Vammaisten asumispalvelut

Tänään olemme taas kuulleet uutisia siitä, miten kehitysvammaisia kohdellaan asumispalveluyksiköissä!

Tässä linkki MOT -ohjelman juttuun: Päivät teipattuna tuoliin ja yöt kuormaliinoilla kiinni sängyssä – kehitysvammaisen pojan lainvastainen kohtelu ja pahoinpitely hoivakodissa sai jatkua vuosia | Yle Uutiset

Mitä mieltä olette tästä? Miten reagoimme puolueena tähän?

3 tykkäystä

Kiitos, että otit Osku kantaa.
Kehitysvammaisten elämä on oikeasti aika taistelua yhteiskunnassa. Itse myös kehitysvammaisena, joudun jatkuvaa syöttöä taistelemaan yhteiskunnan palveluista sekä niiden laki sääteistä asioista.

Tämän päivän uutinen, veti hiljaiseksi miten ammattihenkilöstö suostuu tähän, elämme 2000 lukua Suomessa,? vetää hiljaiseksi sekä suruliseksi!

Otin omalla fbeeellä kantaan, olen oikeasti järkyttynyt!

2 tykkäystä

Järkyttävä tapaus.

On kyllä perin järkyttävää, miten kehitysvammaisia kohdellaan.
Tiedän itsekin monta tapausta vuosien varrelta, jotka ylittävät törkeän rajan.

Vaimmaiset muutenkin on ryhmä, keitä on helppo syrjiä. Omakohtaista kokemusta liiaksi

2 tykkäystä

Hyvä, että nostat asian keskusteltavaksi täälläkin! Uutinen oli järkyttävä, valitettavasti ei yllättävä… Ihmisarvon, oikeudenmukaisuuden, yhdenvertaisuuden ja kaikille hyvän elämän puolesta yhdessä vaikutamme. Työtä näyttää riittävän.

Voisimmeko kirjoittaa yhdessä kannanoton / jutun aiheesta? Tai jos joku teistä kirjoittaa esim. blogin me muut jaksaisimme sitä. Tietoisuuden levittäminen auttaa taistelussa paremman, yhdenvertaisemman, välittävämmän yhteiskunnan puolesta.

3 tykkäystä

Yhteinen kannanotto olisi tarpeellinen. Tämä pitää nähdä yhteistyönä yli puoluerajojen! Eduskunnassahan on esimerkiksi Vamyt -työryhmä, joka vie eteenpäin vammaisten asioita. Ehdotan yhteydenottoa Vamyttiin. (pj Mäkisalo-Ropponen, vpj Koponen)

1 tykkäys

Myös somessa, ystäväpiiri kuhisee tämä olisi hyvä aihe Alfva tv Hjallikselle miten vammaisen palvelut on tänä päivänä miten joudumme aina käyttää turhaa energiaa taistelee oikeuksistamme.

1 tykkäys

Jos tuo oikeesti on totta, niin pitäähän tähän puuttua…ei vaan voi olla Suomessa mahdollista ja varsinkin jos ollaan hyvinvointivaltio???Näkisin, että kaivetaan epäkohta framille ja oikeesti tehdään asian hyväksi jotain…

1 tykkäys

Hei Erkki!

Aihe on tullut ulos Motista käyppä tsekkaamssa areenelta jälkilähteyksenä.

Vaikea tapaus. Monet autistiset ovat erittäin “hankalia”. Kohtaan heitä työssäni välillä ja jos etukäteen tiedän tietyn autistisen asiakaan, niin pyrin välttämään. Autistiset ovat välillä todella aravaamattomia, aikuisen kokoisia/voimakkaita henkilöitä ja heihin ei järki puhe tehoa.
Olen työssäni nähnyt kuin autistinen hakaa päätänsä seinään (muovinen joustava) palvelutalossa. Henkilökunta ei voi sille mitään. Paitsi sitomalla kiinni? Ja tähän ei yksikään puolue voi auttaa.

Onko tämä mielestäsi ihmisarvoista kohtelua? Minusta on aika raju yleistys autisteista, koska jokainen ihminen on yksilö! Ei kai me aleta ihmisiä lokeroimaan? Yhdenvertaisuus edellä :blush:

Kerro toki, miten pitäisi toimia? Hoitajilla ei aina vaan ole keinoja. Pitäisikö antaa henkilön hakaa päätä tiiliseinään?
En todellakaan yleistänyt. Jokainen on todellakin yksilö, varsinkin autistinen henkilö.
“Autismi on autismikirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa hyvin vaihtelevia toiminnan esteitä.”
Toiset autistiset on “mukavia/helppoja”, mutta toiset on todella vaikeita tapauksia. Kohtaan työssäni autistisia ja joidenkin kanssa touhu on välillä todella vaarallista. Kyse ei ole yhtenvertaisuudesta. Ei voi verrata tervettä ja autistista henkilöä. Autismi ei ole D. Hofman elokuvassa Sademies, se on ihan muuta oikeassa elämässä.

Kiitos täsmennyksestä😊