Vantaan pysäköintipolitiikka

Vantaan pysäköintijärjestelyt ovat herättäneet paljon erilaista keskustelua viime aikoina. Kaupungin hallitus linjasi viimeisimmässä päätöksessään vastoin teknisen lautakunnan päätöstä, että Tikkurilan ja Myyrmäen urheilualueilla ja Kuusijärvellä pysköintimaksuja ei peritä. Pysäköinnin maksullisuuden alue kuitenkin laajenee Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä. Samassa yhteydessä päätettiin, että liityntäpysäköinnistä veloitetaan 1 euron pysäköintimaksu joukkoliikennelipun lisäksi, sekä Vantaa esittää sisäministeriölle pysäköintivirhemaksujen korotusta nykyisestä 80 eurosta 100 euroon keskusta-alueilla.

Myös Kivistön pysäköintipaikkojen puute on herättänyt kiivasta keskustelua jo useamman vuoden ajan. Pysäköintipaikkoja on huomattavasti vähemmän suhteessa voimakkaasti kasvavaan asukasmäärään. Palvelut eivät ole kehittyneet alueella toivotulla tavalla, jolloin auton tarve on entisestään korostunut monessa taloudessa.

Mitä ajatuksia Vantaan pysäköintipolitiikka herättää? Ohjaako ilmastotavoitteet jo liikaa kaupunkisuunnittelua ja hankaloittaa vantaalaisten arkea?