Asumisen hinnat kohtuulliseksi Jyväskylässä

Mitäpä jos Jyväskylän kaupunki ostaisi yksityisiltä vuokranantaja yrityksiltä (lumo, avara jne.) asunnot itselleen ja laskisi vuokrat kohtuulliselle tasolle Jyväskylän asukkaille?

Näin kaupunki saisi lisää tuloja suoraan itselleen julkiseen talouteen ja myös asumisen hinnat muuttuisivat kohtuullisiksi.

Olisiko tässä idean siementä mietintään puolueelle?

Moi. Eikös toi Lumo (ent. VVO) ole alkujaan ns. yleishyödyllinen toimija, nykyisin kuuluisa hyvistä osingoista maksava pörssiyhtiö? Voipi olla, ettei lypsävää lehmää ole helposti myymässä😅. Siitä olen kyllä samoilla linjoilla, että vuokrataso on karannut käsistä vuosia sitte😬.

1 tykkäys

Tuo on totta. Helppoa se ei ole saada ostettua näitä asuntoja.
Valtionpolitiikkaan liittyen, Suomen vuokra-asuntojen hinnat saataisiin alas kun kaupungit vaan ostais näiltä yksityisiltä asunnot kaupunkien ja kuntien omistukseen. Tämä olis sellanen toimenpide mihin ihan valtio pystyisi vaikuttamaan myöntämällä alueille rahat näiden asuntojen ostamiseen ja sitte saatas hinnat alas. Totta kai joitain yksityisten asuntoja jäis vielä mutta ne voiski jäädä rikkaampia varten.
Helppoo toi ei oo mutta jos hallitukselle sais tästä ehdotuksen edustajien toimesta nii asia vois oikeesti mennä mietintää.

Se että nostetaan tukia tai vastaavaa ei toimi koska rakenteellinen korruptio. Sit nää pörssiyhtiöt taas nostaa vuokria vaan lisää. Vuokria pitäs nimenomaan laskea ilman että se vaikuttaa asumistukeen tai muihin tukiin. Ihmiselle pitäs jäädä rahaa muuhunki ku asumisee ja ruokaan (jos kohta edes siihenkää) enkä puhu nyt mistää luksus tuotteista, vaan esimerkiksi harrastukset. Ei kaikki tykkää vaan “kävellä luonnossa” niin sanotusti.

Jyväskylän kaupunki vois varmaan ensimmäisenä ehdottaa tälläistä eduskuntaan… :thinking: Vai mitenkä lie nuo menee.

2 tykkäystä