Rokotepassi

Liike nyt on viemässä rokote passia voimakkaasti eteenpäin. Haluaisin tietää millä perusteella te koette että rokotepassi on millään tavalla oikeutettu asia ja moraalisesti oikein. Linkkaan tähän videon jossa kaksi dokumenttia joka avaa minusta hyvin mistä on kyse ja miksi henkilökohtaisesti vastustan sitä. Olisi mielenkiintoista kuulla, miksi haluatte että suomalaiset osallistuu tällaiseen kokeiluun ja miksi haluatte rikkoa Nurnbergin sääntöjä.

5 tykkäystä

Minusta se on ihan ok, eri asia sitten voiko se olla pakollinen. Onhan tuolla lompakossa muitakin kortteja jotka oikeuttavat esim työntekoon (työturvakortti) tai on toisille hyödyksi (ea-kortti). Ihan ok olisi olla myös rokotekortti tai todistus ettei voi rokottaa.

8 tykkäystä

Mun mielestä rokotepassi on ok. Sen avullahan pystytään vähentämään rajoituksia ja samalla mahdollistetaan esim. ravintola-alan, tapahtuma-alan yms. toiminta taloudellisesti kannattavasti helpommin kun ei tarvita niin paljon rajoituksia. Pakkohan rokotetta ei ole ottaa. Hankkii vaan itselleen koronan ja sairastaa sen niin puoli vuotta saa kulkea sitten samalla tavalla kuin rokotetutkin.
Elämä on valintoja, Turhaa puhetta että eriarvoistaa tms. Elämässä ei koskaan mene kaikki tasan. Autoakaan et saa ajaa päihtyneenä mutta selvinpäin saat jne. Valintoja valintoja.

7 tykkäystä

Olen miya.sereniuksen kanssa samaa mieltä että rokotepassi ei ole millään tavalla oikeutettu asia ja moraalisesti oikein. Minäkin haluan kuulla miksi haluatte että suomalaiset osallistuisivat tähän kokeiluun ja miksi halutaan rikoa Nurbergin sääntöjä.
Se että lompakossa on muitakin kortteja ei ole mikään peruste rokotepassille. Myöskään se että autoakaan ei saa ajaa päihtyneeä on aika onneton vertaus rokotepassin hankintaam.

4 tykkäystä

Mielestäni ennenkuin taudista pystytään puhumaan avoimesti, rajoittamatta rokotteen vastaisen faktan ja mielipiteen esilletuontia, on mielivaltaista tehdä tallaista järjestelmää kuin koronapassi. Samalla ideologialla voidaan tehdä influenssa passi ja vesirokko passi. Ihmisiä vaiennetaan ja pidätetään täällä Suomessa siitä että puhuvat rokotevastaisesti. Järjettömyydelle on laitettava loppu.

7 tykkäystä

No esim vesirokkoa vastaan rokotetaan jo. Lasten ollessa pieniä ei rokotettu kuin yksityisellä ja onneksi edes niin. Joku haki meiltä rokon, kun rokotettu lapsi sai 1-3 näppylää, heille tuli ihan kunnon tauti.

Jospa tuo koronakin menisi samalla kaavalla?

4 tykkäystä

Tuo, että ko rokote on voitu kehittää nopeasti, ei ole huono asia. Aika paljon törmää just siihen argumenttiin nojaavia ”faktoja” että rokote on kiireessä suunniteltu ja lähtökohtaisesti sen takia huono.

Hei! Olen Senjan kanssa samaa mieltä. Jos olet rokotettu x1 tai 2-3 .Rokotettuna voit päästä ihan mihinkä vaan kun on roketepassi . Se on ok, ei vaikuta minun elämään. Mutta kyllä se testi pitäs tehdä kaikille oli rokotettu tai ei. Koska sen tartunnan voi saada juuri se toisenkin rokotteen saaja sieltä kuppilasta. Ei ole mitään faktaa että kaikki rokotetut saisivat lievän taudin. Vertaan kun itse saanut yli 15v infulenssa rokotteen niin kolmena vuotena sairastin sen enkä edes lievnä. Lääkärikin sanoi toiset sairastaa lievänä ja sinä nyt vaan kuulut joukkoon X joka sairastaa sen kuin olis ollut ilman rokotetta.
Jokainen voi ottaa sen rokotteen ken haluaa . Mutta testit pitäs olla kaikille . Minua ainakin suututas kovasti jos 2x rokoteen saajana saisinkin hirveän taudin ja kuulisin että tapahtumajärjestäjä ei testannut rokotteen saajia . Ja tartunnan olisin saanut 2x rokotuksen saaneelta.
Se on nyt nähty missä on alkoholia niin siellä tartunnat lähtevät leviämään.
Tapahtumiahan voi järjestää myös ilman alkoholia . Ettei tapahtuma-alan esiintyvät taiteilijat menetä tulojaan.
Olisiko nyt aika järjestää tapahtumat ilman alkoholia . Maailma muuttuu ja sinäkin voit muuttua .
Perheen lapsetkin voisi ottaa mukaan tapahtumiin jos siellä ei ole alkoholi tarjontaa.

