Orpo Pirun hallitus

Nyt on sopu saatu ja ministerin paikat jaettu ja Jussi pääsi Eduskunnan puhemieheksi. Ainoa positiivinen asia lienee, että hallitus ei tulle olemaan pitkäikäinen. Muistellaampa vain edellisen Kokoomus vetoisen hallituksen taivalta, jossa ei välillä tiennyt katsoikko komiikka sarjakuvaa vai realitya. Lopultahan hallitus äänesti itse omia esityksään vastaan, mikä lienee eräänlainen saavutus sekin. RKP:llä on selkeät tavoiteet.

  1. Taata ruotsinkielen opetus peruskouluissa ja lukioissa.
  2. Taata, etteivät YLE:n leikkaukset koske YLE:n ruotsinkielistä toimitusta.
  3. Taata, että Vaasan sairaala säilyy laajan päivystyksen sairaalana eikä ruotsinkielisen alueen terveysasemia lakkauteta.
  4. Taata, että Åbo Akademin tuet eivät tipu. Tarkoittaa myös Hankenia, Arcadaa…

muulla ei ole sitten niin väliä.

Niin just näinhän se on ensi syksynä kun ensimmäinen budjetti tulee niin eiköhän se kaada tämän pisan kaltevantornin mutta jouluna tätä hallitusta ei ole enään. Rkp joutu tehdä likaiset työt neuvoteluissa ja täten orpo pesi oman nahkansa ja kristilliset heräsi neuvoteluihin niiden viimeisellä viikolla ja teki alkosta kynnyskysymyksen. Persut hoiti sekoilun ja kokoomus istui ja yritti rauhoitella kaikkia.
Tämä sakki on kuin päiväkoti.

Persuile tulee tiukka paikka kun syksyllä Italia, Ranska, Espanja hakevat EU:n lisärahaa loputtomaan laariinsa. Italiia olisi hakemassa sellaista 40 miljardin euron tukipakettia…kun entiset on jo käytetty. Suomihan on nuissa lähinnä maksajan roolissa ja huutolaispojan asemassa, vaikutus mahdollisuus nollan luokkaa. EU:ssa Orpo Piru on kuin jäänne Neuvostoliition vasallivaltiosta eikä osaa kun tankero englantia. Riiippa Purra on taas kuin seinästä repäisty kotiäiti, joka on pihalla kuin lumiukko, kun kukaan ei puhu Suomea. Purra ei ehkä ymmärrä ettei Suomi ole maailman napa. Elina Valtonen puhuu vain saksaa Saksan, itävallan ja ehkä Sveitsin edustajien kanssa. Siis hän lienee toivomme? Vieläkin muistan, kun edellisen hallituksen Katri Kulmunin englannin kielen taito oli esillä jopa BBCn uutislähetyksessä ja lehdissä. Kulmunin artikulointi oli brittien mukaan uskottoman täydellistä. Persujen kanssa tämä maa etääntyy yhä enemmän globaalista maailmasta ja käpertyy yhä tiiviimmin slaavilaisuuden kehtoon.

Siinä tilanteessa, missä Suomen talous on edellisten hallitusten ja ennen kaikkea SDP -vetoisen nelivuotiskauden jälkeen, on pakko nyt kääntää suunta ylöspäin. Se tarkoittaa tietenkin myös vaikeita päätöksiä.

Nyt julkaistu hallitusohjelma ei ole, vaikkakaan paras mahdollinen, ei myöskään kokonaisuutena huono. Tärkeää on, että toimiin ryhdytään ripeästi ilman mitään kahvikerhotyöryhmiä, joissa sovitellaan pieniä ja lopputuloksen kannalta merkityksettömiä nyansseja. Vanha sanonta on, että “hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.” Tähän aina mielelläni totean, että kyllä, se on vasta suunniteltu.

Toisin kuin aloittaja, en toivo hallituksen kaatumista. Voi tietenkin olla, että mielipiteeni muuttuu, kun näemme saako hallitus aikaan muutoksen ja millä nopeudella.

Kansa on äänestänyt ja halusi hallitukseen kokoomuksen ja persut. Heillä on nyt näytön paikka. Toivottavasti onnistuvat. Huono vaihtoehto on, että hallitus hajotetaan ja yritetään muodostaa uutta. Siihen kuluisi turhaan energiaa ja rahaa ja aikaa. Ei kannata vielä maalata pirua seinälle. Positiivista ajattelua.

2 tykkäystä