Asiaa Venäjästä: Uhka vai Mahdollisuus?

Nämä uudet uutiset Venäjän Ukrainalle uhittelusta rehellisesti huolestuttavat minua. Mietin, että jos ne lähtevät sotaan se myös tulee vaikuttamaan EU.hun kuin jenkkeihinkin.

Siksipä nostan ilmoille realistisen kysymyksen. Onko Venäjä Suomelle uhka vai mahdollisuus?

Me kumartelemme EU.lle joka lypsää meiltä verorahoja ja Brysseliin siirtyy päätöksen teko Suomen asioista kokoajan pikkuhiljaa. Onko tässä mitään järkeä? Ruotsi ei auttanut meitä maailman sodissa eikä tule auttamaan vastikäänkään. Muistanette edelleen, että Ruotsi valtasi Suomen historiassa ja yritti Ruotsalaistaa Suomen kansan. Venäjä ei tätä heti tehnyt toisin kuin Ruotsi.

Kysynpä siis, olisiko huono asia tehdä enemmän yhteistyötä Venäjän kanssa kuin EU.n ja Lännen kanssa? Jos Venäjä nyt aloittaisi sodan Suomea vastaan olisi Suomi miehitetty viikossa tai parissa.

Yhteistyöllä tarkoitan turvallisia aiheita kuten energia teknologiaa, kenties sopimus vapaa kaupasta Venäjän sekä Suomen välillä ynnä muita vastaavia toimia. Se, että aina media yrittää maalata Venäjästä vihollista ja näin ollen mentaliteetti, että Venäjä on uhka voi koitua Suomen kohtaloksi jonain päivänä.

Tälläkin hetkellä, jos Niinistö ottaisi yhteyttä Putiniin ja pyytäisi hänen apuaan Lukasenkan toimien pysäyttämiseksi, se voisi muuttaa asioita. Venäjä haluaa tulla tunnustetuksi suurena valtana. Miksi emme sitten tunnustaisi ja pienenä maana ystävystyisi tämän maan kanssa kunnolla?

Olen tietoinen MOT.n dokumentista Putinin korruptiosta ynnä muusta, mutta sillä ei ole merkitystä eikä Venäjän ihmisoikeus kysymykset kuulu Suomelle. Se ei muuta sitä faktaa, että moni asia saattaisi muuttua fiksujen molempia osapuolia hyödyttävien sopimusten myötä paremmaksi Suomessa jos Venäjän kanssa tehtäisiin enemmän yhteistyötä kuin EU.n.

Mitä mieltä te olette? Sana on vapaa.

En kannata tietenkään kammoksumista╱fobiaa╱irrationaalista pelkoa, muttei menneisyyttäkään kannata tosiaan unohtaa. Oli Suomelta iso virhe laajentaa Itellan liiketoimintaa Itäisvaltain puolelle, kun katsoo, miten Postilla on mennyt viime aikoina. Tällaiset on vaan hyvä pitää mielessä. Venäjä harjoitti ylilentoja kymmenkunta vuotta sitten ahkeraan ja tämähän oli usein meidän uutisissa. Toisin on nyt. Venäjä todennäköisesti tahtoi tuolla signaloida Suomelle, että Pitäkää nokkanne sitten kaukana, kun Ukrainaan tulee Janukin epädemokraattisten vaalien jälkeistä kriisiä. Miksi juuri Suomen pitäisi pitää nokka erossa? Siksi, koska meillä on vastuu Ukrainan rauhanneuvotteluissa siltäkin kantilta, että entisen itäblokin tilanteet tulevat heijastumaan jollain tapaa vielä Suomeenkin.

