Mikä meni vaaleissa vikaan Tampereella?

Kirjoitin aiemmin FB sivuille, että Liike Nyt taitaa olla ainoa kunnon ympäristöpuolue Tampereella. Liike Nyt:in takia ei ole tarvinnut kaataa metsää, että saataisiin lisää paperia mainossivuja varten paikallislehteen.
Ajattelin ensin asiaa sarkastisesti, mutta tästä voisi tehdä ihan julkisen mainoskampanjan.
Totuus lienee kuitenkin, että jäimme ilman valtuustopaikkaa kun kun ei ehdokkailla ollut lehtimainontaa. Mistä mainontaan rahat? Pitää alkaa keräämään rahastoa nyt jo, seuraavia vaaleja varten.

1 tykkäys

Moi,

Jokainen käytti tosiaan omaa rahaa kampanjointiin ja valitsi itse, miten ja paljonko rahaa käyttää. Isompien puolueiden lehtimainonnat olivat valtavia, kieltämättä.

Jonna

En voi edes aavistaa, miten muut äänestäjät tekevät päätöksensä, mutta omalla kohdallani LN jäi tällä kertaa väliin koska ehdokkaat olivat varsin näkymättömiä, ja koska Liike kokonaisuutena on mielestäni epäonnistunut vakuuttamaan minut siitä, että se pystyy muuttamaan politiikkaa.

Näkyvyyteen olisi voinut mainonta vaikuttaa, mutta itse ainakin kartan kaikkia mainoksia kuin ruttoa: netissä on Ad Blockerit, en lue paikallislehtiä, ja niissäkin lehdissä joita luen, mainokset aiheuttavat lähinnä negatiivisen vastareaktion, en katso televisiokanavia, enkä ole sosiaalisessa mediassa. Tuskin lisärahalla olisi kukaan ehdokas pystynyt ostamaan niin paljon propaganda-aikaa, että olisi saanut pääni käännettyä. Sen sijaan minut olisi voinut tavoittaa kaupungilla feissarina (yksi vihreiden ehdokas onnistui siinä), tai vaikkapa tällä forumilla kirjoittelemalla fiksuja, tai muuten tulemalla esille valtakunnallisissa medioissa tai suomalaisissa podcasteissa.

Se isompi syy äänestämättä jättämiseen oli tosin pettymys Liike Nytiin valtakunnallisella tasolla. Hyvä idea, mutta koko homma vaikuttaa liikaa Harkimoiden henkilökultilta ja ajatukset päätöksenteon uudistamisesta ovat jääneet populistisen perusporvarihöpinän varjoon.

EDIT: Lisäyksenä mainittakoon, että jos olisin äänestänyt Liike Nytiä, niin ääni olisi mennyt Jonnalle. Koska hänen liikkeen sivulla ollut esittelyvideonsa oli vakuuttavin, ja koska hän on ainoa Tampereen ehdokas joka viitsii kirjoitella liikkeen omalla foorumilla. Ihan vaan vinkkinä ensi vuoden maakuntavaaleihin.

Kiitos lisäyksestä :ok_hand::slightly_smiling_face:

Itse tosiaan lähdin niin viime tingassa mukaan, että sain voimavaroillani järjestettyä 2 toritapahtumaa Hervannassa. Ja vaalikahvilan, mutta oma moka kun en ymmärtänyt sen osuvan samalle viikonlopulle koulun loppumisen ja valmistujaisten kanssa :roll_eyes: Mutta ei ihan turhaa kahvia keitetty, kävijöitä onneks oli!

Jos et ole vielä löytänyt mun YouTube-kanavaa, niin esim. viimesin “välitilinpäätös”-video kertoo mun 6 viikon annista, mitä kuntalaisilta sain.

Ja mainitsemasi podcast+videoita on edelleen tulossa, vaikka vaalit on ohi.

Jos olet/olette Tampereella, niin täällä parlamentissa Tampere-osion alle olen laittanut nyt ja tulen laittamaan aloituksia.
Toki seuraan koko Pirkanmaan-keskustelua myös!

Jonna

1 tykkäys

Ei toisteta kuntavaalien virheitä.

Tarvitsemme ehdokkaita aluevaaleihin ja Pirkanmaan toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kehittämään, toimimaan ja ehdokkaaksi!

Elokuussa käymme läpi uusien yhdistysten perustamista, jos/kun jäseniä ja kiinnostuneita riittää!

  1. Liity puolueeseen

  2. Ota yhteyttä Tampereen/Pirkkalan paikallisyhdistykseen ja olet mukana

  3. Pirkanmaan toiminta on avointa ja käymme keskustelua vapaamuotoisesti erinäisten viestintäkanavien kautta