Pienpetoraudat kiellettävä

Mitäkä mieltä ihmiset on ? Minun
Mielestä nämä pienpetoraudat pitäs lailla kieltää! Aivan turhaa ja julmaa eläinten kidutusta. Täällä Pohjois-Karjalassa emokarhu oli sellaisen saanut käpäläänsä ja jolla se tallusti metsässä monta viikkoa . Emolla oli pennut. Emoa ei voitu pelastaa esim
Nukutusnuolilla koska osaamista ei ole täällä.
Nyt on emo ammuttu mutta ei onneksi pentuja .
Pääsi kivuista eläin pois . Surullista että eletään v2021 ja eläimet eivät saa inhimillistä kohtelua. Itse jos voisin vaikuttaa niin tälläisen
lain tekisin .

6 tykkäystä

Täysin samaa mieltä. Suomi on kansainvälisesti tunnettu luonnostaan ja luontoystävällisyydestään, siitä miten osaamme elää luonnon kanssa hyvässä yhteydessä. Luonnon eläinten kiduttaminen ei kuulu siihen eikä muuten turkistarhauskaan. Niille jotka metsästystä haluavat vielä harrastaa löytyy kyllä keinoja tehdä se siten, ettei aiheuteta ylimääräistä kärsimystä.

4 tykkäystä

Niin, mielipde se on tuokin. Henkilökohtaisesti ja kokemuspohjalta voin sanoa, että esimerkiksi minkkien poistossa pienpetoraudat on ainoa toimiva keino saada vieraslaji poistettua luonnosta. Vieraslaji, jonka leviämistä luontoon eläisuojelijat ovat auliisti olleet avustamassa päästäen niin tarhoilta vapaaksi. Joka taas puolestaan on kriminalisoitua toimintaa. Se, että näätiä pyydetään heti tappavilla raudoilla, en ota kantaa kujin sen verran, että näädätkin ovat hyviä munarosvoja, jokta verottavat metsäkanalintukantaa.

Suomessa kaikki heti tappavat raudat tulee sijoittaa siihen tarkoitukseen tehtyyn laatikkoon. Valitettavasti karhu on niin voimakas ja utelias eläin, että saa kyllä pienpetoloukun ryskäämällä helposti rikki niin halutessaan. Avoraudat on lailla kielletty Suomessa. Venäjällä sen sijaan avoraudatkin on ihan laillista asentaa.

5 tykkäystä

Ansalaatikot voitaisiin tehdä vahvemmiksi, siihen kai löytyy materiaaleja.

1 tykkäys

Nukutusosaaminen on eläinlääkäreillä ja yhteys heihin.
Esim. kunnan-/läänineläinlääkäriin, he vastaavat eläinsuojelulain mukaisesti eläinten hoidosta.

Poliisi, tai sen ohjeistama vapaaehtoinen taho (metsästysseura) voi vain lopettaa eläimen.

1 tykkäys

Hei!
Täällä Pohjois-Karjalassa ei ole sellaista ell joka olisi erikoistunut karhuihin. Tämänkin varmaan selvittivät viranomaiset.
Ymmärrän kun ennen vanhaan metsästettiin ruuan takia. Se oli fyysistä toimintaa metsästäjälle myös.
Nyt kaiken maailman ”kepsit” , väijytyskopit , koirat ym ja taitavat autossa vaan istua ja ampua karhun ym. Kun joku koira on sen ajanut metsästäjän eteen. Sellaista se metsästys on tänään karrikoidusti. Harva metsämies tänä pöivänä hyväkuntoinen hoikka mies joka juoksee metsässä riistan perässä. Ei kunto edes riitä siksi paljon apuvälineitä siihenkin tarkoitukseen.Minusta he tappavat tappamisen ilosta . Ja sitten otetaan valokuvia kun on karhu tmv eläin tapettu. Irvokasta eikä kuulu sivustys maahan.

pe 27.8.2021 klo 13.57 Jari Pellinen sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti <liikenyt@discoursemail.com> kirjoitti:

1 tykkäys

Tismalleen samaa mieltä. Rauta on pätevin väline minkkien pyydystämiseen. Ja kun pyydystää talvella (silloin se on helpointa, kun raudat voi laittaa minkkien käyttämille poluille) eivätkä karhutkaan ole häiritsemässä. Luonnonsuojelijat eivät todellakaan tienneet mitä tekivät,kun laskivat tarhoilta minkit vapaaksi. Se on kirottu eläin, jolla ei ole vihollista ja minkki tappaa ei syödäkseen vaan huvin vuoksi.

