Nettiparlamentti aktiiviseksi Hämeessä

Hei Häme.Tämä on KUTSU keskustelemaan paikallisista asioista nettiparlamentissa.

Poliittiseen toimintakulttuurin tarvitaan merkittävä muutos. Kuntalaisilla täytyy olla mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon myös vaalien jälkeen. Nettiparlamenttiin liittyminen ei edellytä puolueen jäsenyyttä mutta osallistujat sitoutuvat nettiparlamentissa asialliseen ja toisia kunnioittavaan keskustelukulttuuriin.

Paikallispolitiikkaan tarvitaan faktapohjaisuutta, avoimuutta, yhteistyökykyisyyttä ja ratkaisukeskeisyyttä. Ehdokkaiksi etsitään tavallisia kuntalaisia eri-ikäryhmistä ja taustoista. Myös nuoria kaivataan päättämään yhteisistä asioista.

Liike Nyt on muita puolueita edellä poliittisen toimintakulttuurin muutoksessa. Aktivoidaan alueen keskustelua yhdessä täällä nettiparlamentissa, jotta tiedetään enemmän ja voidaan vaikuttaa alueella avoimesti, asiallisesti ja ratkaisukeskeisesti.

2 tykkäystä

Kyllä! Hämeessäkin tulee aloittaa keskustelu poliittisesta toimintakulttuurista. Politiikkakeskustelu on alkanut kuulosta siltä, että asiaviestintä hautautuu huuteluun, jolloin keskustelu ei johda enää mihinkään.
Liike Nyt on nyt mahdollisuus osoittaa ja tehdä politiikasta keskustelevampaa. Onhan kyse yhteisistä asioista ja päätöksistä, mitkä vaikuttavat meidän jokaisen elämään.

4 tykkäystä

Hei,olisiko tämä oikea tapa lähestyä kansalaisena ja aloittaa kokomaata kattavalla keskustelulla heittämällä vaikka tällä idealla että onko jollain taholla esimerkiksi kykyä selvittää ja järjestää joskus menneinä aikoina tehty risusavotta yleisten teiden varsilla jolla saataisiin varmasti työllistettyä työttömiä ympäri suomen maata ja olisi toteutuessaan kyllä ympäristö ystävällistä sekä terveyttä kohottavavaikutus ja ennen kaikkea turvallisuutta lisäävä toimen pide jota kunnat eivät itse ole järjestäneet kaikissa tieverkoissa muutakuin koneellisesti isoimilla tie osuuksilla.Olisko tämä idea minkään arvoinen,mahdollisesti toteutus kelpoinen.

Hyvä idea.Mietin,että olisiko tässä mahdollista päästä alkuun esimerkiksi ottamalla yhteyttä johonkin paikalliseen yhdistykseen, joka mahdollisesti innostuisi ideasta ja ryhtyisi koordinoimaan toimintaa ja osallistujia sekä selvittäisi raivattavien alueiden tarvetta /kokonaisuutta?

4H?Partiolaiset?

Villähteellä kyläyhdistys on tehnyt alueen siistimiseen liittyviä toimenpiteitä, Näissä kannustimena on ihmisten aktivointi oman asuinalueen siisteyteen. Paikallisia toimijoita on hyvä kuunnella ja olla yhteydessä sekä ottamaan mukaan vaikuttamaan alueilla tehtäviin toimenpiteisiin.

1 tykkäys

Hei
Nämä ilahduttaa minua, vai onko ns.retoriikkaa.Liike NYT voisi olla herähdyttävä lahdelle ja ympäristökunnissa ymmärtämään kaupunki ja luonto kulttuurin, päivässä kun voi tehdä, ainakin päätöksiä
T :rak.mest