Keskustan kehityssuunnitelma

Mitä näkemyksiä muilla on linkin takaa löytyvästä Helsingin kaupungin keskustan kehityssuunnitelmasta?

Itsellä on hieman kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta esityksessä on hyviä puolia ja toisaalta huonoja. Lyhyesti listattuna sanoisin että plussapuolelle menevät:

  • Länsisataman tunneli
  • Marian kasvuyrityskampus
  • Eteläsataman ottaminen muuhun käyttöön

Miinuspuolelle sitten ehdottomasti keskustan kävelyalueen mielestäni tarpeettoman laaja lisäys. Minusta nykyinen keskusta-alue jossa keskustakatu ja Ylioppilasaukio ovat kävelyaluetta, on aivan riittäviä.
Vielä jos Eteläsatamasta viedään lauttaliikenne pois, niin saa olla melkoinen vetonaula joka sinne rantaa tulee että esim Fabianinkadun Kasarmitorin läheisessä osassa kannattaa alkaa lisäämään kävelymahdollisuuksia.

Lisäksi mietin että jos molemmat suuret laivayhtiöt toimivat Katajanokalta käsin, miten ihmeessä sieltä pääsee autolla kukaan pois kun jo nyt yhdenkin laivan tullessa tahtoo olla vaikeaa. Eli tuo pullonkaula tulisi ehdottomasti ratkaista jos Eteläsatama halutaan ajaa alas.

Ohessa linkki artikkeliin kaupungin suunnitelmasta sekä PNG-muodossa kartta esitetyistä muutoksista.

1 tykkäys

Lisää puita istutettaisiin teiden varsille.

Missään tapauksessa ei Katajanokka kestä enää nykyään kahta laivayhtiötä, Jätkäsaarikin taitaa jo olla tukossa, eli siirtyykö Tallink-Siljan liikennöinti Vuosaareen…tuskinmpa.

2 tykkäystä

Hurjat on suunnitelmat.
Laajennettu kävelykeskusta kuihduttaa loputkin keskustan yritykset. Esimerkkeinä löytyy mm. Hämeenlinna ja Jyväskylä.
Katajanokka ei kestä kahden laivayhtiön liikennettä.

4 tykkäystä