Janukin valtion kehitys voi toistua Lukašenkon jälkeisen Valko-Venäjänkin kanssa. Ukrainan kriisiä ei olisi kuitenkaan tullut, mikäli Suomi ja kumppanit eivät olisi 1990-luvulla neuvotelleet Ukrainalta ydinaseita. Sillä välin siis, kun Venäjä saa sellaiset pitää. Tuon seurauksena Suomen talous on ottanut pahasti hittiä kauppasodan ynnä muun sotkun vuoksi. Suomen on aihetta silti ilmaista Venäjälle, että Ukrainan suvereniteetin polkeminen ei ole myöskään hyväksyttävää. Vaan tämäkin sota oltaisiin voitu kaukaa viisaammilla poliitikoilla välttää. NATO-kortinkaan varaan en laskisi kaikkea. Itä-Suomesta ostetaan kalliilla erinäisiä mökkejä, joita oligarkit ja Putinin lähipiiri pitävät tyhjillään. NATO-hakemus kun laitetaan vireille, Venäjä voi ilmoittaa vaan vaikka, että Sotkamossa on kokonainen kylä, joka on itse asiassa Venäjän. NATO-hakemuksen kriteereihin kuuluu, että rajakiistoja ei ole. Koputetaan puuta, ettei tällaisia hölmöyksiä ei tule eteen. Niin ei se NATO-korttikaan niin varma ole. Puolustusvoimiin sen sijaan voi luottaa ja PV:tä kannattaa siksikin alati modernisoida.

1 tykkäys

Eli viisaampaa politiikkaa Venäjän kanssa ja läheisempiä välejä turvallisissa aiheissa.

Itse en näe miksi Suomen pitäisi sotkeentua Ukrainan asioihin. Huolehditaan ensin itsestämme ja sitten muista. Näin itse näen asian.
Mitä tulee Itellan asioihin, minun kohdallani posti on toiminut moitteettomasti. Kyseiset ongelmat joista mainitset ratkeavat kun yritys itse ne ratkoo.

Putinin korruptiolla viittasin mm näihin mökkeihin joita rikkaat venäläiset omistavat. Nato ei missään nimessä ole Suomelta järkevä veto vaan on järkevämpää ilmaista Venäjälle halumme liittoutua heidän kanssaan myös sotilaallisesti ja esimerkiksi huolehtia yhdessä pohjoisen jäämeren turvallisuudesta oman yhteisen rajamme turvallisuudesta, mutta emme halua sotkeentua muun maailman / euroopan turvallisuus politiikkaan sillä meille vain oman maamme turvallisuus on etusijalla.

Muutoin itse ajattelen että esimerkiksi venäläisten kouluttaminen Suomessa voisi olla toimivaa tai suomalaisten opettajien meno Venäjälle kouluttamaan. Näin jakaa sitä missä me olemme hyviä. Edistää yhteistyötä myös kauppatalouden saralla. Nämä vain omia ajatuksiani.
Minulla on paljon amerikkalaisia ystäviä ja kuulemani perusteella en haluaisi asua siellä. Länsi ei ole niin ruusuinen kuin millaisen kuvan se antaa, eikä ole euroopan maatkaan.

Vastustan itsekin suurvaltana leikkimistä esimerkiksi Afganistanissa Suomen taholta, joka osoittautui virhelaskelmaksi kaikin puolin Irakin väitetyistä ydinaseista alkaen. Demarit savustivat Suomen ⒈ naispääministerin pihallekin sen vuoksi, kun hän yritti tuohon koalitioon liittymistä vastustaa ja jäi kiinni lopulta jostakin valheesta, jonka turvin demarit onnistuivat viemään meidät uusiin turhiin sotiin. Suomen kannattaisi vähintään siinä määrin sotkeutua Ukrainan asioihin, että mitä aiemmin tämä jäätynyt konflikti saadaan ratkaistua, sitä nopeammin idänkauppa taas puksuttaa ja mm. paperiteollisuutemme kiittää. Sen sijaan jos länsimaat osoittavat suurta välinpitämättömyyttä Ukrainaa kohtaan ja kaiken lisäksi pitkittävät konfliktia tarpeettomasti, silläkin on hintansa.

