Haloo pitäiskö puhua?

Onpa täällä kovin hiljaista ?
Pitäisikö pohtia esim SOTE asioita tai kantaa NATO yhteistyöhön tai Balkanin ja Ukrainan tilanteisiin ??

Kunhan ihmettelen hiljaisuutta ?

Ville

1 tykkäys

Kovin on tosiaan hiljaista! Luulisi sote-asioiden olevan esillä nyt kun aluevaalit lähestyvät. Ei taida paikallisilla ehdokkailla olevan paljon sanottavaa aiheeseen.

1 tykkäys

Moikka Marko ja Ville!

Olen siirtynyt pirkanmaalta Kanta-Hämeeseen ja asettunut ehdolle aluevaaleihin.

Mielelläni keskustelen (nyt kun vihdoin teknisesti pääsin tänne foorumille kirjottamaan) hyvinvointialueista ja muustakin.

Esittelyni laitoin omana ketjuna ja siihen voi kommentoida ja kysyä tai aloitanko uuden ketjun hyvinvointialueelle/aluevaaleille?

Nato kantani on nyt ei. Pohjautuu siihen, että nato asiantuntija (yksi niistä) sanoi, että Suomi saisi Nato joukkoja apuun 2-3kk siitä, kun avunpyyntö on lähetetty. Eivät ole mitään nopean toiminnan joukkoja. Suomi jyrättäisiin Natossa samalla lailla kun meidät jyrätään EU:ssa. En halua myöskään meidän sotilaita lähettää vaikka lähi-itään sotimaan Yhdysvaltojen intressien puolesta. Täytyy miettiä naton hyödyt ja haitat Suomelle. Venäjää en koe uhkana Suomelle, ellemme aja itseämme siihen tilanteeseen. Saksa pystyisi myös halutessaan parantamaan suhteita Venäjään, jos heiltä diplomatiaa löytyisi. Samoin koko Eu-instituutio, mutta siellä isoimmat päälle päsmärit haluavat nokitella idän suuntaan.

Jonna

Heippa !
Tämä nettiparlamentti jotenkin lagaa meikäläisellä ?
No kiva kun täällä on edes pari osallistujaa mutta onko se hyvä ?
Ei oikein vakuuta tämä meidän netti ainakaan minua ?
No jos kuitenkin voisin tuoda teille aktiiveille harkintaan jotakin ?
Jos hyvinvointialueet koskevat vain sote alueita niin pelastus ja poliisi on aika paljon sidosissa tähän ? Mikään ei toimi yksin !
Mikä koordinoi tätä kokonaisuutta ?
Olisiko se Hätäkeskuslaitos joka jakaa keikat kaikille tahoille ?
Olisiko tulevaisuudessakin laadukkaan pelastustoimen turvaamiseksi riittävä panostus perus turvaaminen alueellisesti tarvittava ?

Pari osallistujaa ei ole hyvä. ensin mainostetaan nettiparlamenttia, mutta sitten täällä ei välttämättä ole ketään :thinking: pistän viestiä liikkeelle, että aktivoitumista tarvitaan.

Pelastustoimi kuuluu hyvinvointialueelle, mutta poliisi ei. Tästä en ole kuullut valmisteluryhmältä, kuka itseasiassa koordinoi ja huomioi poliisin resurssit osana hyvinvointialueita.

Poliisi on osa kaikkea tätä sote ja pelastustoimen puolta ja hätäkeskuspäivystäjät vielä osana. Riihimäen Päivi Räsänen puhui lautakunnista, jotka ottavat valmisteluvastuun aina tietystä asiasta. Hän totesi, että lautakuntiin pitää ottaa mukaan joka kunnasta osallistuja, jolloin kaikkien ääni tulee esiin tasapuolisesti. Näin siitä huolimatta, vaikka kunnasta ei olisi edustusta aluevaltuustossa. Uskon, että lautakuntiin kutsutaan ja siellä kuullaan yhteistyötoimijoita, joista poliisi on yksi. Näin saamme kuulla, miten poliisityö parhaiten linkittyy hyvinvointialueen toimintaan ja miten poliisi pystyy vastaamaan Kanta-Hämeessä virka-apupyyntöihin.

Ministeriöistä olen kuullut lupauksen, että heihin saa ja pitää olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. Sisäministeriö kantaa vastuun poliisista. Valtuutettuna vaatisin yhteistyötä sisäministeriön kanssa, jos huomaamme, ettei Kanta-Hämeen poliisin resurssit riitä tukemaan hyvinvointialueen toimintaa.

Kun tätä uudistusta on puhuttu jo 15 vuotta eli ensimmäisen kerran odotimme muutosta jo hoitajakoulun aikana. Olen budjetin osalta tarkka, mutta nyt kun tätä rakennetta vihdoin uudistetaan, pitää rahallisesti panostaa uudistukseen. Muilta yhteiskunnan osa-alueilta pitää leikata, jos vihdoin haluamme palata hyvinvointiyhteiskuntaan.

Tiivistys: poliisi ja heidän asiantuntijat osaksi valmisteluja, vaatimukset sisäministeriön suuntaan. Hätäkeskuksen roolin selvittäminen.

Hienoa, Jonna, kuulla ajatuksistasi!
Olen katsellut eri puolueiden ehdokkaita, jotka lupailevat sitä sun tätä hyvää, jos vain saavat äänesi. Näinhän se tietysti vaaleissa aina meneekin ja kaikki ovat varmasti samaa mieltä, ettei sote-palveluissa ole mitään turhaa, joka voitaisiin jättää pois. Totuus on kuitenkin, että sote-alueilla rahat tulevat loppumaan kesken ja jostain on tingittävä. Tarjottavien palveluiden ja talouden tasapaino on nähdäkseni tulevan aluevaltuuston keskeisin tehtävä. Ei mitenkään hohdokasta, mutta valitettavasti niukkuutta on jaettavana!

:+1::+1::+1::+1::+1: