Puolueen johto kaukana ja laiska

PUOLUEEN JOHTO KAUKANA JA LAISKA
(14.4.2022, Hämeenlinna)

Hjallis toteaa, että Kokoomuksessa
päätöksentekijät mahtuvat yhteen tilataksiin ja
näin se varmaan onkin.

Tosin sama näyttää jatkuvan tässäkin puolueessa,
teen toki jo toisenkin poliittisen itsemurhan
kritisoidessani puolueen johtoa, jonka jäsen olen, mutta
enpä tipu korkealta. Herkkiähän johtajat ovat joka
organisaatiossa, vaikka muuta puhuvat.

KEILLE PITÄÄ OLLA KOHTELIAS?

Puolueen ohjeissa korostetaan kohteliaisuutta ihan oikein, mutta
johto ei ole kohtelias jäsenistöään kohtaan eikä jaksa
ottaa huomioon heidän mielipiteitään eikä kiittele, silloin
minä en tee sitä johtoakaan kohtaan.

LIIKEOSAAMINEN EI TULE PUOLUEEN HYVÄKSI

Julkisuudesta on jäänyt mieleen Jethro ja Hjallis
liikemiehinä ja julkkiksina, joiden pisnekset sujuvat
ja hyvä niin. Kuitenkin ihmetyttää ettei heidän puolueessaan osata
viestiä eikä tiedottaa eikä käyttää julkisuutta.
Toki omat videot ja kaikki muu sälä hoidetaan, mutta
ammattimainen julkisuuden käyttö puolueen hyväksi puuttuu.

Kyse on toisaalta pienistä asioista, jotka ainakin minulle
näyttäytyvät suurina puutteina.

TOISILLA TOIMIVA VIESTINTÄ
Seurasin muiden puolueiden nettisivuja
heti aluevaalien jälkeen. Esimerkiksi KD:llä oli nopeasti
sydämelliset kiitokset kaikille vaalityössä olleille
ja hyvät analyysit yleisistä tuloksista. LiikeNytin
kotisivu on kai samassa asussa ollut jo vuoden.
Muilla puolueilla on kotisivuilla jatkuva päivitys (juu
ei sisältö, mutta selkeys ja jatkuvuus)

EI OSATA KIITTÄÄ
Meillä ei ole vieläkään missään raporttia vaalituloksesta,
puhumattakaan, että mitenkään olisi kiitetty vaalityöstä.
Vaaditaan kyllä aikaa ja rahaa eduskuntavaalitöihin, mutta
mitään tukea ei anneta eikä analysoida meille tilannetta. Me olemme
sentään vasta alussa ja meille tullaan innokkaasti, mutta
liikkuvuus poiskin voi tulla yhtä innokkaaksi.

TAVOITETTAVUUS NOLLATASOA
Ennen kuntavaaleja uutena tulokkaana koetin soitella
pääkallonpaikalle eri numeroihin, kukaan ei vastannut
eikä sähköposteissa annettu vastauksia.
Olen pari erilistäkin palautepostia lähettänyt, mutta
rivijäsenen kommentteihin ei vastata tässäkään puolueessa, kokemuksia
on siis juuri Kokoomuksesta, jota parempaa nyt muka tehdään.

TURHAT PALAUTTEET EIVÄT JOHDA MIHINKÄÄN
Palautteita on kysytty kuntavaaleista ja nyt aluevaaleista,
mutta niitä ei ole analysoitu eikä esitetty tuloksia.
Sehän on tyypillistä nykyään, mutta silläpä juuri ja rivijäsenien
huomioinnilla voisi erottautua. “Modernein puolue”, heh-heh.

Koetetaan rauhoittua pääsiäiseen kuitenkin
ja viisautta ja voimia nykyisessä tilanteessa eduskuntatyöhön
Hjallikselle!

Rafael Hellsten
Hämeenlinna

11 tykkäystä

Ota huomioon, että muilla eduskunta puolueilla on enemmän budjettia kaikkeen. Liike Nyt on vielä sen verran uusi ja sitä kautta pieni, että ei vielä ole niin paljoa resursseja tehdä kaikkea kuin monta kymmentä vuotta olleilla puolueilla. Mutta koko ajan kasvetaan! Kohta ollaan KD:n ohi!

