Finland first rokotuksissa?

Suomi on kiltisti odotellut rokotteita ja hyväksynyt tilanteen että niitä saadaan sen verran minkä luoja suo.Pari muuta EU-valtiota kääri hihat ja lähti neuvottelemaan Israelin kanssa ja edelleen jotkin muut EU-maat ottivat Sputnik-rokotteen käyttöön.Koronan tunnistavat koirat koulutettiin ja osottautuivat todella tehokkaiksi…,niitä ei otettu käyttöön.Tarja Halosen ansiosta Sputnik voi tuoda meillekin parannusta tilanteeseen.Nyt rokotusjärjestykseen suunnitellaan aivan käsittämättömiä muutoksia.Näyttää siltä että tietty osa väestöstä ,se joka suosii vähiten maskinkäyttöä,saisi rokotteen ennen muita.Kyllä oma luottamukseni hallitukseen on kokenut kovan inflaation.
Tuntuu että todella paljon enemmän olisi voitu tehdä rokotusten vauhdittamiseksi ja tämänhetkisen katastrofaalisen tilanteen välttämiseksi.

3 tykkäystä

Vauhti ei ole aina hyväksi päätöksenteossa. Tämähän todettiin jo surullisen kuuluisassa maskikaupassa koronan alkuvaiheessa.

1 tykkäys

Totta tuokin mutta alun kompuroinnin jälkeen ei olisi pitänyt jäädä asemasotavaiheeseen vaan reagoida nopeasti kokoajan muuttuvaan tilanteeseen.Näin onneksi EU menetteli puuttuessaan Astra Zenecan rokotteiden ”vuotamiseen” EU:n ulkopuolelle.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/8c0fd646-ec6c-46bb-b6e9-31305c75fc96

Etenkin tämä pisti silmään: Professorien mukaan jos kaikki menee hyvin, voi Suomella olla valmis rokote loppuvuodesta. Tosin rokote saattaisi olla valmiina jo nyt, mikäli valtio olisi viime kesänä ryhtynyt rahoittamaan hanketta. Nenäsumuterokotteen aihio oli valmis jo kesällä.

Näköjään rahaa riittää jaettavaksi sinne sun tänne, mutta ei sitten tällaiseen. No toisaalta ei kyllä yllätä.

4 tykkäystä

Juuri tätä samaa olen miettinyt ja ihmetellyt. Suomen nykyistä hallitusta ei tunnu kiinnostavan vähääkään suomalainen työ ja yrittäminen eikä suomalaiset innovaatiot.

Jossain muussa maassa olisi innolla lähdetty tukemaan suomalaisia huippuosaajia rokotteen kehittämisessä, mutta ei vihervasemmiston hallitsemassa Suomessa.

2 tykkäystä

Miksi EU ei kiellä koronarokkeitteiden vientiä ulos alueeltaan, kuten esim. Britit tekee? Tuo ulos viety 34 miljoonaa rokotetta olisi auttanut eurooppaa kummasti.

Totta,näinhän Italiakin teki eli tukki ”rokotevuodon”EU:n ulkopuolelle.Toivotaan että tuo linja jatkuu ja valvontaa tehostetaan entisestään.

Kuten tuossa avauksessani sanoin tuntuu että kaikkea mahdollista tämän tilanteen hoitamiseksi ei ole tehty ja sitä tämä suomalaisten huippuinnovaatioiden ,esim juuri tuon nenäsuihkerokotteen ,hyödyntämättä jättäminenkin todistaa.Kuten sanoit,koronatilanteemme voisi olla aivan toinen jos kaikki mahdollisuudet olisi käytetty hyväksi.Seuraavaksi kai Suomen maaperässä olevat runsaat akkuteollisuuden tarvitsemat, todella arvokkaat mineraalivarat menevät ulkomaisten kaivosyhtiöiden hyödynnettäviksi.

