen huippu alkaa väittämään mustaa valkoiseksi niinkuin Joel Harkimo teki. Ja Harkimo on Harkimo oli se sitten isä tai poika. Ei sitä erotella mediassa. Tilannetta tuskin auttaa, että toisella puolen on Teemu Selänne, ei nyt jokaisen, mutta monen kiekkojunnun ihanne ja myös kiekko-iskän. Ja Teemun jlulkisuus kuva on Crystal Clear, ei ole epäilystä kumpaa kansa uskoo.

1 tykkäys

Sanoma -konserni on alkanut pitämään Jokereita ja siinä mukana LN -liikkeen puheenjohtaja yhä enemmin esillä 3-4krt/viikossa. Eikä missään positiivisessa mielessä, varsinkin Moberg haastattelu Ilta-Sanomiin oli rankkaa tekstiä. Ja Mobergin ja Harkimoiden “hyvät” välit ovat tiedossa. Ikävintä Sanomien kirjoittelussa on se, että Harkimo maalataan vähemmän mairittelevin adjektiivein, en muista olisiko kenestäkään muusta puolueen puheenjohtajasta annettu yhtä huonoa näkökulmaa, koskaan. Ei muuten, mutta puolueen julkikuva rakentuu pitkälti puheenjohtajasta. Sanoma -konsernin vaikutusta ei pidä vähätellä, konserni on ennenkin varsinkin Erkon aikana pystynyt ohjailemaan kansan mielipiteitä.

1 tykkäys

Jokerit on vihdoin saatu päätökseen ja nyt toivotaan vain menestystä Mestiksessä. Jokereilla on kuitenkin pohjana hyvä juniorityö. Se mitä tarvitaan on SM -liigan avautuminen ja halli. Ex-Hartwall Areenan saaminen takaisin ja sen kunnostaminen monen vuoden seisokin jälkeen? voi jäädä haaveeksi? tai hallista jää sitten ikuinen muistomerkki tuleville sukupolville Putinin Venäjästä. Venäjällähän nuo rapistuneet betonimöhkäleet ovat tuttuja. Kävin viimeksi Uljanovskissa (Leninin syntymäkaupungissa) ja siellä on edelleenkin jäljellä se puoliksi rakennettu silta Volga -joen yli. Silta on seissyt jo noin 30-40 vuotta keskeneräisenä eikä kukaan enää muista mihin se kaatui (korruptioon todennäköisesti). Uljanovskissa on muuten Leninin kotitalo ja se on museoitu. Pienellä vaivalla sinne saa oppaan kaupungin virastotalosta (joka oli ainakin meille ilmainen) ja käynti on erittäin mielenkiintoinen ainakin suomalaiselle.
Huomasin, että se kolmas Harkimo eli Amanda on ehdolla Uudellamaalla. Amandan suoriutuminen Erikoisjoukot TV-ohjelmassa toi esiin sen toisen Amandan, joka oli varmaan monelle yllätys. Mutta vaihtakaa tuo valokuva (mikä on nyt ainakin liikeen www-sivuilla). Ei äänestävä yleisö halua eduskuntaan mitään silkoni-Amandaa vaan sen Amandan, joka tuli esiin Erikoisjoukoissa.