Nykyisin ulkomaanpaketeista pitää maksaa paitsi tullimaksu, myös vajaan kolmen euron käsittelymaksu erikseen Postille. Nuo roposet ovat mahdollisesti Postin epätoivoinen yritys kerätä Venäjälle menettämiään miljoonia takaisin. En tiedä mikä on tarkalleen tuon käsittelymaksun motiivi, mutta tunnistautuminen ja monen urlin kautta hyppiminen jonkin nimellisen korvauksen tähden tuntuu omituiselta. Kannattaa tutustua parin vuoden takaiseen Posti-kohuun, jonka turvin demarit saivat oman naispääministerinsä, kun demaripääministeri jäi vuorostaan kiinni jostain valheesta. Vaikkei Postin heikkeneminen kaikkiin suoraan vaikuttaisikaan, on varsinkin sen työntekijöihin ollut iso haittavaikutus Itellan takavuosien virheistä. Mikä näkemys Teillä on Pohjoisen jäämeren turvallisuuden suhteen? NATO-Norja on pärjännyt ainakin omillaankin eikä meillä ole Jäämereen käytävänkään kautta kosketusta, kun Koivisto ei ottanut sitä aikanaan asiakseen Neuvostoliiton hajottua.

1 tykkäys

En tiedä tuosta postikohusta, mutta nuo asiat ratkenevat ajallaan. Itse käytän ulkomaan lähetyksissä usein muita logistiikka yhtiöitä esim DHL.
Mitä tulee sitten Ukrainaan niin oikeastaan ei meidän Suomen tarvitse olla sanomassa yhtään mitään Ukrainan asioista tai edes tukea heitä. Voimme julkisesti ilmoittaa että emme sotkeennu Ukrainan asioihin Venäjän kanssa, sillä se ei ole meidän asiamme.
Samalla voimme alkaa luomaan uudenlaista parempaa ja kehittyneempää suhdetta Venäjän kanssa ja kenties jossain vaiheessa jopa irtautua EU.sta. Olisimme kuin Sweitsi. Puolueeton ja neutraali pieni valtio, joka pitää kiinni omasta perustuslaistaan johon kuuluu tasa-arvo sekä YK.n ihmisoikeuksista oman maamme sisällä.
Meidän ei ole mikään pakko vaatia Venäjää noudattamaan täsmälleen samoja arvoja kuin mitä me noudatamme. Sopimuksia kaupantekoon, matkustamiseen, koulutukseen ja kaikenlaiseen yhteistyöhön voidaan silti tehdä JA silti säilyttää itsenäisyys ja omat arvomme ja lakimme.

Mitä tulee Jäämereen, totta meillä ei taida olla siellä mitään. Se oli esimerkki kuitenkin alueesta jonne voisimme tarjota apuamme Venäjälle tai sitten keskittyä itärajaan ja pakolaisten pitämiseen poissa Suomesta yhdessä Venäjän avulla.

Katsoin juuri A-studion jossa haastateltiin. Lappajärvelle Venäjältä tulleita ihmisiä jotka koulutettiin Suomessa ja työllistyivät Suomalaisiin yrityksiin. Samalla tavoin suomalaisia osaajia ja yrityksiä voisi mennä Venäjälle ja näin edistää työllistymistä ja koulutusta molemmissa maissa. Tätä tarkoitin yhteistyöllä.

Ja maailman sodan syttyessä, kannatan ehdottomasti Viipurin ja Ahvenanmaan alueiden tarjoamista sotilastukikohta käyttöön Venäjälle. Miksi? Antaa niiden sotia. Ehtona on että. eivät päästä sotaa läpi Suomen mantereelle. Eli pysymme poissa sodasta. Pää agendana on pitää suomi ja suomalaiset turvassa ja erossa sodasta. Naton kanssa tämä ei olisi mahdollista sillä olisimme silloin selkeästi Venäjän vihollinen.