2 tykkäystä

Marinista on tullut olemukseltaan ja käytökseltään vähän kuin itse Saatanan lähettläs, näyttää siltä ettei pukukaapissa ole kuin mustia vaatteita. Nykyhallitus turhan monessa asiaa piiloutuu ja käyttää väärin EU:ta mm. koronatukipakettien sotku ja valehtelu, samoin valehtelu miksei Sputnik rokotetta saa EU -maissa käyttöön (on käytössä 100% varmuudella ainakin neljässä maassa) ja sekin rajavalvonta vuotaa kuin seula ainakin Venäjän rajalla. Laivayhtiöt laittoivat kuriin ainakin osan matkustajista, kun Suomi ei sitäkään saanut tehtyä. Vaalit siirettiin THL:n hupilaskelmien perusteella jne… jotenkin tuntuu että hallitus ei todellakaan tiedä mitä tekevät ja se meille erittäin vaarallista.

Sputnikkia ei saa EU:ssa käytöön siksi että ensin pitää saada valmistuskapasiteetti Espanjaan, Saksaan ja Ranskaan (https://www.euronews.com/2021/03/15/sputnik-v-russia-announces-more-deals-to-produce-its-vaccine-in-the-european-union). Sitten hyväksyntä varmaan tulee nopeaan.
Miksi ihmeessä Suomi ei tätä mahdollisuutta ole lähtenyt kehittämään kun selkeästi siihen on tarjottu meille mahdollisuutta?! Nyt vain kiltisti odotellaan että käyttölupa tulee, ja sittenhän sitä voidaankin ostaa EU:n sisältä ja kupata rahaa sinne…
Jos tuo EU:lle lahjoitettu 6 miljardia (josta kohta mitään ei saada takaisin kun tänään taas hävisi 600 miljoonaa) olisi käytetty edes osittain meidän oman rokotetutkimuksen edistämiseen, olisi Suomalaiset saatu varmasti rokotettua huomattavasti nopeammin kun nyt valmista odottamalla…
Ahdistaa tämä saamattomuus…

Käsitykseni mukaan Unkari aloitti Sputnik -rokotukset jo helmikuussa, Tsekki, Puola ja Slovakia ovat jo tilanneet rokotetta välittämättä EU:n byrokratiasta. Niin Suomenkin pitäisi tehdä, mutta ei. Kärsimme ja kuolemme, koska meillä on saamaton halitus, joka on tehnyt byrokratiasta hyveen.
EU:n käyttöluvalla ei näytä olevan mitään tekemistä sen kanssa, että rokote olisi turvallinen. Viitttaan tässä Astra-Zenecaan. Suomihan on kohta viimeinen EU -maa, joka sitä käyttää. Kun sitä ei ole EU:ssa kielletty. Nykyhallitus lukee eu:n päätöksiä Jumalan sanana ja piiloutuu aina niiden taakse. Ainakin voivat puolustautua (siitähän tässä on kysymys) lauseella noudatimme vain ohjeita. Eräässä 1940 -luvulla käydyssä Nürnbergin oikeudenkäynnissä kuultiin myös aina sama. Noudatimme vain ohjeita.

Meillä on kaksi ongelmaa,hallituksen flegmaattisuus ja kansalaisten välinpitämättömyys.Vaikka terveydenhuollon henkilöstö uhrautuu ja uupuu koronapotilaita hoitaessaan niin ihmisten pitää päästä lomailemaan ja bailaamaan.Kukaan ei voi väittää että tilanteen hoitamiseksi olisi tehty kaikki mahdollinen.Nyt olisi Astra Zenecan rokotteita mahdollista saada monista EU maista jotka ovat keskeyttäneet ko rokotteen käytön.

Niin tänäänhän se vihdoinkin sanottiin julki, että 50% Uudenmaan läänin hoidossa olevista on maahanmuuttajia. Jos katsoo, ketkä eivät pidä maskia kauppakeskuksissa niin ne ovat maahanmuuttajat, ukranalaiset 3e/tuntipalkkaliset “rakennusmiehet” ja venäjää puhuvat virolaiset. Sääli, että lasku kertyy taas meille veronmaksajille, kun eräitä ei asia kiinnosta.

