Kuopion valtuustoryhmä

Kuopiossakin saatiin yksi edustaja kuntavaaleissa valtuustoon, kun Jani Sinervirta pääsi läpi heti ensimmäisellä yrittämällä. Muutenkin Liikkeen kannatus oli Kuopiossa mukavat vajaa 2%. Isot kiitokset kaikille äänestäjille, sillä te teitte tästä mahdollista! Varavaltuutetuiksi valittiin allekirjoittanut ja Saija Nivamo. Tämä porukka muodostaa myös Liikkeen valtuustoryhmän Kuopiossa.

Tässä ketjussa voit lähettää omia ajatuksiasi valtuustoryhmälle ja ryhmä tiedottaa täällä myös ajankohtaisista asioista.

Tänään alkoivat myös Kuopion osalta neuvottelut hyvässä hengessä lautakunta- ja muista luottamushenkilöpaikoista. Samalla sovittiin valtuustoryhmien kesken että neuvottelujen etenemisestä tiedottaa yhteisesti suurin valtuustopuolue, eli Keskusta.
Liike Nytiä edustivat neuvotteluissa paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Teemu Soini, hallituksen jäsen Helena Suhonen ja vasta valittu kaupunginvaltuuston jäsen Jani Sinervirta.

1 tykkäys

Kuten olette saattaneet jo Savon Sanomista lukea, niin lähdimme mukaan viidenneksi neljän ison puolueen tekniseen vaaliliittoon. Moni saattaa kysyä että miksi? Suurin syy oli saada mahdollisimman hyvä edustus Liikkeelle kaupungin päättävissä elimissä ja sitä kautta pystyä toteuttamaan kuntavaaliohjelmassa esitettyjä tavoitteita ja mikä tärkeintä tuoda niissä tehtäviä päätöksiä näkyväksi tänne nettiparlamenttiin ja muillekin alustoille. Toinen myöskin tärkeä asia oli tehdä yhteistyötä ja päästä oppimaan vanhoilta tekijöiltä.
Laskennallisesti olisimme vaaalituloksellamme saaneet 0-1 luottamustehtävää ja nyt neuvotteluissa pyrimme saamaan vähän enemmän irti. Tiedotamme neuvottelujen lopputuloksesta heti kun se on mahdollista.

Kuopion osalta neuvottelut luottamuspaikoista on saatu päätökseen. Liike Nyt pääsee nimeämään edustajansa Tarkastus- ja Hyvinvoinnin edistämisen lautakuntaan. Lisäksi Liikkeen valtuutettu nimetön valtuuston vaalilautakuntaan. Pääsemme myös nimeämään yhden henkilön lautamieheksi. Näin ollen neuvottelujen lopputulos oli positiivinen meidän kannalta ja saimme enemmän luottamuspaikkoja kuin mitä vaalitulos olisi edellyttänyt.

1 tykkäys

Liikkeen Kuopion hallitus nimesi eilen henkilöt luottamuspaikoille seuraavasti:

Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta
2021-22 Saija Nivamo (varalla Teemu Soini)
2023- Teemu Soini (varalla Saija Nivamo)

Tarkastuslautakunta
Jani Sinervirta (varalla Teemu Soini)

Käräjäoikeuden lautamies
Hannu Heiskanen

Valtuuston vaalilautakunta
Jani Sinervirta

1 tykkäys