1 tykkäys

Vähäiset rahat eivät selitä useimpia listattuja kohtia. Tarvitaan vain innokasta väkeä, sitähän kuulemma riittää, ja hyviä käytöstapoja. Muutamiin kohtiin oma kommenttini.

KEILLE PITÄÄ OLLA KOHTELIAS?

Minulle oli puolueen johdon osalta tehty eräs lupaus, jota ei pidetty. Tuolla lupauksen pettämisellä oli varsin suuri vaikutus toimintaani.

TOISILLA TOIMIVA VIESTINTÄ & TAVOITETTAVUUS NOLLATASOA

Viime vuoden puolella minulla oli tärkeää asiaa pääkonttorille. Liikkeen www-sivulta löytyy kohdasta Yhteys-Puoluehallitus, vain lista hallituksen jäsenistä, mutta ei mitään kontaktitietoja. Yritin tavoittaa pääkonttoria eri some-kanavien kautta, ei vastauksia. Vasta paikallisen yhdistyksen hallituksen jäsen sai pääkonttorin vastaamaan kysymykseeni.

Esimerkiksi nämä asiat eivät todellakaan vaadi muuta kuin asenteen muutoksen sekä jäsenten/äänestäjien kunnioittamisen.

6 tykkäystä

Rafael, kirjoituksessasi on tärkeitä pointteja.
Toivottavasti et ole lähdössä pois LN:stä, sinunlaisiasi tarvitaan.

Kyllä puolueen “eliitti” tietää,
että ilman ruohonjuuriväen työtä on puolueen menestys mahdotonta.

Samoin on demokratian kohdalla, sen PITÄÄ toimia kaikilla tasoilla, myös henkilötasoilla.

8 tykkäystä

Nyt vasta pääsin kirjoituksesi lukemaan ja kommentoimaan:

Täysin oikea ja asiallinen kirjoitus. Kiitos! Näistä asioista, jotka eivät puolueessa toimi, olen kuullut aiemminkin. Tämän avoimen kirjoituksesi johdosta, pystyn luottamaan, että usea samanlainen keskustelu on ollut totta, jotka olen porukan sisällä käynyt.

Uutena, kun tulin mukaan toimintaan, sain kuulla, miten edelliset vaalit oli tehty, miten nyt haluttaisiin tehdä, mikä on muuttunut jne. Jäsenet halusivat kehittää toimintaa, viestintää, somea, saada yhteyden puolueen johtoon jne. mutta siinä oli todelliset esteet, miksi se ei onnistunut vaikka intoa riitti.

Tällä hetkellä en voi sanoa, että Liike Nyt on lähestyttävä, ja epäilen eduskuntavaalien kampanjointia sekä tuloksia. Jälleen ollaan liian myöhässä, jos olisi rivit haluttu yhdistää sekä edetä joukkueena.

Tieto ja uutisointi erotetuista jäsenistä hämmentää sekä puolueen sisällä että äänestäjiä. Jos on tehnyt väärin, sanktiot kuuluu asiaan. Mutta onko erilaiset mielipiteet puolueen sisällä sallittu? Onko meillä ryhmäkuri? Yksi syy tämän puolueen valintaan oli se, että kansalaisten kanssa saa keskustella moniäänisesti, eikä ole yhtä ainoaa mielipidettä.

Puoluehallituksen, yhdistysten ja kaikkien jäsenten välistä viestintää on kehitettävä, jos halutaan edeta. Viestintä on puutteellista, sulkeutunutta, se jää jonnekin puolitiehen?
Perussuomalaisia koulutetaan someen, (ainakin aiemmin) ja jokainen laitettiin tekemään politiikam face-sivut yms. Kouluttajia löytyy, halpojakin, mutta kyllä ihmisille täytyy maksaa työstä, jonka he tekee! Torilla seisominen on ilmaista, mutta oman asiantuntijuuden jakaminen ei ole ilmaista.

Olisi hyvä käyttää johdon verkostoja varainkeruuseen, niin ei mene kenenkään “omasta pussista” :thinking:

Jatketaan keskustelua! EK-vaaleistakin, varainkeruusta, viestinnän mahdollisuuksista, miten toimii zoom/face/insta/tiktok jne, mainosten teko yms.

