UUTISIA EDELLISISTÄ EK-VAALEISTA 2018 - 3 kansanedustajaa hyvin lähellä

UUTISIA EDELLISISTÄ EK-VAALEISTA 2018 - 3 kansanedustajaa hyvin lähellä

Katselin äskettäin edellisten eduskuntavaalien tuloksia ja yllätyin mukavasti. Ehkä tuloksista oli aikoinaan enemmänkin juttua (en ollut silloin puolueen kuvioissa), mutta minusta on hyvä kaivaa silloista hyvää menestystä esille nyt vielä kerran.

Uudellamaalla ja Helsingissä oli hyvin lähellä Liikkeelle 3 (siis kolme!) kansanedustajaa. Nimittäin Uudellamaalla kansanedustajaksi valitun Harkimon lisäksi jäi seuraava vain noin 300 äänen päähän toisesta edustajan paikasta (silloin oli yhdistysmuoto).

Helsingissä Liikkeeltä puuttui vain noin 500 ääntä kansanedustajan paikasta.

Joku voi sanoa, että ne ovat menneitä tai että mennyt menestys ei ole tae tulevasta (osakevälittäjän varauma). Politiikassa tällainen kuitenkin ”jättää hampaankoloon”, että seuraavalla kerralla ei jää enää muutamasta äänestä kiinni! Muistakaahan tämä sitten siellä ”etelässä”. :blush:

Alueellisesti ollaan jo edetty monen kunnan ja maakunnan pienempiin valtuustoihin ja ainakin minun henkilökohtainen motivaatio nousi, kun tarkastelin edellä olevia tuloksia.

Ekojen eduskuntakuntavaalien prosentti oli jo heti 2,2 % koko maassa, minusta se on hyvin ensikertalaiselle, jotenkin ne kai jäävät muuten 1 prosentin haarukkaan.

(koetin tehdä laskelmat huolella)

9 tykkäystä

Juurikin näin!

Helsinkiin ja Uudellamaalle tulee vielä lisäpaikat kun kevään eduskuntavaaleissa tullaan valitsemaan 23 edustajaa Helsingistä ja 37 Uudeltamaalta.

Tilanne on tietenkin muutenkin aivan toinen, koska nyt saamme täydet ehdokaslistat, meillä on puolueorganisaation ja paikallisaktiivien tuki, olemme saaneet kokemusta aikaisemmista vaaleista, olemme uskottava ja tunnettu poliittinen liike, saamme mukaan hyviä ja tunnettuja ehdokkaita.

Meillä on hyvät lähtökohdat tuleviin vaaleihin. Töitä kuitenkin vaaditaan vielä paljon jotta saamme saavutettua potentiaalimme!

Yt. Juhani Klemetti

7 tykkäystä

Keskustan äänestäjien ääniä olisi nyt tarjolla, jos LN kykenee hoitamaan asian siististi. Mielestäni seuraavat asiat ovat sen kannalta tärkeitä:

  • selkeä kanta, joka ei poukkoile

  • selkeä puolueohjelma

  • asiallinen esiintyminen, ei räyhääminen.

  • lähempänä nk kultaista keskitietä kuin ääripäitä

2 tykkäystä

Keskustan äänestäjät ovat kyllä selkeä kohdeyleisö. Yleisestikkään öyhöttäminen ei ole se kaikkein loogisin lähestymismalli eikä toisten puolueiden pilkkaaminen. Nyt olisi selkesti aika nousta sen sormen osoittelun yläpuolelle ja pysyä ratkaisu keskeisenä puolueena

1 tykkäys

Keskustan ja Kokoomuksen äänestäjiä on vaaliteltoilla tavattu ja heiltä äänestyslupauksia saatu. Toivotaan, että päätös pysyy vaalipäivään asti.

1 tykkäys