Hyvinvointialue / Kanta-Häme

Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Tähän ketjuun voidaan kerätä kysymykset, näkemykset, kokemukset terveydenhoidosta, sosiaalipuolen työstä ja pelastustoimesta.

Miten yhteistyö poliisin ja hyvinvointialueen kanssa toimii tulevaisuudessa?

Mihin järjestelmän kohtiin Sinä haluat puuttua, säilyttää, vaikuttaa?

Kommentteja on tullut somessa paljon, että huomioiko kukaan sosiaalipuolen asioita. Puheenaiheet ovat keskittyneet paljon perusterveydenhuoltoon, lääkäriin pääsyyn ja missä sijaitsee päivystys.

Sosiaalipalvelut on täysin tasaveroinen terveyspalvelujen kanssa. Eikä pelastustoimeakaan voi laske erilleen. Kaikkien osa-alueiden tulisi toimia saumattomasti. Tämä on ideaali.

Yhtä lailla sosiaalityötä tekevien palkat, työmäärät ja työnvaatimukset on oltava riittävät ja inhimilliset. Ylityöllistetty ja alipalkattu on myös sosiaalityöntekijä.

Sosiaalipuolella tehdään pitkäjänteistä työtä lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden eteen. Tuttu työntekijä, luottamuksen rakentaminen sekä riittävästi aikaa asiakkaan kanssa; nämä tuovat laatua.

Sosiaalipuolen ihminen saattaa olla juuri se yksi ihminen, aikuinen, jolle uskaltaa kertoa asiansa ja pyytää apua. Korvaamaton ala. Rahaa jaetaan myös sosiaalipuolelle ja parhaat käytännöt otetaan käyttöön. Vaatii vuoropuhelua.