Näin pääset mukaan Helsingin paikallisyhdistyksen toimintaan

Moikka!

Mahtavaa, että olet Helsingin asioista kiinnostunut ja luet stadin oman osion ketjuja täällä Nettiparlamentissa.

Jos vielä asut Helsingissä, me Helsingin paikallisyhdistyksen hallituksen jäsenet haluamme juuri sinut mukaan tekemään Liike Nyt:iä tunnetuksi stadilaisille.

Näin kuntavaalien alla toiminta painottuu vahvasti vaalikampanjointiin, jota tekemään haluamme mahdollsimman paljon hyviä ehdokkaita. Et ole vielä päättänyt lähdetkö ehdokkaaksi vai et? Kannattaa ehdottomasti lähteä, saat tueksesi hyvän porukan ja paljon osaavia ihmisiä jotka voivat neuvoa miten kampanjaa kannattaa toteuttaa. Ehdokashakemuksen voit täyttää täällä: https://tunnistus.liikenyt.fi/s/ehdokkaaksi

Työ ei kuitenkaan lopu huhtikuun vaaleihin, ja vaalien jälkeen toiminnasta vastaa Helsingin paikallisyhdistys. Jos siis olet jo kuntavaaliehdokas Helsingissä, mutta haluat toimia Liikkeen väreissä vielä vaalien jälkeenkin tai jos ehdokkuus ei tunnu tässä kohtaa sinulle sopivalta, mutta olisit valmis ruohonjuuritason toimintaan, on paikallisyhdistys sinulle juuri oikea paikka!

Mukaan pääset laittamalla sähköpostia osoitteeseen helsinki@liikenyt.fi ja kirjoittamalla vapaamuotoiseen hakemukseen kuka olet ja mitä haluaisit paikallisyhdistyksessä tehdä tai millaista toimintaa paikallisyhdistykseltä toivoisit. Huomaathan tosin, että paikallisyhdistykseen liittyminen edellyttää puolueen jäsenyyttä, joten hoidathan sen ensin kuntoon osoitteessa https://tunnistus.liikenyt.fi/s/puoluejaseneksi

Kun olet liittynyt paikallisyhdistyksen jäseneksi tai jos puolestaan olet jo jäsen (hienoa!), alkaa varsinainen työ Liikkeen nostamiseksi Helsingin suurten puolueiden joukkoon. Kuten sanoin, vaalit vievät tällä hetkellä käytännössä kokonaan huomion toiminnassa ja myös korona lyö kapuloita rattaisiin livetapahtumien järjestämisen osalta.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että lepäisimme laakereillamme. Olemme perustaneet paikallisyhdistykselle eri teemoihin keskittyviä tiimejä, ja niihin haluaisimme kaikki jäsenet mukaan. Ajatuksena on, että tiimistä vastaa paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen ja tiimiin ovat tervetulleita kaikki halukkaat paikallisyhdistyksen jäsenet. Kaikkiin tiimeihin pääset mukaan laittamalla viestiä yllä jo olleeseen sähköpostiin helsinki@liikenyt.fi ja kertomalla halukkuudestasi tiimin toimintaan.

Tällä hetkellä tiimejä on kolme: sometiimi, tapahtumatiimi ja aktiiviryhmätiimi. Lyhyesti selostettuna sometiimi vastaa paikallisyhdistyksen somekanavista, päivityksistä ja pohtii mitä mahdollisia uusia kanavia ottaa käyttöön. Sometiimiä vetää Katri Ajanto ja mikäli viestintä, näkyvyyden saaminen sosiaalisessa mediassa tai yksinkertaisesti päivitysten tekeminen on sinun juttusi, lähde Katrin kanssa tekemään meidän somea. Voit tsekata ja ottaa seurantaan Facebookista ja Instagramista Liike Nyt Helsingin jo olemassa olevat profiilit!

Tapahtumatiimi ei myöskään suuria esittelyitä tarvitse. Ajatuksena on siis, että tiimi ideoi, aikatauluttaa ja organisoi paikallisyhdistyksen livetapahtumia vaalien jälkeen. Tarkoituksena on esimerkiksi elvyttää koronan jalkoihin jäänyt viikottain after work -tapahtuma Yläfemmat, mutta myös aivan uusia tapahtumia on tarkoitus järjestää. Tapahtumatiimiä vetää paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja Sannamari Silvennoinen.

Aktiiviryhmätiimi on nimenä kenties kaikista vähiten paljastava, mutta kyseessä on ehdottoman tärkeä tiimi. Aktiiviryhmän tarkoituksena on seurata kaupungin toimielinten, kaupunginvaltuuston, -hallituksen sekä lautakuntien, päätöksentekoa ja poliittisia avauksia ja rakentaa niistä keskusteluita ja äänestyksiä tänne Nettiparlamenttiin. Lisäksi ryhmä voi Nettiparlamentti-keskustelun tai ryhmäläisten oman asiantuntemuksen perusteella kirjoittaa mielipiteitä ja kannanottoja, jotka voidaan julkaista paikallisyhdistyksen nimissä Helsingin eri medioissa. Aktiiviryhmää vetää Kristiina Kartano ja tiimiin toivotaan jäseniä mahdollisimman monipuolisesti erilaisin taustoin, jotta jokaisen erityisosaamista voidaan hyödyntää.

Uusien tiimien ehdottaminen on myös sallittua! Jos siis et yllä mainituista löydä sellaista, joka vastaisi omaa kiinnostustasi ja koet tärkeäksi jonkin uuden tiimin perustamisen, laita sähköpostia ja ehdota uutta tiimiä.

Muutenkin meihin paikallisyhdistyksen hallituksessa saa olla koska vain yhteydessä mistä tahansa Helsinkiin tai paikallisyhdistykseen liittyvästä asiasta joko täällä Nettiparlamentissa tai jo mainitun sähköpostin helsinki@liikenyt.fi kautta tai eri sosiaalisen median kanavissa.

Oikein hyvää jo pian alkavaa kevättä!

Liike Nyt Helsingin hallitus (Sami Salminen PJ, Sannamari Silvennoinen, Katri Ajanto, Satu Vekama, Kristiina Kartano, Mikael Jungner, Joel Harkimo)

1 tykkäys