Vantaan pysäköintipolitiikka

Vantaan pysäköintijärjestelyt ovat herättäneet paljon erilaista keskustelua viime aikoina. Kaupungin hallitus linjasi viimeisimmässä päätöksessään vastoin teknisen lautakunnan päätöstä, että Tikkurilan ja Myyrmäen urheilualueilla ja Kuusijärvellä pysköintimaksuja ei peritä. Pysäköinnin maksullisuuden alue kuitenkin laajenee Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä. Samassa yhteydessä päätettiin, että liityntäpysäköinnistä veloitetaan 1 euron pysäköintimaksu joukkoliikennelipun lisäksi, sekä Vantaa esittää sisäministeriölle pysäköintivirhemaksujen korotusta nykyisestä 80 eurosta 100 euroon keskusta-alueilla.

Myös Kivistön pysäköintipaikkojen puute on herättänyt kiivasta keskustelua jo useamman vuoden ajan. Pysäköintipaikkoja on huomattavasti vähemmän suhteessa voimakkaasti kasvavaan asukasmäärään. Palvelut eivät ole kehittyneet alueella toivotulla tavalla, jolloin auton tarve on entisestään korostunut monessa taloudessa.

Mitä ajatuksia Vantaan pysäköintipolitiikka herättää? Ohjaako ilmastotavoitteet jo liikaa kaupunkisuunnittelua ja hankaloittaa vantaalaisten arkea?

Kivistön pysäköintipolitiikka puhuttaa taas mediassa. Autoton kaupunginosa on ehkä ajatuksena ihan kiva, mutta se nyt ei vaan toimi.

Hyvin eri arvosta että Tikkurilassa maksetaan isompia pysäköintisakkoja kun muualla Vantaalla.
Tikkurilasta on viety 12 inva-pysäköinti ruutua 2v aikana. Kun kaupungilta kysyin että miksi niin sanottiin että ne on siirretty Lummekujan parkkihalliin. Niistä tuli näin ollen maksullisia ja sieltä parkkihallista on todella hankala päästä katutasoon apuvälineiden kanssa, ilman avustajaa ei pärjää. Lisäksi se on kaukana palveluista.
Tässä samaisessa autohallissa on yksityis yrittäjä joka maksaa vuokraa autotallista missä työskenteelee, mutta joutuu kaiken lisäksi maksamaan pysäköintimaksua jokaisesta autosta jota pesee tallissaan. Eli menee tupla maksut. Ei mitään järkeä.

1 tykkäys

Henk. Kohtaisesti kehotan olla asioimatta esim tikkurilan kaupoissa ym ei tarvii sitten Miettiä parkkipakkojen hintaa