Liike Nyt ei ole enää nuori.
VKK sai kerralla valtuutetut aluevaltuustoon. Miten? Miten VKK sen teki?

9 tykkäystä

Terve Rafael!

Kiitos palautteesta!

Liike Nyt on muutamassa vuodessa kasvanut valtakunnalliseksi poliittiseksi liikkeeksi ja vakiinnuttanut paikkansa puolue kentällä. Tämän kasvun taustalla on vahvasti ollut organisaation nopea laajentuminen sekä onnistumiset kunta- ja aluevaaleissa. Vapaaehtoiset aktiivit ja itsensä likoon laittavat ehdokkaat ovat niitä, joiden avulla tämä kaikki on ollut mahdollista.

Kunta- ja aluevaalien aikaan olemme pitäneet paikallisyhdistysten johdon kanssa viikoittain kokouksia. Muina aikoina pidämme kerran kahdessa viikossa. Lisäksi ehdokkaille on pidetty säännöllisiä koulutuksia ja työpajoja. Toki myös moni ehdokkaista ympäri Suomea on ollut yhteydessä suoraan meihin ja sekin on hyvä. Mielellämme keskustelemme ehdokkaiden ja aktiivien kanssa. Sen lisäksi kierrämme jatkuvasti ympäri Suomea tapaamassa vanhoja ja uusia aktiiveja sekä vaalien alla ehdokkata. Olemme mekin tainneet olla eri kanavien kautta yhteydessä ja tavanneetkin jo useamman kerran. Vaalit ovat hyvin kiireistä aikaa ja pahoittelen jos on jäänyt jokin kerta vastaamatta soittoosi tai muuhun yhteydenottoon.

Ehkä on kuitenkin hyvä muistaa realiteetit, että täällä toimistolla on töissä yksi ihminen. Ehdokkaita on ympäri Suomea satoja ja puolueen pyörittämiseen kuuluu vielä monia monia muitakin asioita vaalien lisäksi. Laiskaksi väittäminen on vähän ikävästi sanottu, kun todellisuus kuitenkin on, että töitä on tehty kellot ympäri viikon kaikki päivät, ja kaikki puolueen johdossa ovat täysin omistautuneita työlleen.

Vaalien tulosilloissa tärkeimpiä asioita ovat olleet kiitospuheet, koska vaalityö on koko organisaatiolta suuri ponnistus ja ehdokkaat sekä aktiivit ovat panoksellaan olleet vaikuttamassa tulokseen. Kiitospuheiden lisäksi olemme lähettäneet kiitoskirjeet ja palautekyselyt. Kampanjan aikana olemme myös pitäneet tilaisuuksia ja tsemppipuheita ehdokkaille.

Suhtaudun hieman ihmetellen kritiikkiisi palautekyselyistä. Kuntavaalien jälkeen palautekyselyt käytiin tarkasti läpi ja niiden mukaan tehtiin korjaavia toimia aluevaalien valmisteluissa. Sama tullaan tekemään aluevaalia koskevien palautteiden kanssa. Nämä palautteet käydään myös läpi paikallisyhdistysten kanssa, jotta koko organisaatio voi kehittyä tukemaan ehdokkaita paremmin. Se on avain menestykseen tulevaisuudessa! Voinen sen sanoa palautteista, että melkein kaikille ehdokkuus on ollut positiivinen kokemus ja palaute on ollut todella positiivista. Kehitettävääkin tietysti löytyy, niin kuin aina.

Mitä tulee ammattimaiseen viestintään, niin vaikka on totta että nettisivumme tarvitsevat uudistusta ja sekin tullaan tekemään kun talous antaa myöden, pidän saamaamme näkyvyyttä suurena menestyksenä. Olemme tavoittaneet viesteillämme paljon yleisöä, vaikka emme paistattele suurten medioiden palstoilla tai keskusteluohjelmissa. Tämä on ehkäpä uudelle puolueelle kaikkein haasteellisin asia ja siinä olemme mielestäni onnistuneet hyvin.

