Kaivoslakityöryhmä

Rakenteellisen korruption lonkerot ulottuvat kaivoslakityöryhmään.

Työ-ja elinkeinoministeriön kaivoslakityöryhmän kokoonpano on muutettava. Kenelläkään ryhmän jäsenellä ei saa olla mitään kytköksiä kaivostoiminnan etupiirien kanssa!

2 tykkäystä

Oletan että väitteesi on totta, onhan tämä Suomi läpeensä korrputoitunut maa vaikka muuta väitetään. Onko se nyt sitten iso ero että toimitaan piilossa vs. Venäjän malli jossa avoimesti sanotaan että: ” jos maksat minulle x summan niin asia etenee”

Kumpikaan ei hyvä mutta jälkimmäinen ainakin avoimempaa

Teknologiateollisuuden mandaatilla oleva Pekka Suomela on Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja ja edustaa kaivosalaa, varaedustaja Janne Siikaluoma on AA Sakatti Miningin työntekijä. Yhtiö on amerikkalaisen kaivosyhtiö Anglo Americanin suomalainen tytäryhtiö. Ryhmän jäsenistä ainakin Aluehallintoviraston edustaja Erkki Kantola on työskennellyt virkavapaidensa aikana kaivosyhtiöissä.

Teija Kankaanpää tj Yara Suomi oy
Nora Ahola Mawson oy

2 tykkäystä

Käsittämätöntä kuusamoonkin puuhataan kaivosta kansallispuiston kylkeen. Ei mitään epäselvää etteikö se tule kun tietää juurikin nämä kytkökset päättävissä elimissä. Kaivosyhtiön omistaja australiassa tuijottaa vain kaivoksen kannattavuutta ja kun se näyttää hyvältä. Määrää hän kaivoksen avattavaksi. Sen jälkeen astuu kuvaan nämä avustavat elimet kohde maassa. Ja ei aikaakaan kobeet alkaa jyllätä juomansuolla kitkajoen kyljessä.

2 tykkäystä