Lunastuslain muutos torsoksi

lihavoitu tekstiUutta lunastuslainsäädäntöä on valmisteltu, mutta torso siitä tulikin. lihavoitu teksti

Suomessa puuhataan yhtenä suurena hankkeena ratainfraan uusia reittejä, tunnin junia tulee joka puolelle Suomea. Tuoreessa Salon Seudun Sanomissa on koko sivun juttu asiasta, joka onkin maksettu mainos.
Meinataanko oikeasti h/K suhdeluvulla 0.44 edelleen touhuta hanketta pystyyn vaikka 3.86med hankkeen kustannukset ovat inflaation kautta nousemassa jo reilusti yli 5mrd ja kokonaisuudessaan kaikkien hankkeiden summa huitelee varmasti 25mrd paremmalla puolella. Yksikään fakta asia ei puolla näiden hankkeiden olevan kannattava, puolueella on ollut näkemys että se luo laajemman työssäkäynti alueen? Tämä alue on jo olemassa kun katsoo missäpäin Suomea ihmiset asuvat, mielenkiintoista jutussa oli että siinä ei mainittu näiden ratahankkeiden kovimman lobbarin Kokoomuksen kantaa?


Keskusta ja RKP ajoivat jopa 25% korotusta, vasemmistoliitto katsoi että 0% on parempi, ja SDP, VAS ja Vihreät kun se vaikeuttaa maanhakintaa ja lisää kuntien menoja. No Salon ja Lukkarinmäen osalta ymmärrykseni mukaan kaupunkia ei kompensoida mitenkään vaan 17.5ha alue ei tuota latinlatia jos raidehanke viedään nykyisellä linjauksella pois, loputkin kiinteistöverot jäävät saamatta.
Henkilökohtaisesti odotin tuota lainsäädäntöä meneväksi läpi mutta tyhjän saa pyytämättäkin.

Lapsuudenkoti pois pilkkahintaan Pakkolunastus: Korvaukset eivät nouse

https://oikeusministerio.fi/hanke?tunnus=OM022:00/2016