Kissa Kriisi lähete keskustelu

Oma alustukseni asiaan.

Lemmikkejä on otettu Korona aikana paljon koteihin kun etätyöt lisääntyivät, mutta pystyykö jokainen myös niistä huolehtimaan, tämä näkyy myös muissa lemmikkieläimissä, ja vaikka alalla toimivien liikkeiden liikevaihdot ovat nousseet huomattavasti, niin samaan aikaan on kasvanut myös ”kodinvaihtaja” sivujen ilmoitukset ja lemmikeistä halutaan luopua, ne olivat kivoja hetken. Syitä on siis monia ja itsellä kun on ollut koiria perheessämme koko elämän, myös ne ovat tasa vertaisia omien sääntöjen puitteissa.
Jokainen meistä on katsonut jonkun kissavideon ja juu ovat ne hauskoja, mutta myös niitä ikäviä kuvia olemme kaikki nähneet ja sellaista kuvaa en edes halua laittaa tähän liitteeksi mukaan, yksikin levitetty väkivalta kuva provosoi liikaa ja kertoo myös ihmisen mielenterveydestä tehdä pahaa lemmikille, olkoon oma tai vieras.

Kissakriisi hallintaan - kansalaisaloite tulee eduskunnan täysistunnon lähetekeskusteluun ensi viikon torstaina 21.10. klo 16. Kansalaisaloitetta oli alunperin tarkoitus käsitellä vasta ensi keväänä. Nopean aikataulun vuoksi nyt onkin pelkona on, että teillä kansanedustajilla ei ole tarpeeksi pohjatietoa asiasta keskustelun ja päätöksenteon tueksi.

Kuten arvata saattaa kukkahattutätien kissakriisi on helppo kuitata naurahduksella ja siirtyä tärkeisiin asioihin.

Kansalaisaloitteen tavoitteet ovat:

  1. Kissojen hallitsematon lisäännyttäminen tulee säätää lainvastaiseksi.

Kissan omistajan velvollisuus on huolehtia, että kissa ei pääse hallitsemattomasti lisääntymään. Kissan omistajan tulee estää tämä kastroimalla tai steriloimalla vapaana ulkoilevat kissat.

  1. Kaikki kissat tulee tunnistusmerkitä ja rekisteröidä.

Kissan omistajan velvollisuus on huolehtia, että kissa tunnistusmerkitään mikrosirulla ja tunnistetiedot merkitään valtakunnalliseen rekisteriin. Omistajan tulee myös huolehtia, että rekisterin tunnistetiedot pysyvät ajantasaisina.

Kiitos jos äänestät kissojen puolesta.

Mika Nummenpalo
Kaupungin valtuutettu Salo

2 tykkäystä