Pienriistan metsästys PCP-ilma-aseilla sallittava Suomessa

Aivan järjetöntä suomessa aseiden tehovaatimukset metsästyskäytössä. Miksi ihmeessä metsoa pyytäessä tarvitaan monen sadan ellei tuhannen joulen asetta? Maailmalla metsästetään menestyksekkäästi PCP-ilma-aseilla suht isoakin riistaa. Englantilaiset pyytävät jänistä n. 16 joulen ilma-aseilla, eikä ole mitään ongelmaa. Ehdotan, että Liike Nyt voisi alkaa ajamaan paineilma-aseiden vapauttamista metsästyskäyttöön. En tietystikään halua mitään lisärajoituksia tehokkaammille ruutiaseille, mutta pienriistan metsästysaseen tehovaatimuksen voisi laskea 50 jouleen ja “ruutivaatimus” poistaa.

Kiitos hyvästä nostosta. Tämäkin asia on sellainen että harvalla tulee edes mieleen asia. Itselläni asiasta ei ole vielä mielipidettä asiaan mutta pitää tutkia asiaa.

1 tykkäys

Kiitos! Asiaa voi miettiä niin, että miksi laki pakottaa käyttämään kilometrien päähän vaarallista asetta tilanteessa, missä paljon pienempikin teho riittäisi.

Esim. youtubesta löytyy hakusanalla “PCP hunting” paljon videota maailmalta joissa näillä PCP-ilma-aseilla metsästetään. Lähes kaikkialla muualla maailmassa metsästys sallittu näillä, paitsi suomessa.

Omasta mielestä luvanvaraisen ilma-aseen käyttö tulisi sallia pienriistan metsästyksessä. Se sulkisi pois liian pienitehoiset harrasteaseet pois. Korostan, että lupavapaita ilma-aseita en vapauttaisi metsästykseen. Luonnollisesti myös kaikki muut ase- ja metsästyslait pitäisi ottaa huomioon.

Suomessa luvanvaraisia ilma-aseita on yli .25/6.35 kaliberin ilma-aseet. Näissähän tehoa on jo niin paljon, että jenkeissä metsästää biisonia ja muuta suurriistaa. https://youtu.be/MjKdwt5ofKA

En usko, että auttaa. Nyt jo voi metsästää .22cal aseilla esim Metsoa, mutta ei niitä käytetä. Luodin lentoradan on oltava maastossa suhteellisen suora, jotta käyttäminen on mielekästä. Tämän vuoksi ns. “Viis-piste-seiska” on suosittu kivääri. Eli .222cal myös .223 ja .243 ovat hyviksi koettuja kaliibereita.

Teoriassa ilma-aseet ok, mutta käyttäjäkokemus ja arvostus seikat puhuvat vastaan, jotta niistä tulisi suosittuja.