1 tykkäys

Itse ehdotin tuolla Savokarjalan puolella, että eikö tapahtumiin voisi laittaa maskipakkoa? Ainakin Kuopiossa oli viime viikonloppuna 3 tapahtumaa jotka keräsivät ihmisiä ja hyödyttivät ravintola- ja kulttuurialaa. Nehän ne kuitenkin ekana kyykkää jos rajoituksia taas kovennetaan.

Töissä maskin käyttö kuuluu asiaan. Mikä estää pakottamasta maskia naamalle myös tapahtumissa? Suositukset on pelkkää sanahelinää. Kesällä Linnanmäellä ei edes henkilökunta käyttänyt maskeja - se oli aika pohjanoteeraus.

1 tykkäys

Rokotepassi ei mielestäni riko tai rajoita keneenkään oikeuksia liikaa, koska sairastettu tauti, 2 rokotusta tai aikarajallisesti negatiivinen koronatesti antavat mahdollisuuden koronapassin kautta osallistua sellaisiin tilaisuuksiin, joissa järjestäjä sitä edellyttää.
Mielestäni ei ole oikein, että annetaan vapaasti mahdollinen tartuttamisoikeus rokottamattomalle, koska tartunnalla ja altistumisesta määrättävillä karantteeneilla aiheutetaan monta kerta luokkaa suuremmat kulut ja haitat, kuin niiden välttämisellä.
Tässä kuitenkin puhutaan vakavasta ja herkästi tarttuvasta taudista.
Kansalaisille tarjotaan kustannuksitta rokotteet ja se on kansalaisen oma päätös olla ottamatta niitä. Tämän vuoksi myös koronatestit, joita otetaan passimerkintää varten, tulee riittämättömän itse korvata.
Jotkut tosin toivoisivat että sairaalahoitoon tulisi Deniaalien itse maksaa, mutta täytyy heillekin kai joku turvaverkko taata Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa.

6 tykkäystä

Eihän rokotepassissa vaadita rokotusta, vaan todiste siitä, että on suojattu tai terve. Jos et halua rokotetta, mutta haluat sukeltaa ihmismassaan, niin sitten menet testiin ja mukaan negatiivinen testitulos. En ymmärrä, miten tämä heikentää kenenkään oikeuksia. Ikävä kyllä oikeuksien mukana tulee velvollisuuksia. On kohtuuton ajatus, että virus, mikä on saanut maailman polvilleen, olisi asia jonka toiset voivat ignoorata. Toki näin osa tekee, mutta silloin pitäisi myös olla rajoitteet käytössä. Puhutaan rajallisesta ajanjaksosta, jolloin meidän on yhdessä saatava viruksen leviäminen hallintaan. Se ei poistu, jos tietty väestönosa saa sitä vapaasti levittää, yksilön oikeuksiin vedoten. Samaan hengenvetoon voimme kysyä, eikä ravintolan omistajilla, taitelijoilla, lapsilla ja nuorilla ole oikeus työntekoon, harrastuksiin ja koulussa käyntiin? Onhan heidänkin yksilön oikeukeia rajoitettu viruksen leviämisen estämiseksi…

4 tykkäystä

Rokotepassi ei todista että olet terve, että et kanna tautia etkä tartuta sitä toiseen. Rokotettu levittää tautia kuten muutkin, rokottamattomat. Edelleenkään ei tiedetä kauanko rokote antaa suojaa,6 kk vai mitä? Tämän perusteella pitäisi olla passia suuntaan sun toiseen ja erotella ihmisiä normaalin influenssankin takia, siihen kuolee vuosittain yhtä paljon ihmisia kuin koronaan. Perusteet ontuvat tässä asiassa pahasti.