Julki on tullut myös että monet maahanmuuttajataustaiset terveydenhuollon henkilöstön jäsenet eivät ota rokotetta mutta saavat olla töissä koska hoitajapula on kova.Tämä tulee varmaan näkymään esim vanhusten hoidossa jne

Musta on perusväri, johon voi yhdistää vapaasti muita värejä ja Marinin pukeutuminen on ärsyttävää vain siksi, että hän on naispääministeri. Vaan millaisen metelin nostaisitkaan, jos Marin pukeutuisi johonkin värikkääseen vaatteeseen.

Uusimaa on väkirikkainta aluetta ja on hyvä, kun tehdään toimenpiteitä, jolla terveydenhuollon resursseja saadaan hallitumpaan kuosiin.

Niin pitää muistaa, että ollaan Suomessa. Suomessa pitäisi olla sama homma kuin jenkeissä. Kun presidentti vaihtuu, vaihtuu myös virkamiehet. Nykyinen käytäntö on johtanut tilanteeseen, missä nyt ollaan. Ja virkamiesten pullataikina vaan kasvaa.

Huomasin tänään ettei ongelma ole rokotteiden saatavuus vaan aivan joku muu. Kaveri kävi perheensä kanssa kylässä ja samalla selvisi, että hänen vaimonsa oli saanut ensimmäisen rokotteen Kirkkonummella, kun kuuluu riskiryhmä 2 :een.
Olin itse ollut yhteydessä Kirkkonummella rokotusasiasta helmikuun alussa ja silloin vastattiin, että he kyllä ottavat yhteyttä kun on minun vuoroni. No olin siis tänään yhteydessä ja sielllä huomattiin meikän kuuluvan Riskiryhmä 1:een, joka olisi jo pitänyt rokottaa, mutta nyt Kirkkonummella on 3 viikon jono, joten pyysivät katsomaan pääsisinkö Espooseen aikaisemmin. No, menin siihen nettiajanvaraukseen ja valitsin rokotuspaikaksi Espoon Areenan…meinasin tippua tuolilta kuin näin loppuviikon vapaat ajat. EI yhtään aikavarausta!!! No tein sitten varauksen (kun oli varaa valita niin huomiseksi ip) ja siitä tuli vahvistukset ja kaikki. Eli meikä on nähtävästi koko loppuviikon ainoa rokotettava vaikka vapaita aikoja on vaikka muille jakaa. Meinasin purskahtaa nauruun, kun vahvistusmeilissä luki vielä, että tule 5min. ennen rokotusaikaa, jotta vältät ruuhkat. Tarkoittiko ne liikenneruuhkia? kahden aikaan päivällä Espoossa?

En yhtään ihmettele, että ulkopuoliselta tämä pandemian hoito näyttää hölmöläisten hommalta.

Luojan kiitos meillä on kunnallinen ja valtakunnallinen virkakoneisto pyörittämässä yhteiskunnan rattaita, eikä toimet ja asiakirjat ole poliittisten luottamushenkilöiden varassa.

Liikenytissä alkaa olla sen verran väkeä että kerätään 10e jokaiselta ja lahjoitetaan tähän suomalaiseen rokote kehitykseen. Tuntuu älyttömän vaikealta julkisen rahoituksen saanti tutkimus tiimille. Sinne tänne kyllä rahaa syydetään pilvin pimein…

Niin mielestäni Kalevi Reijosen (FIT Biotechin eläkkeelle jäänyt tj) kirjoittama juttu, joka julkaistiin Hesarissa mielipidepalstalla 16.3 " Suomen passiivisen rokotestrategian seuraamukset nähdään nyt" kertoo sen karuuden. Mutta, tämä sosialisti hallitus, jonka on yhteistyökyvytön ei lämpene millekkään idealle ellei Marin ole keksinyt sitä omassa päässään.

Omasta rokotuksesta. Espoon Areenassa ei ollut mitään tungosta. Eikä mitään jonottamista. Rokotukseen pääsi suoraan ja huomasin, että ei siellä mikään kiire ollut. 15min odottelu piikin jälkeen ja ulos. Rokote oli Astra-Zenican eikä mitään jälikioireita ole ollut. Toinen piikki on kesäkuun alussa. Eli se ajanvarauslista netissä piti paikkansa. Joku nyt mättää ja pahasti.