Euroopassa ja maailmalla kuohuu!

Suomen media toistaa kerta toisensa jälkeen Venäjän tiukkaa sensuuria ja yksipuolista uutispropakandaa. Saman aikaisesti media on varsin vaitonainen Sri Lankan tapahtumista tai Euroopan maanviljelijöiden ahdingosta ja sitä seuranneista mielenilmauksista. Näiden asioiden seuraaminen ei ole mahdollista muuten kuin surffaamalla maailman medioissa ja sosiaalisessa mediassa. Haluaisin aloittaa ajatusten vaihtoa näistä ja vastaavista asioista koska oma tuntumani on että tilanne koko maailmaa ajatellen on varsin uhkaava ja selviytymistoimien aloittaminen ei kuulosta huonolta idealta.

5 tykkäystä

Esim Alankomaissa farmarit protestoivat nykyhallinnon tekemiä linjauksia vastaan ja siitä ei uutisoida Suomen medioissa, miksi ei Suomessa tapahdu samalla tavalla protesteja verojen korotuksista ja omavaraisuuden häviämisestä. Suomi ei ole yksin tässä, Euroopan maissa on sama juttu. Missä syy on, se voi olla Iso kokonaisuus, ainakin tulee mieleen vanhat puolueet, joiden poliittinen moraali/motiivi on vinksahtanut.

4 tykkäystä

Vesiset tomaatit
Miksi meille pitää tuoda vesisiä ja mauttomia tomaatteja Etelä-Euroopasta? Eikö esimerkiksi Närpiön tomaatit kelpaisi, vaikka uutisten mukaan ulkomaisella riistotyövoimalla niitä tuotetaan?

Kilpailutus väärällä alalla
Ihmisten ensijainen tarve eli ruoka on alistettu kilpailulle, ketjuttamiselle ja politisoitu. Miksi EU:n pitää “säätää” ruokapolitiikasta, eikö se riitä, että muut tuotteet ja palvelut liikkuvat vapaasti?

Kuka hyötyy?
Aivan, maatalouden tuottajat ovat yhä ahtaammalla, mutta edes niiden etujärjestöt
meillä eivät puutu asiaan. Onkohan taas jotain lobattu jossain kuten taksilakiasiassa aikoinaan?

3 tykkäystä

Taksiasiassahan YBER lobbasi Berneriä niin hyvin että jäi omat taksien sääntelyt pois lakiesityksestä. Lieköhän nyt taas joku tehokas lobbari saanut jollain keinolla esim. MTKn ja maatalousministerin hiljaiseksi? Oisko jotain tekemistä myös elintarviketeollisuuden ja kaupan tukkuportaan kanssa? Suomen maataloustuottajat on joka tapauksessa ajettu täysin kestämättömään tilaan. Suomen pitää pystyä tekemään päätökset itsenäisesti ilman EUn sääntöjä.

3 tykkäystä