Alkoholipolitiikka

Kuinka voi olla mahdollista että yksi mies voi vuodesta toiseen määrätä niinkin tärkeästä asiasta kun alkoholipolitiikka? Tämä on asia, joka järkevällä hoidolla toisi todella merkittävää lisätuloa valtion kassaan sekä tukisi yrittäjyyttä ja loisi valtavasti lisää työpaikkoja. Kauanko annetaan vielä tämän kehityksen jarrun olla määräävänä tässä asiassa? Pahalta näyttää, että eläkkeelle lähtönsä saakka?!

10 tykkäystä

Millainen alkoholipolitiikka on sinusta järkevää?

Aika on osoittanut, että kieltojen ja estojen sekä turhien rajoitusten aika olisi Suomessa jo unohdettava. Verotuksen jatkuva nosto ja hintapolitiikka ajaa ihmiset ostamaan ulkomailta. Järkevämmällä veropolitiikalla saataisiin volyymi takaisin kotimaahan. Lisäksi ravintoloiden toiminta on tehty nykyisellä veropolitiikalla lähes kestämättömäksi. Tämä siis jo ennen koronaa. Alkoholin vähittäismyyntiä voitaisiin myös laajentaa eurooppalaisempaan suuntaan koska kerran osana Eurooppaa ollaan. Vastustajien kauhuskenaarioita huolimatta alkoholin kokonaiskulutus laski vaikka vahvemmat oluet, siiderit ja lonkerot tulivat kauppojen hyllyille. Ainakin Viinit olisi ihan tervetullut lisä myös kauppojen valikoimiin. Alkon monopoliasema on myös purettava! Lisäksi naurettava pelleily ulkomailta tilattavien tuotteiden osalta pitäisi lopettaa. Ehkä siinä olisi hyvä alku?!

to 18.3.2021 klo 20.20 Mikki Nieminen sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti <liikenyt@discoursemail.com> kirjoitti:

11 tykkäystä

Vaikka en alkoholia käytä ja asia on periaatteessa minulle yhdentekevä, niin tällaiset kuluttajatuotteiden valtionmonopolit eivät kuulu nykypäivään. Varsinkin kun pienpanimotoiminta on saanut mukavaa tuulta siipien alle, ja jotkut valmistajat niittävät mainetta ja kunniaa ulkomaita myöden. Alkoholin myynti tulee mielestäni vapauttaa.

9 tykkäystä

Hyvä kun otit yhden oleellisen asian esille. Juurikin pienpanimot ja distilleryt eivät saa esim. somessa mainostaa! Ja maailmalla pokkaavat palkintoja vuosittain. On maailman parasta olutta, viskiä, giniä… Kannattaisi varmaan ottaa valtion tällaisetkin myynti- ja mainosvaltit hyötykäyttöön eikä jatkuvalla syötöllä keksiä uusia rajoitteita vaikeuttamaan asioita.

to 18.3.2021 klo 21.21 Olli Kinaret sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti <liikenyt@discoursemail.com> kirjoitti:

7 tykkäystä

Lisäksi tuo etämyynti ainakin pienpanimoille voitaisiin jo sallia. Ei ne paikalliset puistokemistit kuitenkaan juo sitä kalliimpaa olutta vaan halvinta pirtua mitä Alkosta löytyy.

3 tykkäystä

Kyllä. Käsittämättömän pitkään jatkunut yhden kansainvälistäkin mainetta niittäneen alan kyykyttäminen Alkon monopolin suojaamisen ja tekosyinä käytettävien alkoholihaittojen varjolla.

pe 19.3.2021 klo 16.23 Kimmo sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti <liikenyt@discoursemail.com> kirjoitti:

5 tykkäystä

Alkoholipolitiikka Suomessa on aina ollut yliverotettua ja -säädeltyä.
kaikki lupakysymykset ja valvonta täysin tulkinnanvaraista ja virkamiesten hallinnassa.
Naurettavimpia kirjauksia laissa ovat alkoholin nauttinen juopumistarkoituksessa kielletty jne.
Järjestyshäiriöt ja jatkoaikaluvat aina vain ravintoloitsijan vastuulla ja syytä.
kotonaan kossupullon tai lasolipullon nauttinut kadunmies on ravintolaan sisään livahdettuaan automattisesti joutunut ahneen kapakoitsijan kynimäksi ja väkisin juotetuksi.
totuus on kuitenkin että kukaan alalla työskentelevistä oikeista ammattilaisista ei halua/anna asiakkaan juopua liikaa, se lisää työtä ja pilaa bisnestä ja tunnelmaa.
Nämä nykyiset ravintola-alan elinkeinon estotoimet ovat lähes perusteettomia ja imagollisia.
Yökerhojen mahdollisen väkipaljouden vuoksi estot ja ohjeistukset ymmärtää, perusravintolabusineksen kieltoa en ymmärrä.
Nyt siellä tuulikaapeissa on tusina wolt/foodorakuskia jonottamassa ruuanjakelua, eivätkä ole mitä olen seurannut sieltä hygieenisimmästä päästä heidän toimet.
ymmärtäisin jos tämä olisi kristillisten konservatiivien ajama kielto, mutta ihan ovat peruspuolueet samassa kuorossa langettaneet ravintolalinkopeikon median ylle onnistuneesti.
kansa uskoo ja kiittää suurta suojelusta. Ei jatkoon.

2 tykkäystä

Jos alkoholipolitiikassa mentäisiin terveys edellä, niin kuin aina väitetään, niin nyt ei-välttämättömien liikkumisten rajoitusaikana Alkot luonnollisesti pidettäisiin kiinni rajoitusalueilla. Turhaahan niitä olisi aukikaan pitää. Mutta ei tule tapahtumaan.
Minähän en juurikaan alkoholia käytä. Mitä joskus krapulaan, Jopet-shown tyyliin!

2 tykkäystä

Nyt olisi oiva tilanne lähteä purkamaan monopolia kun luokitus muuttui elintarvikkeeksi😄 En itsekään ota ollenkaan mutta häiritsevää sivusta seurata, kuinka paljon vääristyneellä alkoholipolitiikalla tehdään hallaa mm. ravintoloille.

to 25.3.2021 klo 17.57 Heikki Kuhmonen sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti <liikenyt@discoursemail.com> kirjoitti:

3 tykkäystä

Nykyinen käytäntö ei hyödytä muutakuin salakuljetusta. Salakuljetettu esim. tupakka-aski maksaa n. 4,5e, kaupassa pitkälti yli 8 euroa ja sama suhde on alkoholissa. Nykyisin voit tehdä jo listat mitä haluat ja sopia noutopaikan. Ainakin venäjän tuontia ohjataan venäjältä. Eli venäjältä lähetetään ohjeet täällä asuvalle venäläiselle missä, mitä, mikä auto on hakemassa lastia ja paljonko rahastaa. Kuriirin liikkeet näkyy taas venäjän toimistoon gps:n avulla. Homma toimii kuin junan vessa. Ja jakelijatkin ovat tyytyväisiä vakioasiakkaasta. Kilpailu on kovaa silläkin alalla.