ke 18. elok. 2021 klo 10.41 Hanna Mäkiaho sivustolta Liike Nyt Nettiparlamentti (liikenyt@discoursemail.com) kirjoitti:

2 tykkäystä

Kannatan rokotepassia käyttöönottoa se on hyvä olla ja se helpottaa liikkumista vapaammin voisi mennä konsertteihin, elokuviin, teatteriin ja matkustella ulkomaille. Koronapassi olisi jo pitänyt olla voimassa mielestäni tämän asian kanssa on turhaan hidasteltu ihan tarpeeksi jo. Ravintolat voisi hyötyä tästä jos ihmisellä olisi käytössä koronapassi jolla todistaa koronatestin olevan negatiivinen tai korona on sairastettu tai on saanut jo kummatkin 2 koronarokotusta.

3 tykkäystä

Toivottavasti ymmärrän väärin, eikös LiikeNYT tarkoitus olla antaa kansalle valtaa takaisin. Rokotepassi, kuten moni muukin päätös hallitukselta pitäisi varmistaa kansanäänestyksellä, silloin kansan oikeuksien rajaamiseen on edes enemmistön tyrannia. Eli LiikeNYT ei kannata edes omata mitään kantaa asiaan, sillä ainoa oikea kanta on kansalla jolta ei juuri nyt kysytä.

Kaikilla ei ehkä ole nyt muistin päällä, mutta maailmassa on vielä elossa ihmisiä jotka koki valtion hitaan mutta varman ihmisoikeuksien nakerruksen. Ihmisiä ei tule vainota heidän mielipiteidensä takia, ei vaikka henkilökohtaisesti kokisit heidän ajatukset itsetuhoisiksi - tuskimpa teistäkään kaikki on raivoraittiita tai elä täysin hyveellistä tai riskitöntä elämää ilman mitään paheita.

Sensuuri, ihmisoikeuksien luovuttaminen ja toisinajattelijoiden alistaminen ei johda hyvään lopputulokseen, ja se on sitä totista itsetuhoisuutta sillä kannattaa aina miettiä että entä jos olet joskus itse eri mieltä kuin vallanpitäjät.

Itse en rokotepassin tullessa voimaan aio enää osallistua valtion puolustukseen enkä muillakaan tavoilla aio tukea valtiota joka luisuu totalitarismin tielle. Enkä myöskään aio tukea mitään puoluetta joka sille tielle aikoo lähteä.

Hyvää Syksyä kaikille.

3 tykkäystä

Ei passi liity mitenkään toisinajatteluun. Rokotetta se ei pakota ottamaan.
Toki Suomessa saa olla itsetuhoinen, M1 lähetettä ei saa edes itsemurhayrityksen jälkeen. Mutta toisia ja toisten elinkeinoa ei saa vaarantaa. On työpaikkoja joissa testit otetaan säännöllisesti (maksaa hurjasti!) ja sitten toisille työpaikoille pitäisi päästä tartuttamaan edes yrittämättä hillitä leviämistä. Miksi?

3 tykkäystä

Passi liittyy täysin ja pelkästään toisinajatteluun. Toiset ihmiset uskovat toisen lähteen tietoja ja toiset toisen lähteen, lähdekriittinen saa ja pitää olla kumpaankin suuntaan.

Se että keksit kuvitteellisille ihmisille pahantahtoisia motiiveja on epätervettä ja suosittelen lopettamaan sen, jotkut eivät ota rokotetta koska eivät voi ja jotkut koska eivät uskalla.

Passin hyödyt ovat suuret aloille joissa on oltu ilman valtion tukia suljettuna AVI:n “suositusten” varjolla, ja siinä mielessä varsin tervetulleet.

Rokotepassi ei pakota ottamaan rokotetta eikä sen olemassaolo juurikaan haittaa tällähetkellä arvokysymystä pidemmälle, se raottaa oven epämukavaan todellisuuteen siitä että yhteiskunta on valmis syrjimään kansalaisiaan ja hyvinkin äkkinäisesti.

Kuten sanoin viestissäni niin laajat yhteiskunnalliset arvokysymykset tulisi ratkaista kansanäänestyksellä.
Siinä ei tarvita puolueen mielipiteitä kun on kyseessä täysin arvopohjainen päätös, olemmeko kansakunta joka syrjii jotain kansanryhmää vai emme.

