Helsinki suunnittelee Palmian myymistä. Kannatatko Palmian myymistä? Valtuustoryhmä kysyy helsinkiläisten mielipidettä asiaan

Helsinki suunnittelee Palmian myymistä. Kannatatko Palmian myymistä? Valtuustoryhmä kysyy helsinkiläisten mielipidettä asiaan.

Palmia Oy on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, joka tuottaa henkilöstöruokailu-, kiinteistö-, siivous- ja turvallisuuspalveluja Etelä-Suomessa. Palmia on tehnyt useina viime vuosina tappiollisen tuloksen. Nyt kaupunki suunnittelee myyvänsä Palmia Oy:n.

Helsingin kaupungin pormestarin mukaan kaupungin ei kannata käyttää verorahoja tappiollisen toiminnan kustantamiseen. Vaikka yhtiö on tuottanut tappiota, Vartiainen uskoo, että markkinoilla on kiinnostusta Palmialle. Vartiaisen mukaan usein yksityiset toimijat, joilla on ennestään samankaltaista toimintaa, voivat nähdä yhtiöissä liiketoiminnan uudistamismahdollisuuksia.

Palmian huono taloustilanne on ikävä työntekijöiden kannalta. Kuitenkin muidenkin pormestaripuolueiden mukaan Palmian myyymisen selvittämistä pidetään tarpeellisena ratkaisuna.

Helsingin Sanomat kysyi Vartiaiselta, mistä viime vuosien heikko tuloskehitys johtuu. Vartiainen mukaan asiaa on vielä liian aikaista arvioida, mutta vastausta haetaan siihen myyntiselvityksellä.
Palmian mahdollinen myynti kaavaillaan toteutettavaksi vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lähde: Helsingin Sanomat

  • Kannatan Palmian myymistä
  • En kannata Palmian myymistä

0 äänestäjää