Vantaan ja Keravan alue muodostaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen. Vantaa ja Kerava säilyvät itsenäisinä kaupunkeina, mutta 1.1.2023 Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ottaa vastuulleen alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisen. Hyvinvointialuetta johtaa aluevaaleissa demokraattisesti valittu aluevaltuusto.
Miten varmistamme, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat helposti saavutettavia, oikea-aikaisia ja vaikuttavia? Pystymmekö tarjoamaan nykyistä laadukkaampia palveluja ilman veronkorotuspaineita?
MITKÄ OLISIVAT VANTAAN JA KERAVAN YHTEISET VAALITEEMAT?
En tiedä meneekö se ohi aiheen, mutta pitäisikö keskustella siitä, ketkä johtavat sairaaloita yms yksiköitä. Onko siellä ammattitaitoisia johtajia vai onko esim. politiikka vaikuttanut johdon valintaan. Tai onko esim. sellaisia johtajia, joilla ei ole siihen mitään koulutusta. <mietin onko sairaalan johdossa oikeampi henkilö insinööri/DI vai lääkäri tai sairaanhoitaja. Mikä on johtajan rooli toiminnoissa. Onko johtajalla kykyä katsoa asioita neutraalisti faktapohjalta.
Oikealla ja aidolla Hvinvointialueella mahdollistetaan ja varmistetaan kaikkien ihmisten mahdollisuus terveys- ja vanhustenhoito palveluihin tasapuolisesti.
Kysymys on hankala. Mitä otetaan vaaliteemaksi vaaleihin, jotka olisi pitänyt jättää kokonaan järjestämättä? Onhan kai niin, että liikkeen keskuudessa enemmistö pitää tätä hallinnollista uudistusta turhana hallinnon ja byrokratian lisäämisenä. Tämä kasvattaa veronmaksajien harteilla olevaa taakkaa, joka jo entuudestaan on liian raskas.
Oma ehdotukseni vaaliteemaksi onkin: yritetään edes minimoida vahingot. Eli pyrkiä vahtimaan, ettei ihan älyttömiä järjestelyitä maakunnan asioiden hoitoon tehdä ideologisin perustein.
Selvää on se, että on syytä jättää turhanpäiväiset korulauseet hyvästä hoivasta sikseen - niitä saamme kuulla vanhoilta puolueilta muutenkin jo liikaa.
Liike Nyt Vantaa julkisti tulevien aluevaalien teemat. Jatkamme samalla, hyvin havaitulla linjalla kuin kesän kuntavaaleissa. Emme kannata veronkorotuksia palveluiden parantamiseksi. Miten tämä on mahdollista?
Ennaltaehkäisevä toiminta - Liike Nytin aluevaltuutetut sitoutuvat ajattelemaan yhtä vaalikautta pidemmälle. Erityisesti ennaltaehkäisevä terveydenhuolto tuo merkittäviä kustannussäästöjä ja kasvattaa hoitoalan arvostusta. Panostaminen lasten ja nuorten hyvinvointiin ei ole kuluerä, vaan investointi tulevaisuuteen.
Uuden teknologian hyödyntäminen - Toimiva digitalisaatio parantaa tuottavuutta ja vapauttaa hoitohenkilökunnan resursseja asiakkaan kohtaamiseen. Robotiikkaa on järkevää hyödyntää silloin, kun se kasvattaa työn tehokkuutta, parantaa hoidon laatua, lisää asiakkaiden tyytyväisyyttä ja tuo kustannussäästöjä.
Hallinnollisten kulujen leikkaaminen - Ei enää poliittisia virkanimityksiä! Palvelurakenteita tulee uudistaa parhaiden asiantuntijoiden toimesta. Säästöt hallinnon puolelta tulee suunnata hoitohenkilöstön määrän ja palkkauksen kasvattamiseen. Potilaista ja hoitohenkilöstöstä on pidettävä huolta.
Olen samaa mieltä monen muun kanssa että nyt ollaan tekemässä jotain sellaista mitä ei pitäisi. Pitäisi ennemmin parantaa jo olemassa olevaa. Ei pyörää tarvitse joka hallituksen keksiä uudestaa.
Hoitoketju on jo keksityyy, huolehdimme että se ei pysähdy
Vaaliteemamme kolme kohtaa ovat hyvät. Iskulauseet eivät. Suoraan sanottuna: itse en aio jakaa lappuja, joissa lukee “laadukkaampia palveluita ilman veronkorotuksia”. Sellaisen lauseen esittäminen ikäänkuin antaa vaikutelman, että olisimme hommassa mukana ja kannattaisimme sitä. Se on myös ristiriidassa Liike Nytin valtakunnallisen ohjelman kanssa.