Faktojen tarkistus

Lueskelin YLE:n artikkelia, missä oli suoritettu tosiasioiden tarkistuksia. LN valitettavasti ei loistanut siellä tosiasioilla. Miksi? Ymmärrän että on vaikea sanoa tarkkoja tietoja, mutta jos puhutaan melkein kaksinkertaisista palkoista, mutta lähempänä 1,5x, niin miksei voi sanoa niin.

Olisi hienoa, että LN profiloituisi tosiasioissa pitäytyvänä asiaosaajana, joka tarjoaa ratkaisuja, eikä populistisena räksyttäjänä. Pienellä vaivalla se onnistuu.

Samalla pitää kysyä, syöttääkö puolue alueorganisaatioille tosiasiat, jotta ehdokkaat osaavat puhua puolueen suulla ja jakaa oikeaa tietoa. Millä tolalla tällainen data on?

Ylen artikkelissa on kerrottu väärin sairaanhoitajan peruspalkka. Esim. HUSissa se on noin 2500 euroa ja kaupungilla noin 2600, vaikka artikkelissa väitetään toista. Yle ei ole tarkistanut faktoja.

Luottaisin kuitenkin tilastokeskukseen, joka on YLE:n lähde ja toisekseen siinä katsotaan koko maata.
Tuossa hieman vanhempi tilasto 2018:
https://www.stat.fi/til/ksp/2018/ksp_2018_2019-05-02_tie_001_fi.html

Sairaanhoitajien peruspalkan keskiarvo oli 2 483 euroa kuukaudessa. Säännöllisten lisien kanssa keskiansiot olivat 3 047 euroa. Säännöllisiin lisiin lasketaan henkilökohtaiset lisät, työaikalisät, luontoisedut sekä euromääräiset vuosisidonnaiset lisät. Sairaanhoitajien keskimääräiset kokonaisansiot olivat 3 118 euroa, eli lisien osuus kokonaisansioista oli sairaanhoitajilla 20 prosenttia, 635 euroa.

1 tykkäys

Eikös asia tässä ollut sairaanhoitajien lähteminen Suomesta, tai aasiasta tulevien, muihin pohjoismaihin. Hjalliksen väite on oikea, ihmiset lähtevät parempien etujen perässä, varsinkin jos kotimaassa tai kotipaikkakunnalla ei ole mitään mikä pidättelisi muuttoa. Hyvähän se on mennä kokemaan toisen maan kulttuuria ja työoloja.

Palkkojen vertailusta en sitten ymmärtänyt mitään, tilastotieteestä tiedän perusasioita enemmän, mutta mistä tulee peruspalkka 2800 €, paljonko siinä on ns. lisiä mukana, mikä on työaika (päivä/yö), kuukausittainen tuntimäärä jne. Valhe - emävalhe - tilasto!

Jokainen tilastoja täytellyt (palkkoja koodannut) tietää ongelman “peruspalkan” määrittelyssä työehtosopimusviidakossa. Parempi on puhua ja verrata sitä “Sari sairaanhoitajan” 3000 euron palkkaa Suomessa 6000 euron palkkaan Norjassa. Usein näissä ansioissa on sitten vielä pyöristyksiä ja tuntimäärien epämääräisyyksiä, mutta turha niitä on pohtia. Asiahan oli työntekijöiden muuttaminen pois Suomesta, parempien etujen maat houkuttelevat tuloverojen edullisuudellaankin. 5000 euron palkkaa saava saa käteensä Suomessa 3300 euroa, Sveitsissä, Virossa 4000 euroa
TULOVERO on Suomessa maailman huippua, enemmän jää käteen Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa - Virosta puhumattakaan.

2 tykkäystä

Niin, Suomessa tulisi alentaa tuloverotusta. Kun ostovoimaa kansalaisilla olisi enemmän, niin taloudenkin rattaat pyörisivät eri malliin.