Minä ajattelen realistisesti. Emme ole suurvalta, ei leikitä sellaista eikä tehdä sopimuksia jotka vaarantavat itsenäisyytemme, arvomme, päätäntävaltamme ja taloutemme jne. Eli käytännössä kaikki mitä EU tällä hetkellä tekee…
En toki oli syynännyt super tarkkaan kaikkea, mutta mitä poliitikoita kuuntelee ja lukee uutisia niin eipä EU.lta ole Suomeen muuta hyvää tullut kun Vapaa liikkuvuus.

Vapaa liikkuvuus on epäekologista, jollei kyseessä ole interrail. Jos ei moraalini jarruttelisi, niin ehdottomasti matkustelisin tuon tuosta ympäri ämpäri Eurooppaa ja kauempanakin. Onneksi meillä on kuitenkin internet tarjoamassa mahdollisuuksia. Siis interrail ja internet ovat kelpoja korvikkeita lentää letkuttamiseen. Eikö Suomen kannattaisi kuitenkin pitäytyä kaikkein eniten viiteryhmänsä eli Pohjoismaiden keskinäisessä yhteistyössä? Pohjoisnaapuriamme parempaa yhteistyökumppania saa hakea. Ruotsi hyötyy Norjan-suhteestaan aika paljon. Suomikin voisi hyötyä, jos tavan kansa ymmärtäisi verkottua sinne suuntaan. Työllistyminen Norjassa on suomalaiselle duunarille melko helppoa ja vielä rahakkaampaa, kuin ruotsalaisille, jotka suhaavat Norjan puolelle puolet ahkerammin pienemmälläkin palkkaerolla. Pohjola on maailman vähiten korruptioitunut valtiorypäs ja sikäli luottamuksen arvoinen. Venäjä ja Välimeren maat ovat siihen nähden paljon epävarmempia, vaikka omalla tavalla tärkeitä meille nekin. En hylkäisi länttä, mutten itsenäisyyttämmekään mielellään. Mikäli hylkäämme lännen, siinä saattaa vaan mennä myös lapsi pesuveden mukana. Oletteko matkustaneet kuinka Itäisvaltoihin tai tuleeko muutoin luettua kyrillistä uutismediaa?

1 tykkäys

Norja on toinen tosiaan jonka kanssa kannattaisi tehdä yhteistyötä. Enemmän kuin Ruotsin kanssa.

En ole koskaan käynyt Venäjällä enkä seuraa heidän mediaansa juurikaan. En vain ole saanut negatiivisia kokemuksia venäläisistä ihmisistä. Heidän kulttuurinsa on mielenkiintoinen.

Itse tunnen ihmisiä ympäri maailmaa, mieheni on mm Malesiasta kotoisin ja suunnitelmissamme onkin asua Taiwanissa tulevaisuudessa. Suomeen en halua jäädä, sillä täällä ei minulle oikeastaan ole yhtään mitään.
Kaikki ystäväni asuvat joko itä aasiassa tai sitten amerikan mantereilla. Vain muutama Euroopassa ja Afrikassa. Ja ei hitto olihan Lähi-idästäkin muutama.

Itse en ole kovin suomalainen, koen enemmän olevani hyvinkin kansainvälinen ihminen. Siksi näkökulmani on myös avarampi mitä tulee politiikkaan.

Rationaalisesti kun mietin niin sekä Norjasta on hyötyä Suomelle, mutta niin on myös Venäjästä. Monet eivät muista Kvenlandiaa ja tiedä suomalaisten todellista historiaa. Meillä on yllättävän paljon yhteistä venäläisten kanssa jos asiaan sattuu kiinnittämään huomiota.
Norjalaisten kanssa Suomella on sellainen hauska yhteinen historia, että Norjan yksi kuningassuvun prinsseistä on suomalaisista sukujuurista lähtöisin. :slight_smile:
Kvenit kuitenkin tulivat pohjoisvenäjän puolelta tänne Suomen maalle ja olivat aika kehittynyt porukka. Mm valmistivat viikingeille miekkoja, myivät hylkeenrasvaa ja suomalaisilta on peräisin jopa muinaiskiinalaisten tietotaito.
Tämä kaikki hieno historia perintö on vaipunut unohduksiin Suomesta, Ruotsin takia. Voittajat kirjoittavat historian kuten sanonta kuuluu.

