Mitä asioita toivoisit Lahden seudulla nostettavaksi esiin kuntavaaleissa?

Liike Nyt Lahden seudun teemat kunnallisvaaleissa

Mitä muuttaisit tai lisäisit?
Ota kantaa ja vaikuta osallistumalla keskusteluun.

 1. Muutos paikallispolitiikan toimintatapoihin -nettiparlamentti yleisesti tunnetuksi ja aktiivinen vuorovaikutus kuntalaisiin myös vaalien jälkeen

 2. Yksinyrittäjien ja pk-yritysten toimintaedellytysten parantaminen alueella

 3. Riittävästi tukea perusopetukseen ja nuorten työllistymiseen

 4. Naisvaltaisten alojen haasteet näkyviksi

 5. Lahti on Urheilukaupunki

2 tykkäystä

Lahti european green capital city 2021 pitäisi plla myös ensi vuoden keskiössä.

1 tykkäys
 1. Politiikan läpinäkyvyys, nettiparlamentti ja vuorovaikutteisuus vaalien jälkeen. Nettiäänestys mahdollisuus aiheista.
 2. Yritystoiminnan edellytyksien parantaminen ja mahdollisuuksia työllistää edes yksi ihminen.
 3. Yleensäkin syrjäytymisen estäminen eri ikäluokissa.
 4. Naisvaltaisten aloijen olojen parantaminen ja sosiaalialan mahdollisuus paremmin auttaa ja tukea yhteiskuntaa.
 5. Lahti urheilu ja lähiliikkumisen kaupunki. Lahteen edelleen suurkisoja, samalla kehittää lähiliikkumisen palveluja ja muotoja. Digiaikaistaa kunto- ja luontopolut, lähiurheilun paikkojen löytäminen kartalta. Tämä liittää Green Capital city -toimintaan.
 6. Liikenteen toimivuus ja monipuolisuus liikkumisvälineen valinnassa. Z-junan päätepysäkki Uuteenkylään, myös junissa toimiva Waltti-kortti Uusikylä-Henna välillä.
3 tykkäystä

Hei
Hyvin artikiloitu, komppaan joka rivin, ajattelisin kuitenkin jolla ja Vääksyn mukaan yhteyksiin, mm Vääksyn pyörätie yksityiskohta, Lahden vetovoima kansallisena virkistysmaailmana ylläpidettävä, ikuisuus kysymykset veivaa ja kieli saatava ratkaisuun, häpeäpilkku myös Lahti ilman hiihtoputkea, maauimala hyvä, muutakin hyvää paljon, ei näistä vaan eteenpäin…!

2 tykkäystä

Kun kerran Hämeenmaa on rakentamassa ylikulkusiltaa Aleksille, voisi kehittää säästä riippumatonta katukulttuuria kuten katukahviloita sekä kulttuuritapahtumia, missä olisi enemmän esim. katoksia. Mutta muutenkin keskustojen elävöittäminen olisi yksi teemoista. Toki kunhan koronasta päästään. :slightly_smiling_face:

1 tykkäys