3 tykkäystä

No itseasiassa Hjallis oli aika lähellä Norjaan verrattuna eli 5500€/kk liksasta jää Norjassa käteen 46794€ ja Suomen mediaanilla 25643€. Hjallis puhui “lähes tuplapalkasta”. Olen muutenkin ihmetellyt, että puhutaan aina bruttopalkasta kun faciliteetit ostetaan nettorahalla. Ruotsissakin on palkan verotus sairaanhoitajan palkasta n. 6% vähemmän kuin meillä.

1 tykkäys

Kyllä oli Ylen faktatkin pielessä hoitajien palkan suhteen kun tein tarkistuksen lähipiirissäni. 5v ikälisät huomioiden Hgissä toimivan SH perusbrutto 2550€/kk. Tilastokeskuksella on siis lisät laskettu mukaan. Ruotsissa ja Norjassa on myös kovemmat palkat kuin väitetään, koska esim Norja maksaa joulukuussa ylimääräisen kk palkan ja siellä on myös hoidettavia potilaita per hoitaja huomattavasti vähemmän. Usein he järjestävät subventoidun asunnon ja vapaapäiviä on enemmän.Mikäli osaat useampaa kieltä saat kielilisiä jotka esim HUS on poistanut kokonaan ja hoitajat toimivat ilmaisina tulkkeina muille osastoille.

1 tykkäys

Mielestäni “sarisairaanhoitajan” palkkakeskustelu, kuten monen muunkin alan osaajan palkka tulisi perustua työnvaativuuteen ja siihen miten siinä kukin pärjää. Itse peruspalkka saisikin olla alempi ja vaativuus ja kokemus ja ennen kaikkea suoritus - asiakas-yritys tyytyväisyys työntekijään tulisi huomioida paremmin.

Nyt mennään TES - taulukolla ja Meikun teho-osaston vaativissa leikkaushommissa työskentelevät erikoissairaanhoitajat eivät juuri saa enempää palkkaa, kuin puhelinpäivystäjä - joka varailee työkseen pääasiassa lääkärin ja terveydenhoitaja palveluita tms. - tämä nyt karkea erottelu työsuoritteissa - mutta käytännössä, ko. työt ovat täysin erillaisia ja palkkakin tulisi olla merkittävästi suurempi vaativuutta silmällä pitäen. Jokainen voi miettiä, kumpi ko. työtenkijöistä tekee vaativammassa työympäristössä ja kumpi saisi ennemmin merkittävästi isomman palkan.

Lisäksi vielä tähän työnperässä muuttamiseen. Osa muutttaa tänne - osa muualle - ei pelkkä palkka ole se syy, sanoisin sen olevan häviävän pieni syy - työviihtyvyys, koko yhteiskunnan rakenne - ympäristö - viihtyvyys - sosiaalinen ympäristö jne jne.

Suomessa palkat ovat lähtökohtaisesti hyvällä tasolla - tuohon vaativuus näkökulmaan ja työnsuorittamiseen tulisi enemmän tulla eroa palkkoihin - ala kuin ala. Paikallinen sopiminen tässä olisi yksi tie - ja ammattijärjestöjen tulisi lähteä ajamaan voimakkaasti juuri tätä näkökulmaa - eikä tasapäistävää yleis tessiä - on suorastaan vääryys, että “huipputyöntekijät” saavat samaa palkkaa kuin ns. alisuorittajat.

Leikkurissa ei ole sen rankempaa kuin esim. Osastolla jossa hoitajista on jatkuva pula ja yksi tekee 3 työt. Leikkauksesta ei koskaan puutu tarvittavia käsipareja.

Kimmo - tietämättä tarkkaan missä henkilöstöpula suurinta - on tämä varmasti totta. Osastotyö on erittäin rankkaa ja työlästä ja varsinkin silloin kun on pienet resurssit ja Yksi tekee 3 työt - tämä varmastikin kuvaa arkea. Leikkaussalissa ja osastoilla on monenlaisia tehtäviä ja kokemus, ammattitaito ja hoitajan asenne on näissäkin se ratkaiseva - eli varsinainen kannanotto yleisesti kaikille aloille oli tämä, ettei saisi palkkoja tasapäistää vaan yleistessin mukaan - töissä on isoja eroja ja työnsuorittamisessa myöskin työntekijöiden välillä - tämä pitäisi tunnustaa myöskin palkassa.