Kiitän vielä palautteesta ja keskustelun aloituksesta. Puolueen johdossa olemme avoimia palautteelle ja kehitämme toimintaa jatkuvasti. Tämä kevät on kierretty taas ympäri Suomea ja rakennettu toimintaa tulevaa varten. Uusia paikallisyhdistyksiä syntyy ja piirijärjestöjä perustetaan. Puoluebarometrin tulokset näyttävät todella hyviltä ja olemme hyvissä asetelmissa tulevia eduskuntavaaleja varten. Kesäkuussa meillä on myös ensimmäinen fyysinen puoluekokous, jossa odotetaan hyviä keskusteluja.

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Juhani Klemetti
Puoluesihteeri

8 tykkäystä

Hei Jonna!

Erilaiset mielipiteet ovat sallittuja Liikkeen sisällä, mutta eettisistä säännöistä voi myös lukea toimintaperiaatteemme, jossa alleviivataan, että Liikkeessä harjoitetun politiikan tulee perustua tosiasioihin ja tutkittuun tietoon. Liikkeessä ei voi siis esimerkiksi levittää tosiasioihin perustumattomia salaliittoteorioita tai misinformaatiota.

Puolueen johdolle tulee monia pyyntöjä ja ehdotuksia. Kaikki tällaiset käymme läpi. Mutta sitä en voi luvata, että kaikkia pyyntöjä ja ehdotuksia voidaan toteuttaa.

Eduskuntavaaleihin valmistautumista on tehty aktiivisesti koko kevät. Palaset loksahtelevat paikoilleen ja eteenpäin mennään suunnitelmien mukaisesti.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen,

Juhani Klemetti
Puoluesihteeri

8 tykkäystä

Mielestäni konkurssikypsän mainospellen eli Jethro Rostedtin olemisen puolueen päättävissä toiminnoissa voisi lopetttaa. Tietenkin Harkimo voi maksaa Jethron mlljoona velat, mutta tuskin. Jäsen ja ehdokas Rostedt voi olla, mutta ei muuta. Muuten lehdistö iskee ensivaaleissa Jethro aseella ja kääntää yleisin mielipiteen puoluetta vastaan. Rostedtin bisnesurasta tulee lähinnä mieleen monen julkisuuspersoonan ristiinnaulitseminen (joka oli osa koko huttusoppaa) eli samanlaisia Jethroja kaatui urakalla 1990 -luvun lamassa. Ja on ennustettu eikä sitä tarvitse edes ennustaa, että nyt mennään vielä pahempaan talouden syöksykierteeseen Euroopassa. Ainoa plussa on, että USA:n talous kasvaa vahvasti. Suomen nykyhallitus ei Euroopan talouden syöksykierrettä ja tulevaa ns. new dealia näe tai ei halua nähdä vaan elää siinä unelmassa, että velkaraha on halpaa ja sitä saa markkinoilta.

1 tykkäys

Hei ja kiitos vastauksista!

"Mitä tulee ammattimaiseen viestintään, niin vaikka on totta että nettisivumme tarvitsevat uudistusta ja sekin tullaan tekemään kun talous antaa myöden, pidän saamaamme näkyvyyttä suurena menestyksenä. "

Hyvä, mutta ei kai vaadi koko sivuston uudistusta ja lisää
henkilökuntaa ja rahaa, jos joku kirjoittaisi kerran kuussa
kaksi riviä “ajankohtaista”, nostoina vaikka vaalien
jälkeen hyvin menestyneistä alueista ja ihmisistä.

Eikö uusiksi jäseniksi miettivällekin olisi kiva antaa
valmista perusinfoa, helposti, yhdessä “osoitteessa”?

Pitääkö kaikki tieto hakea glittereistä, twittereistä ja
hajaantuneesta mediaympäristöstä?

 1. miten olin lukevinani Helsingin sanomien jutusta, että
  olisi 4 töissä toimistolla?
  HS 24.05.2022
  “Kaikki eduskuntapaikan tuomat rahat
  menevät puolueen neljän (4) työntekijän palkkoihin.”

 2. Niin, missä sitä näkyvyyttä on ollut, Helsingin Sanomissako?
  Viimeksikin on kirjoitettu, että puolueen nettisivuilla ei ole ollut
  tarpeeksi selkeästi rahoituskuviota selitetty.
  Vähän hassua, kun rivijäsenet saavat puolueesta (kriittisiä) tietoja muualta kuin omasta tiedotuksesta.
  vain valtamedioiden kautta

 3. puoluekokous vaikuttaa (jo) etukäteen kohtalaisen hyvin
  organisoidulta, eikö siitäkin kannattaisi hakea ja
  tuottaa positiivista julkisuutta - hei vähän mielikuvitusta
  peliin sinne kuuluisille liikemiehille ja yrittäjille ja
  useille työntekijöille!!!