Pointtina on että suomalaisten esi-isät ovat aina tehneet yhteistyötä sotaisien lähi kansojen kanssa. Mm Norjan sotaisa kuningas jätti Kvenit rauhaan koska hän tarvitsi heiltä hylkeen rasvaa ja muita tuotteita.
Jos siis mietimme, niin meillä on kaupankäynnin kautta sekä oman erityislaatuisen tietotaitomme, koulutuksemme ja osaamisemme kautta korkeammat mahdollisuudet selvitä ilman EU.ta. Suomi on aina ollut vientimaa ja sellainen se voisi edelleen olla, nettomaksajan sijasta. Helkkari Suomesta tulisi kehittyneempi ja rikkaampi maa kuin Ruotsista jos ei oltaisi EU.n leivissä näin paskoilla sopimuksilla.

Meillä on osaamista lääketieteen alalla, mutta siihen ei satsata koska kumartelemme big pharmoja kuten pfizeria.
Meiltä löytyy teknologia osaamista, humanisti osaamista ja energiateknologiaakin. Maataloutta ja vaikka mitä. Nyt kaikki taitavat osaajat valuvat ulkomaille. Minä esimerkiksi, tosin minulla on hieman eri syyt siihen.
Kenties suomalaiset joskus heräävät tajuamaan oman arvonsa.

Saisikohan Teidät jollakin ilveellä jäämään, tai mitä vaatisi? Haluaisin itsekin kunnolla nähdä Yhdysvaltain eri osavaltioita, kuten monet muut suomalaiset, mutten ole tyytyväinen näiden 10 pv:n pikalomiin. Jos haluaa nähdä Amerikan, sinne suopi muuttaa. Enkä tarkoita koko elämäksi, mutta edes joksikin aikaa. Osavaltioita on sen 50 kuitenkin. Tämä on paitsi ekologisempaa, myös sivistävää ja varmasti mahtava kokemuskin. Enkä glorifioi Yhdysvaltoja—kannatan vain tällaista erilaista turismin muotoa. Vastaavanlaistahan Tekin ilmeisesti olette aikeissa tehdä.

Pieni skeptisyys voi olla hyvästä valloillaan olevaa politiikkaa kohtaan, mutta kannattaa toden teolla tutustua venäläiseen kulttuuriin ennen kuin ohjeistaa suomalaiset tekemään radikaaleja muutoksia linjaamme. Itäjuna Pietariin ja Moskovaan on hyvinkin edullinen ja hintansa väärti. Ehtisikö tämä vielä ennen Taiwania, kunhan pandemia sen sallii? Arvelen, että näkemys voisi vähäsen muuttua johonkin suuntaan. Kveenihistoria on vanhastaan tuttu. Suomalaiset asuttivat Moskovan seudunkin jo ennen slaaveja Slovakiasta, jotka työnsivät meidät Suomeen, jossa vuorostaan liuta saamelaisia lähti napapiirille.

1 tykkäys

Ei.
Minä kaipaan aurinkoa, idän kauniita rakennuksia,Taiwanin ystävällisiä ihmisiä ja vastaanottavaisuutta. Kaipaan lämpöä ja valoa. Pimeys, kylmyys ja märkyys masentavat minua enkä voi psyykkisesti hyvin Suomessa. Sen lisäksi ettei täällä ole minulla ystäviä. Suomessa ei vain kertakaikkiaan ole minulle yhtikäs mitään. Ei työtä, ei ystäviä, ei aurinkoa, ei mitään.
Näin ollen koen paremmaksi lähteä täältä, muuttaa mieheni luokse näin alkuun ja sitten eteenpäin.
Kenties jos minulla olisi mahdollisuus rakentaa kiinalaisen arkkitehdin kanssa koti itselleni Suomeen kauniine puutarhoineen yms niin saattaisin harkita, mutta sellaiseen ei yksinkertaisesti ole varaa Suomessa. Koskaan.

