Ikääntyneet ja fysioterapia

Miten mahdollistuisi kunnallisiin kotihoitopalveluihin fysioterapian lisääminen, etenkin vähän liikkuvien ikääntyneiden kohdalla?

  • parantaa toimintakykyä
  • ei tutkimuksen mukaan lisää kustannuksia

“Tutkimuksessa havaittiin, että vaikka kotona toteutetusta fysioterapiasta tuli kustannuksia, muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve väheni. Kokonaiskustannukset eivät vertailuajanjakson aikana siis nousseet”
Lähde: Yle

5 tykkäystä

Itse en kyllä pysty ymmärtämään miksi iäkkäitä aina pidetään kulueränä, monessa kunnassa. Eikä heihin haluta satsata vaikka se voisi tuoda toisesta paikasta jopa säästöä. Kuten fysioterapian lisääminen, toisi niitä säästöjä. Lisäksi iäkkäät ihmiset nykyään pyritään pitämään eri turvin kotona mahdollisimman pitkään, vaikkei sekään aina ole hyvä ratkaisu. Vaikka kuinka on häly laitteita ja video yhteyksiä.

1 tykkäys

Mitä pitempään kotona, sitä edullisempaa yhteiskunnalle. Potilaan kaikki tukeminen kotona selviytymiseen mahdollistaa edullisen ja hyvälaatuisen hoidon kotona. Suurin osa iäkkäistä säilyttää pitempään liikuntakykynsä ja muistinsa, kun toimii tutussa ympäristössä, jossa lähellä on oma turvaverkosto. Hoidon arviolla on tärkeä osuus kotona pärjäämisessä. On iäkkäitä, jotka hyötyvät laitoshoidosta ja myös heidän henkinen hyvinvointinsa tarvitsee sitä. Hoitajana olen yksilökohtaisen arvion kannalla.

1 tykkäys

Olen itse tehnyt työ urastani viimeiset 8 vuotta kotihoito yrityksissä. Fysioterapiaan kuuluu osana asiakkaiden hoito- ja palvelusuunnitelma.

Jos asiakkaalla on fysioterapiaa muutoin jo kotona annettavissa palveluissa toteuttaa kotihoidon työntekijät ohjeistuksen ikäistä kuntoutusta kaiken muun työn ohella.

2 tykkäystä

juu kannatan.