Astra-Zenega rokote

Taas vedettiin Eu:ta nenästä, annettiin kehitysrahat etukäteen yritykselle. Yritys on britti, eli ei enää EUssa -> rokotteet myydään muualle (maksavat enemmän kuin EU:n neuvottelema “halpa hinta”). Miten nämä EU:n viranomaiset voi olla näin typeriä?

Pitäisi varmasti sinnekin valita paremmat viranomaiset.
Mulle tuli mieleen, että EU:n kuviot ovat tosi kankeita verrattuna esim. Israeliin ja millä nopeudella saivat rokotteet + rokottivat. Onhan se itsestään selvää, että kun valtiot tajuavat, millaisen määrän rokotetta tarvitsevat alkaa tilausbuumi. Tosin tässä EU mietti liian kauan ja iso erä rokotteita meni muualle. Samalla se toi valmistajan tuotantoon valmistusongelmat eli materiaalia on saatavilla vähän tai sitä ei ole lainkaan. Aiheuttaako tämä rokotuksen keskeyttämisen? Mitä todennäköisemmin ja nyt sitten odotetaan jatkoa kuin kuuta nousevaa.

Sen verran korjaisin, että käsittääkseni AstraZeneca on ruotsalais-brittiläinen firma. Erikoista tässä kaikessa on kuitenkin se, miksei AstraZeneca raportoinut hyvissä ajoin tuotantovaikeuksistaan EU:lle.

Tuskin EU:ta tarvitsee kenenkään varsinaisesti vetää nenästä. Ongelmien suhteen se on ihan itseriittoinen. Ajelehtii hätäkokouksesta seuraavaan.

1 tykkäys