LN esiintymiset vaalitenteissä ja -tapahtumissa

HH esiintyi tänään ti 18.5 MTV3 uutisaamussa.

Mielestäni LN otti takkiinsa tästä esiintymisestä:

Harry “Hjallis” Harkimo on sanonut aiemmin olevansa jyrkästi päällekkäisiä luottamustehtäviä vastaan. Nyt ääni kellossa on muuttunut.

Itse olen pettynyt toiminnasta ja uutisointi asiasta on saman suuntaista. Jos LN haluaa olla vaihtoehto, niin pitäisi seistä omien arvojen takana. Päätöksiä voidaan muuttaa, jos on aihetta, saadaan esimerkiksi lisää tietoa.

2 tykkäystä

Kuka syöttää tiedot HH:lle hänen esiintymisiin?

Väite: “Pitää muistaa, että yksi kolmasosa ihmisistä käy työterveydenhuollossa, yhdellä kolmasosalla ihmisistä on sairasvakuutus ja tämä sote-uudistus koskee yhtä kolmasosaa ihmisistä. Jos niille ei pysty resursseja lisäämällä, ilman koko tätä himmeliä, järjestämään kunnon terveydenhuoltoa, niin jo on kumma.”
– Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo , Ylen Suuri vaalikeskustelu 11.5.2021

YLE faktantarkistus:
Epätosi:
Harkimon väite ei sellaisenaan pidä paikkaansa. Sen sisältämät prosenttiluvut ovat epätarkkoja ja väitteessä unohdetaan kokonaan se tosiasia, että täysin julkisen erikoissairaanhoidon ulkopuolelle jää vain hyvin pieni osa väestöä. Kaikkein vakavampien sairauksien kohdalla hekin ovat julkisen terveydenhuollon asiakkaita.

Valtiovarainministeriön mukaan sote-uudistus koskee koko väestöä. Valtiovarainministeriöstä kerrotaan Ylelle, ettei asia ole aivan niin yksinkertainen kuin Harkimo antaa ymmärtää.

Kaikilla Suomessa asuvilla on lähtökohtaisesti oikeus julkiseen terveydenhuoltoon. Pelkän julkisen terveydenhuollon piirissä on runsaat 43 prosenttia kansasta.

Työterveyshuollon piirissä on noin 35 prosenttia (1,91 milj.) suomalaisista, mutta senkin laajuus vaihtelee huomattavasti…

Sairaskuluvakuutus on runsaalla 22 prosentilla (1,2 milj.) suomalaisista.

Käsittääkseni tässä linjasta tekee poikkeuksen se, että HH on pormestariehdokas, jolloin vaatimuksena on että pitää olla kunnallisvaaleissa ehdokas. Menestymisen mahdollisuudet lienevät heikot, mutta siitä huolimatta. Meillä pitäisi olla aidot pormestarivaalit eli pormestariehdokaat olisivat irrallaan kunnallisvaalista. Vähän siis samaan tapaan kuin valtion hallinnossa erikseen eduskuntavaalit ja presidentin vaalit. Suomessa ei kansallista demokratiaa ole kuin nimeksi. Jopa kansanedustajat toimivat perustuslain 29§ vastaisesti ja äänestävät joko puolueen johdon tai eduskuntaryhmän johdon päätösten mukaan vaikka lain mukaan kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset. Edustajat valitaan edustamaan kansaa eikä puoluetta kuin välillisesti. Toki puolue on hyvä näyttö edustajaehdokaan arvoista ja etiikasta.

2 tykkäystä