Olin 1.5 viikkoa Taiwanissa vuonna 2016 ja yövyin Taipein keskustassa isäntäperheen luona. Rakastuin kaupunkiin ja kaikkeen siellä ruuasta ihmisiin, tv ohjelmiin ja ylipäätään koko maahan. Siksi haluan palata sinne takaisin. :slight_smile:

Venäjälle en valitettavasti kerkeä. Ei ole varaa eikä kukaan palkkaa töihin “taiteilijaa”. Lisäksi Suomessa en oikein pysty opiskelemaan edes niitä asioita mitkä kiinnostaisivat koska kaikki nämä ovat spesiaali oppiaineita yksityisten akatemioiden piirissä. Näin ollen, tilanteeni on lähestulkoon toivoton mitä tulee Suomessa opiskeluun. Töitä olen hakenut, mitään en ole koskaan saanut. :slight_smile: Olen tullut päätökseen, että ainoa tapa työllistää itseni on yrittäjyys ja keskittyminen netissä tehtävään rahaan. Ainakin se on lähimpänä sitä mistä itse pidän.

Tosin tämä ei nyt liity aiheeseen.

Amerikan pystyy kokemaan myös tutustumalla netin kautta amerikkalaisiin ihmisiin. Itse tunnen useita fb.n kautta. On todella helppoa tutustua ihmisiin ryhmien ja kiinnostuksen kohteiden kautta. Suosittelen :+1:

Mitä tulee Venäjään, tässä taas Venäjän asiantuntijoista olisi suuri apu. Sekä sellaisista jotka asuvat Venäjällä ja tuntevat maan. Se nyt olisi muutenkin suuri askel pyrkiä täysin puolueettomaksi maaksi ja irti EU.sta.

Helsingistä pääsee Pekingiin ekologisesti junamatkalla, joka voisi olla inspiraatioksi varsinkin taiteilijalle. Trans-Siberian Railway: ticket search, train times, package tours. Sopiiko kysyä, minkälaista taidetta teette?

1 tykkäys

Puolueeton Pohjola, rauhoittaa pelkoa idässä.

1 tykkäys

Venäjän kanssa voidaan käydä kauppaa mutta minkäänlaiseen venäjämielisyyteen ei ole varaa.

Lukijoiden on hyvä tietää Venäjä ja venäläiset ovat kaksi eri asiaa.

Suomi voi minun mielestäni käydä kauppaa ja tehdä yhteisiä asioita Venäjänn kanssa. Näkisin mielelläni Suomen ja Venäjän välillä enemmänkin kauppaa ja taloudellista sekä kulttuurista yhteistoimintaa. Esimerkiksi Karjalan asia on edelleen myös meidän asiamme, ovathan karjalaiset sukulaiskansamme. Suomi on myös yksi Karjalan tasavallan virallisista kielistä. Potentiaalia olisi varmasti muuallakin. Toiminnassa tulee kuitenkin pitää esillä sitä, että Suomi odottaa Venäjältä toimia demokratian ja ihmisoikeustilanteen kehittämisen suhteen. Suomen pitäisi liittyä myös NATOon. Kun turvallisuus on taattu, voidaan toimia toimia Venäjän suhteen vapaammin. Suomen tulee kaikkialla maailmassa puolustaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Olemme enemmistö ja olemme vahvoja. Emme saa luovuttaa.

1 tykkäys

Ei unohdeta myöskään sitä että EU on Suomen valinta, ja valtaosa kaupastamme on EU-kauppaa. Venäjä on kehitysmaa, eikä se ole muuksi muuttumassa ellei valta siellä vaihdu. Pärjäämme ilman Venäjää jos Venäjä ei halua tehdä meidän kanssamme yhteistyötä meidän ehdoillamme.

