Astra-Zenega rokote

Taas vedettiin Eu:ta nenästä, annettiin kehitysrahat etukäteen yritykselle. Yritys on britti, eli ei enää EUssa -> rokotteet myydään muualle (maksavat enemmän kuin EU:n neuvottelema “halpa hinta”). Miten nämä EU:n viranomaiset voi olla näin typeriä?

1 tykkäys

Pitäisi varmasti sinnekin valita paremmat viranomaiset.
Mulle tuli mieleen, että EU:n kuviot ovat tosi kankeita verrattuna esim. Israeliin ja millä nopeudella saivat rokotteet + rokottivat. Onhan se itsestään selvää, että kun valtiot tajuavat, millaisen määrän rokotetta tarvitsevat alkaa tilausbuumi. Tosin tässä EU mietti liian kauan ja iso erä rokotteita meni muualle. Samalla se toi valmistajan tuotantoon valmistusongelmat eli materiaalia on saatavilla vähän tai sitä ei ole lainkaan. Aiheuttaako tämä rokotuksen keskeyttämisen? Mitä todennäköisemmin ja nyt sitten odotetaan jatkoa kuin kuuta nousevaa.

Sen verran korjaisin, että käsittääkseni AstraZeneca on ruotsalais-brittiläinen firma. Erikoista tässä kaikessa on kuitenkin se, miksei AstraZeneca raportoinut hyvissä ajoin tuotantovaikeuksistaan EU:lle.

Tuskin EU:ta tarvitsee kenenkään varsinaisesti vetää nenästä. Ongelmien suhteen se on ihan itseriittoinen. Ajelehtii hätäkokouksesta seuraavaan.

1 tykkäys

Itse ihmetyttää ettei tuota Venäjän kehittämään Sputnik -rokotetta haluta ottaa EU:ssa käyttöön. Se on länsimaisiin verrattuna kehittyneempi ja antaa paremman suojan. Venäjällä on huippuosaaminen näissä asioissa, niinkuin tiedetään ja ollaan nähty. Mielestni yhtä typerää kuin, että Suomen hävittäjhankintaan ei voi EU:n takia ottaa mukaan Sukhoi 37 -konetta, joka peittoaisi muut kevyesti ja on saanut taistelukokemusta Syyriassa.

1 tykkäys

Suomi menetti ison bisnesmahdollisuuden kun olisi saatu Sputnik suomeen tuotantoon, olisi ollut Turussa jo tehdaskin valmiina. Venäjän koronarokotteen valmistajan piti perustaa tehdas Turkuun – Hanke jumissa, kaupungin yhtiön johto syyttää Fimeaa - Suomenkuvalehti.fi

Suomi halusi pyllistää Brysseliin ja jäi diili saamatta, meni Italialle ja nyt muutama muukin EU-maa on tehnyt diilin Sputnikin tuotannosta. Ei voi muuta sanoa kun, joko meidän päättäjät on idiootteja tai ne ei välitä suomen kansalaisista yhtään.

1 tykkäys

Luin jostain, että Suomen ympäristöministeri oli ollut Tallinassa, jossa oli uuden jätevedenpuhdistamon avajaiset. Virolaiset totesivat tyytyväisinä puhdistetun veden Ph olevan seitsemän.Suomalainen ministeri oli selvästi pettynyt ja tokaisi…“Eikös sen pitäisi olla nolla?”… :+1: