Mitkä asiat kuntoon seuraavalla valtuustokaudella?

Kritiikkiä kaupungin asioita kohtaan kuulee paljon. Rakentavia kehitysehdotuksia hieman vähemmän. Avataan keskustelu siitä, että mitkä ovat nettiparlamentin jäsenten mielestä kolme tärkeintä asiaa, jotka tulisi saada kuntoon seuraavan valtuustokauden aikana? Aina parempi, jos näihin asioihin olisi myös esittää keinot niiden toteuttamiseksi.

Antaa palaa

Sote-palvelut
Talous ja
Päätöksenteko.

Sote-palvelut pitää organisoida uudestaan joko kymsoten kanssa tai ilman eli neuvottelupöytään

Talous on saatava kuriin ja tehtävä myös niitä vaikeita päätöksiä, ei mikään herkku mutta vaihtoehdot ovat vähissä.

Sitten se päätöksenteko. On päästävä ratkaisuun siitä että päätöksiä saadaan aikaan eikä olla jatkuvassa vastakkainasettelutilanteessa jossa asiat ja päätökset junnaavat paikallaan, tämä ei ole kenenkään etu.

2 tykkäystä

Hyviä pointteja!

1 tykkäys

Itse toivon aktiviteetteja sekä tukitoimia lapsiperheille, lapsille ja nuorille. Varsinkin koronan jälkeiseen aikaan. Paljon on ollut puhetta nuorten ja lasten syrjäytymisestä. Siis meidän tulevien veronmaksajien hyvinvoinnista. Tästä on kirjoituksia alan ammattilaisilta sekä myös kouvolalaisilta asukkailta. Olin viime viikonloppuna eräässä perhetapahtumassa ja puhuin asiasta monen tutun kanssa. Myös Kouvolan sanomien yleisökirjoituksissa on asiasta puhuttu.

2 tykkäystä

Talouden kuntoon saattaminen on prioriteetti yksi.

  • “kärkihankkeuden” kriittinenkin tarkastelu. Esim. RRT-terminaali hankkeen keskeyttäminen/lopettaminen siihen asti, kunnes on valmiit sopimukset toimijoiden kanssa olemassa. Tuommoiset Kimolan kanava hankkeet, jotka ovat vain menoerä myös tulevaisuudessa, pitää saada loppumaan. Ja pienenä piikkinä virkamiehille: kanavaa rakennettiin jokunen vuosi ja nyt kun valmus, ihmetellään kaavoituksen ja palveluiden tarvetta alueelle. Kyllä niille olisi ollut aikaa jo rakennustöiden aikanakin.
    -virkamiehistölle enemmän käsiä työntekoon kenttätasolle, vähemmän palavereita ja joutavanpäiväisiä tilastojen laatimista. Eläkkeelle siirtyvien tehtävien yhdistämistä ja jopa lopettamista=pikkuhiljaa virkamieshallinto nykytilanteen tasalle.
    -Kymsoten maksujen ja vastikkeellisuuden vakava arviointi.

Joukkuehengen kunnioittaminen (kaksi)
-kun valtuusto on jotain päättänyt, kaikki seisovat päätöksen takana ryhdikkäästi ja asianmukaisesti. Päätöksenjälkeiset turhat kirjoittelut ja arvostelut jäätävä pois. Pitäisi seisoa päätösten takana, se tulee olemaan pitkässäjuoksussa koko Kouvolan etu, vaikka juuri nyt ei oma ehdotus tullut hyväksytyksi.
Kuppikuntaisuus pois ja “kärkihankkeeksi” kuntalaisten hyvinvointi yli puoluerajojen ja asuinalueiden

KymSoten rooli tulevaisuudessa(kolme)
-antaako enemmän vai ottaako loputkin? Rehellisesti sanottuna niin paljon on heidän toiminnastaan
tullut “valituksia”, että jotain on tehtävä.

3 tykkäystä

Vastuullinen taloudenhoito mahdollistaa muut asiat. Siksi ensimmäinen kohta on tärkein. Samalla totean, että keskimmäinen kohta hieman kumoaa ensimmäistä. RRT hankkeesta on monta demokraattista päätöstä ja silti jotkut vaan jatkavat valittamista. Hanke on mielestäni hyvä, ja ajatus on, ettei kaikkia alueita viedä loppuun ennen kuin toiminta alkaa ja aitoa kysyntää ilmenee. Tästä pitää pitää kiinni. Kriittinen tarkastelu on kyllä aina paikallaan kaikissa isoissa hankkeissa.

Tämä on erittäin tärkeä aihe! Erilaiset avopalveluiden tukitoimet ovat avainasemassa tulevaisuuden kannalta.
Lapsiperheiden tuki muuttuneessa yhteiskunnassa on avain siihen, jotta lapset, vanhemmat ja yhteisö voi hyvin. Avoimella ja matalankynnyksen toimilla voidaan saada aikaan parempi tulevaisuus, nyt pienille ja nuorille kouvolalaisille.