1 tykkäys

Venäjä ei ole kehitysmaa. Vai onko Yhdysvallat myös kehitysmaa? Tiesitkö, että Yhdysvalloissa suurinosa kansasta on hyvin köyhää, köyhyysrajan alapuolella. Ei varaa terveydenhoitoon, koulutukseen tai edes elämiseen. Kouluissa ei tarjota lapsille ilmaista ateriaa eikä laadukasta perusopetustakaan.

Venäjällä on tehty paljon hyviä uudistuksia joiden ansiosta Venäjän talous ja syntyvyys ovat nousussa. Esimerkiksi Venäjällä lapset 1-4 luokilla saavat 3 lämmintä ateriaa päivässä valtion takaamana. Näin tuetaan äitien uudelleentyöllistymistä. Lisäksi Venäjän terveydenhuoltoa on kehitetty ja monia muita uudistuksia on tehty, jotka parantavat kansalaisten oloja.
Venäjän talous on lisäksi ollut nousussa jo pitkään, Venäjällä rakennetaan todella paljon kaiken tyyppisiä taloja ja siellä ajellaan uudemmilla autoilla kuin Suomessa. Suomalaiset jotka ovat Venäjällä usein vierailleet ja joilla on ystäviä siellä ovat näistä asioista minulle kertoneet.
Venäjällä on lisäksi halua tehdä yhteistyötä ja parantaa välejä Suomen kanssa. Niin Venäläisillä kuin Venäjällä.

Haluatko sinä, että Suomen ja Venäjän rajasta tulee NATON.n ja Venäjän raja? Ymmärrätkö, että sitten Suomesta tulee maa jossa sotilaallisesti on todella epävakaata, sillä Nato voi suoraan käyttää Suomea hyökätessään Venäjälle ihan minkä hyvänsä tekosyyn varjolla. Venäjällä ei ole kiinnostusta hyökätä tai valloittaa Suomea. Neuvostoliitto olisi voinut Suomen miehittää talvi tai jatkosodan jälkeen, mutta eivät sitä tehneet, sillä ei heillä ole tarvetta valloittaa Suomea ja liittää osaksi Venäjää.
Sen sijaan, Nato on hyökännyt milloin milläkin verukkeella esimerkiksi Jugoslaviaan, Libyaan ja Afganistaniin. He ovat tappaneet miljoonia ellei miljardeja ihmisiä. Miksi? Koska sotaisa Yhdysvallat ja Iso-Britannia haluavat sotaa. Aina kun Yhdysvallat on sisällissodan partaalla, he kääntävät kansalaistensa huomion aloittamalla sodan ulkomailla.

Yhdysvaltojen olemassa olon ajasta eli 244 vuodesta, maa on ollut sodassa 225 vuotta eikä tätä faktaa voi sivuuttaa!

Eurooppa on ollut USA.n miehittämänä siitä asti, kun toinen maailmansota päättyi. Natsipolitiikkaa ajetaan eteenpäin EU.n että Naton toimesta joskin ei niin läpinäkyvästi kuin Saksa sitä teki.

Suomen ei missään nimessä pidä liittyä Natoon. Suomen on tehtävä uudistettu YYA sopimus Venäjän kanssa jonka pääagendana on taata Venäjälle, että Suomi ei koskaan tule olemaan Venäjälle turvallisuusuhka niin välillisesti kuin välittömästi. Eli jatkosodan aikaista Saksan kanssa vehkeilyä ei tulla tekemään koskaan enää. Jatkosota syttyi, koska Mannerheim vehkeili Saksan kanssa, jotta Saksa sai hyökätä Neuvostoliittoon Suomen kautta.
Tälläinen skenaario on Venäjän ainoa huolenaihe Suomen suhteen.

Suomen uutisissa ja Euroopankin uutisissa Venäjästä maalataan vihamielistä kuvaa ja vaikka osa uutisista totta onkin, on siellä myös paljon valheellista propagandaa.

