Korona rajoitukset ja yrittäjien kurittaminen

Ystäväni on ravintola yrittäjä. Hän kirjoitti tänään someen siitä kun heille oli tullut aluehallintovirastolta lasku luvista 590e. Ravintolasta joka on ollut kiinni 21.12.2020 alkaen. Ja on kiinni edelleen. Hän oli laittanut sähköpostia ja tiedustellut että tosiaanko pitää maksaa vaikka ravintola ei edelleenkään ole edes auki. Hän sai liitteenä olevan vastauksen.

Mitäpä täällä ollaan mieltä tästä? Onko tämä todella oikein yrittäjää kohtaan joka jo muutenkin on tiukilla menneen vuoden takia? Nyt joku tolkku tähän touhuun!

Avi toimii lain mukaan.

1 tykkäys

Tottakai ja pitääkin toimia. Mutta hallitus olisi voinut huomioida asiaa paremmin niin ettei yrittäjien tarvisi maksaa tyhjästä kun muutenkin jo ovat tiukilla.
Hurjaa mitä kaikkea ilmenee pikkuhiljaa mitä hallitus ei ole miettinyt ollenkaan rajoituksia ja laki muutoksia tehdessään. Karvan vajaa 600e on tosi iso raha jos yli vuoden toiminta on ollut ihan tyhjäkäynnillä tai jopa tappiollista.

4 tykkäystä

Kyllähän tässä olisi pitänyt edes vähän miettiä muutosta tuohon lakiin, kohtuullistaa maksua tai jopa jättää se tältä vuodelta kokonaan perimättä.
Tuo on vielä pieni maksu tuo 600€, tuo kai on jotenkin suhteutettu anniskelupaikkoihin, mutta 600€ ei mistään menee varsinkin pienten yrittäjien omasta kukkarosta, ja se on aika iso lovi ruoka pubjetista.
Toivottavasti tähän voisi edes jälkikäteen hakea kohtuullistamista!

4 tykkäystä