EUn valuviat

Politikot ovat kaapanneet EUn. Apua!

Esim keskuspankki ja oikeuslaitos ovat poliittisessa ohjauksessa. Riippumattomuus puuttuu.

Jos valta annetaan kokonaan politikoille, niin osaamisen taso heikkenee ja faktoista siirrytään tunteisiin.

EU:lla ei ole perustuslakia, jota poliittinen tulkinta ei voisi vääntää tilanteeseen sopivaksi.

Selkärangattomuus on vaarallista.

Ongelmien korjaaminen on kivulias prosessi. Thebassa kaduilla virtasi veri. Miten käy Brusselissa?

Jatkan listaa.

EU on epädemoraattinen. Komission puheenjohtaja valitaan Eurooppa-neuvostossa kuin paavi ikään. Parlamentin ehdottama “spitzenkandidat”-menettely ei olisi sen parempi, itse asiassa paljon huonompi. Parasta olisi, jos komission puheenjohtaja valkattaisiin suorilla vaaleilla. Lisäksi neuvostossa pitäisi siirtyä määräenemmistöpäätöksiin. Konsensus ei toimi isoissa asioissa, ja estää EU:n laajentumisen.

Euro on epäonnistunut. Pakottaa liian erilaiset kansantaloudet samaan sapluunaan, jolloin osa hyötyy alemmasta valuuttakurssista kun vienti vetää, ja osa velkaantuu holtittomasti kun markkinakuri ei rajoita lainanottoa. Asian voisi korjata tulonsiirroilla kuten Yhdysvalloissa tehtiin, mutta se olisi poliittisesti liian repivää. Eurosta ei ole myöskään mekanismia erota, eikä ongelmavaltioille ole konkurssimenettelyä.

Brysselin ja Strasbourgin välillä reissaaminen on typerää ja kallista. Jos on pakko olla kaksi kokoustamispaikkaa, niin miksei samantien vaikka kaksikymmentäseitsemän? Joka maa voisi isännöidä parlamenttia yhden kauden ajan. Tai sitten majapaikka voi olla pysyvästi se Bryssel.

Lopuksi tietysti vikana voisi pitää, että Suomi vesittää omat vaikutusmahdollisuutensa menemällä lammasmaisesti mukaan kaikkiin elvytyspaketteihin ja muihin hullutuksiin joita EU:ssa keksitään. Mutta se ei ole EU:n vika, vaan ihan meidän omaa tyhmyyttämme.

1 tykkäys

Täsmällisesti ilmaistu - allekirjoitusta vaille valmis…

Laitoin tuonne oman näkemykseni nykytilanteesta vaikkei se miten sanoisi vaikuta lehden (4x4 Maailma) linjaan eikä kuulu sen asialistalle. Englanti toimii mielestäni niin sanottuna koelaborationa. Suomen osalta ikuinen liitos tehtiin euron käyttöönotolla. Ei Suomi päätä sen jälkeen omasta tulevaisuudestaan. Näin helposti se itsenäisyys meni.

tein aiheesta videon asiaa eun demokrattisuudesta - YouTube