Ikävintähän asiassa on, että rokotevastustajat täyttävät sairaaloita. Ja siellä olisi tärkeämpääkin tekemistä kuin hoitaa niitä, jotka ovat valinneet yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisen. Onneksi rokotevastaisuus heikkenee sitä mukaan, kun kieltäytyjät kuolevat koronaan. Sekin tie on vapaaehtoisesti valittu. Ei tarvitse kuin katsoa Venäjän surkeaa tilannetta.

3 tykkäystä

Sairaaloissa ei ole mitään tärkeämpää tekemistä, kuin potilaiden parantaminen.

Ei ole vaikutusta, eikä mitään tärkeysjärjestystä sillä, mistä yhteiskunta-asemasta potilas tulee.

Hoidon suunnittelu ja kiireellisyysjärjestys on tasapuolinen jokaiselle hoitoa tarvitsevalle.
Tasavallan presidenttiäkin hoidetaan, kuten muitakin kansalaisia, lääketieteellisen arvion pohjalta.
Koronarokotuksen puuttuminen ei näy hoidon valintakriteerin protokollassa. Tältä osin huoli on turha.

Rokotetut ja rokottamattomat levittävät koronavirusta samalla lailla.
Todennäköisyys koronaan sairastumiselle on suuri juuri rokottamattomien joukossa.
He sairastavat taudin vakavimman ja hengenvaarallisen muodon.

Rokote suojaa ottajaansa ja rokotteen ottaminen on yhteiskunnassamme yhteisöllinen teko.
Rokotteen ottaminen suojaa myös rokottamattomia laumasuojan kautta, kunhan rokotekattavuus aikanaan kehittyy riittävän suureksi… ja sehän kehittyy.

Kaikki eivät voi ottaa rokotetta terveydellisistä syistä, eikä silloin sitä pidäkään ottaa.

Jokainen rokottamaton, kuka menee tapahtumiin ottaa aina suuren terveydellisen riskin kantaakseen.
Hän on tietoinen, että voi myös itse levittää virusta muihin. Hänen on oltava siksi tarkka hygieeniastaan, kuten me kaikki olemme.

Rokottamaton jättää vastuullisesti menemättä tapahtumiin.
Sairaanakaan ei ole mitään järkeä kulkea tapahtumissa. Siihen ei yhteiskunnan talous romahda.
Jokaisella järjen ääni kyllä kertoo milloin itse voi mennä tapahtumiin, omisti koronapassin, eli ei.

1 tykkäys

Tässä on mielestäni asiaa, mutta haluan lisätä vielä sellaisen näkökulman, että me emme todellakaan tiedä rokotusten jälkiseurauksia. Kukaan ei tiedä ja sen myöntävät kaikki asiantuntijat. Valmistaja on edelleen vapautettu vastuusta ja valmistaja saa tehdä rokotteen sisältöön muutoksia ilmoittamatta niistä erikseen. Tämä rokotekampanja on erittäin huolestuttava vaihe ihmiskunnan historiassa.

Toinen merkitsevä asia on se että tässä on pakko katsoa valtakunnan rajojen yli ja seurata mitä muualla tapahtuu. Näyttäisi siltä, että rokotteen ottaneet levittävät tautia, eikä rokote näytä suojaavan sairastumiseltakaan.

Seuratkaa USA:n tilannetta samoin kuin Israelin ja vaikka Islannin. Suomi on pieni alue ja tämä on globaali ongelma. Kerta toisensa jälkeen THL:n ja päättäjien antama info on osoittautunut paikkansa pitämättömäksi.

Lentokoneessa ohjaajat syövät aina eri sapuskaa ruokamyrkytysten varalta. Tätä rokotetta ei missään nimessä saisi tuikata lapsiin. Tätä mieltä on myös rokotteen kehittäjä Robert Malone.

1 tykkäys

Ari Myllylä, ennenkuin kirjoitat että rokotevastustajat täyttävät sairaaloita, niin selvitä faktat! Liike Nyt:n periaatteisiin kuuluu tietellinen tutkimus ja faktojen mukaan toimiminen. HUS ilmoittaa sivuillaan mikä osuus sairaan tulleista koronapotilaista on rokottamattomia! Ylen mukaan koronan vuoksi on sairaaloissa ollut n. 5000 hoitojaksoa kahden vuoden aikana. Vuosittain sairaaloissa on 1 700 000 hoitojaksoa.

1 tykkäys