Nettiparlamentin käyttöperiaatteet / Valtakunnan politiikka

Mikä on Nettiparlamentti?

Liike Nyt perustettiin keväällä 2018 ja siitä tuli puolue loppuvuodesta 2019. Liikkeen tavoite on olla vaikuttamiskanava, jonka kautta mahdollisimman moni voi osallistua politiikkaan ja päätöksentekoon. Kantamme perustuvat tutkittuun tietoon ja ihmisten kokemuksiin. Otamme teknologian avulla ihmiset mukaan keskustelemaan ja päättämään asioista myös vaalien välillä. Tämä tapahtuu Nettiparlamentissa, jota voit käyttää selaimella tai Liikkeen omalla mobiiliapplikaatiolla (saatavilla Google Play -kaupasta ja Applen App Storesta). Nettiparlamentin jäsenyys on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Nettiparlamentissa voit osallistua laajaan kirjoon erilaisia keskusteluja ja tehdä ehdotuksia. Vahvan tunnistautumisen kautta voit osallistua myös neuvoa-antaviin äänestyksiin, jotka ohjaavat Liikkeen toimintaa. Liike Nyt -puolueen jäsenillä ja ehdokkailla on omat keskustelualueensa. Nettiparlamentin jäsenten tulee kunnioittaa Liikkeen perusperiaatteita ja eettisiä sääntöjä. Hyvät käytöstavat ja toisten mielipiteiden kunnioittaminen ovat avainasemassa. Ylläpito poistaa asiattomat ja henkilöön käyvät, loukkaavat viestit.

Nettiparlamentissa on neljä eri käyttäjäkategoriaa:

  1. Nettiparlamentin yleisiä keskusteluja voi lukea kuka tahansa ilman kirjautumista. Keskusteluun osallistuminen ei ole mahdollista.
  2. Rekisteröitynyt käyttäjä voi osallistua yleisiin keskusteluihin.
  3. Rekisteröitynyt ja vahvan tunnistautumisen tehnyt käyttäjä voi osallistua keskusteluihin ja yleisiin ja oman vaalipiirinsä ja kotikuntansa äänestyksiin.
  4. Puolueen jäsenille ja ehdokkaille on edellä mainittujen lisäksi omat keskustelualueet.

Äänestyksiä Nettiparlamenttiin voivat lisätä seuraavat tahot:

  1. Puoluetoimiston henkilökunta.
  2. Eduskuntaryhmän henkilökunta.
  3. Paikallisyhdistysten hallitusten nimeämät henkilöt. Paikallisyhdistysten on ilmoitettava osoitteeseen nettiparlamentti@liikenyt.fi se henkilö / ne henkilöt, joille oikeus äänestysten lisäämiseen halutaan myöntää. Käyttöoikeuksien muuttamisesta ja poistoista on ilmoitettava samaan osoitteeseen.

Puoluetoimisto ja eduskuntaryhmä lisäävät Nettiparlamenttiin äänestyksiä yleistä mielenkiintoa herättävistä ajankohtaisista aiheista. Äänestykset ohjaavat Liikkeen eduskuntaryhmän työtä ja puolueen yleistä kannanmuodostusta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Esimerkki 1: Tuleeko Suomessa ottaa käyttöön sähköinen äänestys? Esimerkki 2: Tuleeko Helsinkiin rakentaa keskustatunneli?

Äänestyksiä ei järjestetä teemoista, jotka eivät ole Liikkeen perusperiaatteiden ja puolueohjelman tavoitteiden mukaisia. Esimerkki: Liike Nyt on Eurooppa-myönteinen puolue. Nettiparlamentilta ei kysytä kantaa siihen tulisiko Suomen erota Euroopan unionista.

Paikallisyhdistykset toteuttavat äänestyksiä kuntansa ja vaalipiirinsä yksityiskohtaisista asioista oman harkintansa mukaan.

Äänestyksen tulos julkistetaan äänestystä käsittelevässä ketjussa äänestyksen päättymisen jälkeen.

Äänestystuloksen kattavuus on arvioitava tapauskohtaisesti. Eduskunnassa ja kunnanvaltuustoissa äänestettävät asiat tulevat tietoon joskus vain tuntien tai korkeintaan päivien varoitusajalla. Tästä syystä Nettiparlamentin vahvuus on ennakoiva ote, jolla valmistaudutaan odotettavissa oleviin poliittisiin linjauksiin ja niihin tavoitteisiin, joita Liike Nyt kyseisten linjausten osalta tai muutoin ajaa. Kehitämme Nettiparlamenttia jatkuvasti ja muokkaamme toimintatapojamme saadun palautteen ja tehtyjen käyttöhavaintojen pohjalta.

Ryhdy Nettiparlamentin jäseneksi osoitteessa https://tunnistus.liikenyt.fi/s/nettiparlamentti täyttämällä tietosi sivulla olevaan lomakkeeseen. Liittyminen on vahvistettava klikkaamalla vahvistusviestissä olevaa linkkiä ja seuraamalla sivun ohjeita.

Liittyessäsi Nettiparlamenttiin liityt myös sähköpostilistallemme, jonka kautta kerromme Liikkeen kuulumisista, tapahtumista ja keskeisistä äänestyksistä. Käytämme Mailchimp-palvelua sähköpostilistallamme. Jättämällä yhteystietosi hyväksyt, että tietosi lähetetään palveluntarjoajalle käsiteltäväksi.

Nettiparlamentissa käytetään Discourse-yhteisöalustaa. Kehitysideoita tai kysymyksiä Nettiparlamentin toiminnasta voit lähettää osoitteeseen nettiparlamentti@liikenyt.fi. Sama osoite palvelee sinua myös mahdollisissa ongelmatilanteissa. Tervetuloa Nettiparlamenttiin!

1 tykkäys

:wink: