Espoon uudisraivaajille kultainen kädenpuristus

Espoon uudisraivaajille kultainen kädenpuristus

Pian merkkivuosiaan juhliva Espoo on kehittynyt Uudenmaan helmeksi, jossa on merta ja mannerta, saaristoa ja sisävesiä. Espoon tarina on pitkä ja omassa roolissa sen kasvuun ovat vaikuttaneet myös alueelle menneinä vuosikymmeninä kiinnittyneet uudisraivaajasukupolvet, joita vielä on keskuudessamme.
Sen sijaan, että Espoossa kaavaillaan puolivuosisataisten vuokratonttisopimusten uusimista vahvasti korotetuilla hinnoilla, voidaan asiaa lähestyä tyystin toisin ja palkita uudisraivaajamme siten, että näiden vuokrasopimusta jatketaan nykyisellä tasolla heidän elinajan. Sopimus on sidoksissa tontin alkuperäisiin vuokraajiin, jolloin sopimus päättyy uudisraivaajien muuttaessa tai siirtyessä ajasta ikuisuuteen.

2 tykkäystä

Espoon pitää pitää huolta (veroja maksavista) asukaistaan. Vuokratonttien hinnankorotuksissa perustellaan 4% tuotto, mikä perustuu “markkinahintaan”, vaikka tontti on kaupungille täysin velaton ja kuluton. Jokainen euro on 100% tuotto. Toki ei vuokra enää pidä olla v. 1980 luvun mukainen, mutta nykyinen linja on aivan liikaa. Se nostaa asumisen hintaa liikaa ja karkoitaa moinia hyviä kuntalaisia, ympäristökuntiin asumaan.

2 tykkäystä