Meillä ei ollut kotona jäniskoiraa ja isäukko oli innokas mettämies niin ennen kuin sain oman luvan ja aseen toimin sitten jäniskoirana. Jäniksen jos yhyttää makuulta niin se tekee yleensä lenkin ja palaa makuupaikalle takaisin. Meikä suksien kanssa jäniksen perään ja ajan kanssa oppi aika hyväksi jäjittäjäksi. Tosin huomasi heti, jos jänis oli ollut koiran edessä, metkut oli ihan erit. Yleensä saatiin jänispaisti (ilmastakin oli kiinni, joskus sää muuttui koiranilmaksi), muutaman kerran saattoi vain todeta, että kuuhunko se jänis hyppäsi…

Onhan se metsästys muuttunut. Autoilla ajetaan, on GPS:t, puhelimet, VHF:t, digikartat tai sitten istutaan ruokintapakalla jne…saisikohan tuo nykyporukka märästä puusta edes nuotiota? No onhan niillä kaasukeittimet…

2 tykkäystä

Jos ajattelen tunteella, niin kielletään kaikki metsästys, varsinkin raudat. On täysin väärin, että nalle, tai joku muu, joutuu kärsimään tarpeettomasti raudat käpälissään.

Sitten taas toisaalta:

  • rautoja ei ole tarkoitus käyttää karhuihin vaan yleensä pienpetojen pyydystämisiin
  • itse asiassa laissa on rajattu ymmärtääkseni rautojen käyttö tarkoin
    -raudoilla pyydystetään pienpetoja, esim minkkejä, useita kymmeniä tuhansia vuodessa.

En siis ihan sillä perusteella, että Suomessa tapahtuu väärinkäytöksiä pyydyksien kanssa kieltäisi pyydystä, vaan velvoitttaisin niiden käyttäjille parempaa koulutusta tai tarvittaessa sanktiot väärinkäytöksistä

2 tykkäystä

Kyllä olen täysin samaa mieltä että pienpetoraudat tulisi kieltää kokonaan.

1 tykkäys

Miten saadaan vieraslajit kuin minkki, pyydystettyä, ja samalla suojeltua kotimaisia pikkupetoja?

Minulla ei ole mitään armoa minkeille, ne tappavat pesiviä lintuja ja horjuttavat Suomen luonnon tasapainoa.

Ei pidä kieltää lainmukaisia laatikko suojattuja heti tappavia rautoja. Olen nähnyt minkkien tuhoja läheltä ja pyydystän niitä säännöllisesti kyseisillä vehkeille. Pyydykset on myös asennettu paikkoihin joihin ei karhut tai muut asiaan kuulumattomat eläimet pääse. Rautojen kieltoja ajavien kannattaisi perehtyä asiaan riittävällä tarkkuudella ennen kannanottojaan.

4 tykkäystä

Tismalleen näin. Rautapyyntiä vastustavat ovat taas näitä Kehä III sisäpuolella asuvia viherpiiperoitä, joilla ei ole mitään käsitystä mitä laukovat. Sen elämänkatsomuksen mukaan ratikalla pääsee, joka paikkaan mihin on tarvis.

Ikävää, eikä niin rakentavaa kirjoittelua Sinulta.
Mihin pyrit haukkumalla pääkaupunkilaisia?

Ei muuta kuin, että pääkaupunki seudun viherpiipertäjät ovat omalla toiminnallaan lähinnä tuhonneet luontoa kuin säästäneet sitä.