Eduskunnan käsittelyssä parhaillaan olevat kansalaisaloitteet ja niiden äänestystulokseen vaikuttaminen

Mikä on Liikkeen kanta 13 käsittelyssä olevaan kansalaisaloitteeseen? Perustaako edustaja Harkimo äänestyspäätöksensä nettiparlamentissa käydylle keskustelulle? Lukeeko Harkimo itse nettiparlamenttia? Onko Liike Nytillä jatkossa ajatus nostaa asioita nettiparlamentille? Pystynkö nettiparlamentissa oikeasti vaikuttamaan demokratiaan suorasti vai toteutuuko Liikkeessä jo nyt välillinen demokratia eli Harkimo äänestää oman mielipiteensä mukaan? Miten nettiparlamentti eroaa Suomi24:stä tai minkä tahansa puolueen FB-seinästä?


 1. Vesi on meidän – kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi

 2. Lentovero

 3. Kesäaika pysyväksi ajaksi

 4. Lakialoite F2 ja F3 luokkiin kuuluvien pyroteknisten tuotteiden käytön rajoittamiseksi

 5. Terapiatakuu mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi

 6. Lakialoite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla

 7. Verkkokalastus kiellettävä saimaannorpan levinneisyysalueella

 8. Kaivoslaki Nyt – Lakialoite kaivoslain muuttamiseksi

 9. Dieselautojen käyttövoimaveron poisto

 10. Seksuaalirikoksesta Suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttaminen ja karkoitus

 11. Lasten ja nuorten syrjäytymiseen johtaviin ongelmiin puuttuminen alakouluissa

 12. Raiskauksen määritelmä suostumusperustaiseksi – Suostumus2018

 13. Tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltäminen

3 tykkäystä

Tuohon 13. kohtaan voisi lisätä myös poikien sukuelinten silpomisen kieltäminen.

5 tykkäystä

Vesi on meidän. Vettä ei missään vaiheessa saa yksityistää. Tarvitsemme vettä elääksemme. Aikuisissa ihmisissä on vettä liki main 80-90%, joka iän myötä pienenee. Aivot, veri, solut kaikki sivältävät vettä.
Vesi on perusoikeus jokaiselle ja siksi sitä ei pidä altistaa markkinoiden armoille.
Yksityistämällä veden hinta tulee nousemaan nousemistaan jolloin sitä kipeästi tarvitsevilla ei ole siihen enää varaa. Vesi on oltava jokaisen perusoikeus!

6 tykkäystä

Kirurgisena toimenpiteenä puhutaan aivan eri asioista tyttöjen ja poikien silpomisessa. En yhdistäisi näitä kahta asiaa sillä niissä on kyse aivan eri asioista.

Lisäksi on huomattava se, että ajatellen eduskuntakäsittelyjä, noita kahta asiaa ei tulla käsittelemään yhdessä. Ja jos ne jostain kumman syystä niputettaisiin niin kumpikaan asia ei menisi läpi.

Afrikassa tyttöjen silpominen on yleistä, eritoten muslimienemmistöisissä maissa. Kaikki islamin suuret lakikoulukunnat pitävät naisten ympärileikkausta joko suositeltavana tai pakollisena. Sitä mukaa kun islam taustaisten maahanmuuttajien määrä lisääntyy Suomessa niin tyttöjen silpominen tulee yleistymään. Tämä on yksinkertainen totuus. Ja siksi Liikkeen tulee keskittyä oleelliseen eli tyttöjen silpomiseen.

1 tykkäys

Kohta 8 Kaivoslain uusimisen huomattava viivästyminen huolettaa. Eikö jo se, että nykyisin ulkomaille valuva hyöty saataisiin verotuksen pikaisella uudistuksella korjattua hyödyttämään Suomen taloutta, olisi syy saada lain uudistus aikaan. Puhumattakaan muista lupakäytännöistä. Esim.Tukesilta (nykyisin kumileimasin) lupien myöntäminen Ympäristöministeriön alaisuuteen. Kansalaisaloitteessa hyvin kaikki tarvittavat uudistukset.