Rahaa tulee - vai meneekö?

Jostain syystä meillä EU:n järjestelemään 750 miljardin euron rahansiirto-operaatioon liitetään se uskomus, että sillä olisi jotenkin positiivinen vaikutus Suomen vientiteollisuudelle. Näinhän ei tietenkään ole. Itse asiassa Suomi lahjoittamalla n. 4 miljardia euroa (4.000.000.000 euroa) heikentää omaa elvytystään kahdessakin suhteessa. Ensinnäkin tuo summa olisi ollut oikein kohdistettuna erinomainen piristysruiske kotimaiselle kulutuskysynnälle sekä investoinneille. Toiseksi, nyt osalla tuosta summasta tuetaan kotimaisen vientiteollisuuden kilpailijoita. Silloin se päinvastoin vaikeuttaa vientiä. Hölmöläisten hommaa, todella.

Suomi ei oikeastaan koskaan noussut siitä v.2008 taantumasta muista EU maista poiketen. Vaihtotase on ollut muutamaa kvartaalia lukuun ottamatta negatiivinen viimeiset kymmenen vuotta. Myös kotitaloudet ovat velkaantuneet melko reippaasti yli 20 vuoden ajan. Nyt ideologiahallituksemme on velkaannuttanut valtiota ennen näkemättömällä vauhdilla ja korona antoi hyvän tekosyyn kääntää velkahanat täysin auki.
Nimenomaan tätä velkarahaa nyt kipataan neljä miljardia Euroopan eteläosiin EU:n kautta.
Tämän lisäksi maksamme joka vuosi jäsenmaksua EU:lle. Olemme tukevasti siellä maksajien puolella tässä yhteisössä. Tuntuuko hyvältä?

Nyt kyseessä oleva paketti on askel velkaunioniin. EU haluaa kasvattaa valtaansa suhteessa nyt vielä jollain asteella itsenäisiin jäsenvaltioihinsa ja tämä etenee sitomalla maat kiinni EU rakennelmaan yhteisvastuullisen velan kautta. Tämä nyt kyseessä oleva paketti ei jää viimeiseksi. Lisää tulee ennusteeni mukaan 12 kuukauden sisällä. Pohjoisen Euroopan maat tulevat lahjoittamaan uudelleen rahaa vuoden kuluessa Etelän maille. Senkin jälkeen meno jatkuu samanlaisena ja taas tullaan uudelleen ja uudelleen samojen asioiden eteen. Suomalainen veronmaksaja maksaa kiltisti. Tilanne on hieman samanlainen kuin sillä nuorella avoparilla – avioliitto on aika yhdentekevä juridinen sopimus siinä vaiheessa, kun yhteisvastuullista asuntolainaa on miljoona euroa.
EU:n perussopimus siitä, että jokainen valtio vastaa omista veloistaan ja taloudestaan on jo ajettu alas. Oman maamme eduskunta ei sitä ole huomannut, koska ei siihen ole reagoinut.

EU:n sisäpiirissä olevat yksilöt haluavat luoda Euroopasta suurvallan. Tätä projektia edistetään kriisejä avuksi käyttäen. EU pyrkii koko ajan kasvattamaan valtaansa ja haluaa toimia yli jäsenvaltioidensa lainsäädännön. Tämä on nyt viimeistään tässä vaiheessa syytä ymmärtää ja estää tie, joka johtaa itsenäisten valtioiden alasajoon. Valtioiden ja kansallisuuksien syntyyn on nimittäin historiallisesti ollut aivan loogiset ja inhimilliset syyt. EU on nyt keinotekoisesti ajamassa tätä alas.

EU:n roolia pitää nyt pysähtyä miettimään. Suomalaiset mepit voisivat nyt olla suomalaisia ja rohkeasti nostaa keskusteluun sen, että EU ei saa mennä kohti liittovaltiota. EU:n pitää olla itsenäisten valtioiden avoin yhteistyöfoorumi, joka hyödyttää jäsenvaltioitaan mm. vapaan kaupan avulla. EU:n olemassaolon oikeutus on sen tuoma hyöty jäsenvaltiolleen. Tämä on selvästikin hämärtynyt ja integraatiosta on tullut itseisarvo. Meneekö EU:n sisällä puuhastelevilla henkilökohtainen etu Suomen edun edelle. En haluaisi sitä uskoa, vaikka siltä näyttääkin.

8 tykkäystä

Hyvä kirjoitus ja - totuus. Hjallis oli aamulla Maikkarin aamussa, jämäkkää tekstiä.
Miten me pääsemme irti elvytyspaketista ??

5 tykkäystä