Itse olen keskustellut useiden ihmisten kanssa joilla on ystäviä Venäjällä, ovat itse siellä paljon vierailleet ja myös Suomen ulkopuolella muissa Euroopan maissa asuvat suomalaiset ovat minulle kertoneet paljon tästä Venäjä vihasta mitä Euroopassa harjoitetaan lehdistön toimesta.

Tässä on linkki artikkeliin, jossa Venäjän ulkoasianministeriön tiedottaja Maria Zaharova kommentoi englannin hallinnon levittämiä valheita Venäjän toimista Ukrainan rajalla.

YYA- sopimuksen avulla voisimme jakaa tietotaitoa puolin ja toisin. Lämmittää ja muuttaa suhteitamme idän kanssa positiiviseen suuntaan sen sijaan, että vihaisimme ja pelkäisimme heitä.
Suomessa on harjoitettu ulkopolitiikkaa jossa Yhdysvaltoja ja länttä mielistellään ja Venäjälle taas vttuillaan minkä keretään. Olisi aika katsoa peiliin ja muuttaa poliittista suuntaamme. Ota huomioon, että ilman Venäjää olisimme Ruotsin vallan alla edelleen todennäköisesti.

Mikään tästä ei tarkoita, että Suomi liittoutuu Venäjän kanssa. Välien parantaminen, molemminpuolisen kunnioituksen ja luottamuksen rakentaminen on etu kummallekin maalle monella eri osa-alueella. On aika kääntää sivua ja ottaa askel idän suuntaan.

Presidentti Sauli Niinistökin kommentoi juuri olevansa pettynyt Euroopan Unioniin ja syystäkin!

Epäilen että tässä ketjussa esiintyy vieraan valtion hyväksi toimimista ja esitän sen poistamista.

2 tykkäystä

Jos tarkoitat minua niin toimin ihan Suomen hyväksi kiitos vain.

Liike Nytin ohjelmaan on kirjattu eurooppamyönteisyys.

Tämä ei ole oikea paikka levittää venäläistä propagandaa ja halveksuntaa demokratiaa ja eurooppalaisia arvoja kohtaan.

2 tykkäystä

Eurooppa on eri asia kuin Yhdysvallat ja Nato.

Propagandaa? Faktat löytyy. Minä puhun siitä, että vaikka Suomi on EU jäsen maa, se ei tarkoita sitä, että Suomen pitää kysyä mitä muut EU maat haluavat tehdä Venäjän kanssa. Saksalla ei tietääkseni ole pitkää itärajaa Venäjän kanssa. Mieti nyt vähän omillakin aivoilla välillä. Haluatko että Suomi on sotatanner kahden suurvallan välisessä sodassa? Tuskin.
Suomen pitää toimia liittoutumattomana ja myös sen arvojen mukaisesti.
Ei ole meidän asiamme sekaantua muiden maiden sisäpoliittisiin tai ulkopoliittisiin asioihin. Meillä on Suomessakin ihan riittävästi ongelmia omasta takaa mitkä hoitaa ensin ennen kuin ruvetaan leikkimään maailman pelastajaa.
Tämä on minun mielipiteeni.

Lisäksi tietääkseni nettiparlamentti on perustettu juuri siksi, että se on avoin keskustelulle. Minä en ole esittänyt mitään lainvastaisia kommentteja täällä. Liike Nyt.in puolueohjelma on eri asia kuin tämä nettiparlamentti.

Riippumatta siitä mitä mieltä on, ei kannata jakaa Suomessa venäläistä propagandaa. Lakia siinä ei riko mutta maineensa ja uskottavuutensa siinä menettää. Olen itsekin täällä sanonut että toivoisin että Suomi ja Venäjä tekisivät enemmän asioita yhdessä, mutta sanon kuitenkin asiat siten kuin ne ovat ja pitäydyn propagandan levittämisestä.

2 tykkäystä