5 tykkäystä

Hei Rafael,

Luin vasta nyt kirjoituksesi ja sen pohjalta käydyn keskustelun. Arvostan, että nostat rohkeasti ja rakentavasti huomaamiasi ja kokeamiasi epäkohtia esille. Näiden(kin) pohjalta on hyvä käydä avointa keskustelua kehittäen puoluettamme rakentavasti, kuten täällä onkin keskustelua jo aloiteltu.

Aurinkoista kesäkuuta kaikille toivottaen!

Marita Knevel

3 tykkäystä

Hei,

Puolueen kehitysideat ja toimintatapa-asiat eri ihmisten näkökulmista on aina tärkeä huomioida.

Liike Nyt on yksi palkollinen töissä. Vaalien aikoihin sitten projektityössä saattaa olla joku muukin, kuten viime vaaleissa oli. Tämä tulee ottaa huomioon, kun kokonaisuutta ajattelee.

Yleisesti kehitysideoihin ja toiminnan focukseen tietysti tärkeä kertoa ajatuksia. Asiat menee tietysti askel kerrallaan eteenpäin noudattaen valittua strategiaa. Puolue on nuori ja kaikkea ei pysty kerralla runttaa joka suuntaan maaliin. Koko puolueen kehittäminen kohti isompaa vaatii valtavasti kaikella osa-alueella.

Palautekyselyt yms. Ovat erittäin tärkeä ja kokoava signaali siihen minkä strategian puolueen kasvuun valitaan.

Tietysti voi koko ajan olla tällainen kommenttipalsta, kun tulee mieleen omasta mielestä hyviä ideoita puolueen kehittämiseen. Täältäkin voi poimia sitten ylsittäisiä asioita toteutukseen…kyselyihin kannattaa jäsenistön vastailla, koska sen avulla tietoa kertyy paljon kerralla.

2 tykkäystä

Hei Rafael!

Jutussa on virhe. Puolueella on yksi työntekijä, puoluesihteeri, eli minä.

Viestimme aktiivisesti somen kautta lähes päivittäin. Sitä kautta saamme tehokkaasti laajaa näkyvyyttä. Some -näkyvyydessä pystymme haastamaan suuretkin puolueet. Siksi keskitymme viestintästrategiassamme siihen.

Nettisivujen uudistustyö on alkanut. Ensimmäisessä vaiheessa jäseniltä tullaan kysymään näkemyksiä, miten sivut tulisi rakentaa. Toteutamme projektin kustannustehokkaasti eikä sitä varten olla palkkaamassa lisää henkilökuntaa.

Puolueen talousasiat on puoluehallituksen ja -valtuuston käsiteltävinä. Kommentti Helsingin Sanomissa, että puolueen tulisi kertoa talousasioistaan nettisivuillaan on jokseenkin absurdi. Jokatapauksessa siitä keneltä ollaan lainattu ja paljon on puhuttu avoimesti mediassa jo vuosien ajan eikä sen olisi pitänyt tulla kenellekään yllätyksenä. Tätä asiaa on käyty läpi myös paikallisyhdistysten kanssa, jotta kenellekään ei jää asian osalta mitään epäselvää. Näissä raha-asioissa ei ole mitään salattavaa.

Kiitos positiivisesta kommentista puoluekokouksen suhteen. Puoluekokouksesta saatiin todella kattavaa valtakunnallista julkisuutta. Voimme olla siihen kaikki tyytyväisiä. Tuollaisen julkisuuden saaminen tarkoittaa, että moni asia, jotka on etukäteen suunniteltu menee nappiin.

Ystävällisin terveisin,

Juhani Klemetti

4 tykkäystä

Ei se liike nyd sen pareemmin kuin
Muissakaan “puolueissa” koosta
Ole kysymys. Kyse on aivan varmasti
Halusta s. O. Haluttomuudesta
Olla kontaktissa, vittu