Venäjä - Navalnyi

Mitä Suomi voi tehdä osoittaakseen tukensa Navalnyille ja muille venäjäisille, jotka on vangittu?

Mielestäni kaikkia pakotteita pitäisi käyttää, vaikka niistä koituisi itsellekin harmia. Mutta mitä ne voivat olla?

Miksi suomen tai EU:n pitäisi puuttua toisen maan sisäisiin asioihin? Navalnyi on rikkonut joka ikistä ehdonalaisen pykälää. Muutenkin koko myrkytysjuttu haisee niin paljon, ettei ilman järkeviä todisteita pitäsi alkaa välejä rikkomaan. Eihän koko tyypin edes olisi tarvinnut palata venäjälle, palasi silti vaikka väittää joutuneensa tappoyrityksen kohteeksi ja tiesi että oikeuteen joutuu.

Ja joo, en oo venäjän trolli, kunhan tutkin asioita vähän Iltapäivälehtien lööppienkin uilkopuolelta.

Navalnyi on puolustanut esim. Venäjän Krimin miehitystä. Asia mitä ei ole tuotu esiin. Tosin koko asia eli Ukraina on hyvin kinkkinen, Ukrainaa ei ole oikein olllut olemassa koskaan. 1200 -luvulta lähtien sen on omistanut joku muu ja 1700 -luvulta lähtien nyt ne eniten kiistellyt alueet ovat kuuluneet tsaarin Venäjään. Ja niin sanottu “länsi-Ukrainan” Puola luovutti Venäjälle 1800 -luvulla. Katariina Suuri poisti Ukrainasta esim. maaorjuuden vuoden 1888 -lopulla (jos ulkoa muistan oikein).

Venäjän nuoriso haluaa muutosta ja hokevat demokratiaa. On helppo huutaa demokratiaa, kun ei ole mitään käsitystä mitä se vaatii. Minkään maan demokratisoituminen ei ole ollut helppoa, sen sijaan se on ollut kivualista. Suomessakin vielä muistellaan 1918 sotaa missä naapurit tappoivat toisiaan. Mutta toisaalta se oli ehkä se polku demokratiaan.

Navalnille täytyy nostaa hattua kun läks takasin venäjälle. Tuntemattomassa sotilaassa hyvä kohta jos sie karkuun lähet juokseen niin sie saat juosta vaikka amerikkaan asti kyllä hyö tullee perässä. Tätä se on jos alkaa pelkään. Jos niikseen tulloo kyllä nuo tulloo hoitaan homman loppuun ulkomaillekin onhan noita esimerkkejä nähty…

1 tykkäys

Minun mielestä kannattaa valita taistelut huolellisesti. Se, että on sanottu tso, tso putin-setä riittää, vaikka tosi hirveää touhua onkin.

Tämä näyttää olevan myös EU-kanta. Sinne on lähetetty kakkos-kolmosvitjaa. Ykkösketju on tosi hiljaa.

Asun itse alueella, jossa on Neuvostoliitossa syntyneitä etnisiä venäläisiä. Heidän ajatusmaailmansa ja lähestymiskulma asioihin, sekä arvomaailma on niin erilainen. Vaikea, lähes mahdoton ymmärtää. Tiedä sitten onko se huonompi vaiko ei, mutta hyvin erilainen. Venäjää on turha yrittää eurooppalaisesta näkökulmasta ymmärtää. Se on loputon suo. Mitä tulee Navalnyihin, talouspuoli lienee ainoa mahdollisuus vaikuttaa fiksusti. Eurooppalaisten arvojen noudattaminen, mikäli haluavat tehdä yhteistyötä. Eikä missään tapauksessa pidä antautua Venäjän vietäväksi eikä välittää heidän suht’ hölmöistäkään provokaatioista.