Saammeko EU:n elvytyspaketista rahoillemme vastinetta?

Suomelle neuvoteltu EU:n elvytyspaketti on täysi susi. Me emme saa rahoille vastinetta ja kaiken lisäksi paketti vääristää kilpailua. Esimerkiksi kun Suomi pystyy nyt satsaamaan akkuteollisuuteen 800 miljoonaa, niin samanaikaisesti Espanja laittaa akkutehtaaseen elvytyspaketistaan viisi miljardia euroa.

Eli maat jotka ovat hoitaneet taloutensa huonosti, hyötyvät valtavasti elvytyspaketista ja Suomi toimii niiden valkojen maksumiehenä ja takaajana. Lisää asiasta alla olevassa videossa!

3 tykkäystä

Kuulin Saksan perustuslain olevan ristiriidassa elvytyspaketin kanssa? Eikä me Hjallis kylläkään tarvita Euroa. Vapaakauppaliitoa kyllä.

Näyttää siltä EU:n pääasiallinen tarkoitus on pitää Saksalaiset ja Ranskalaiset pankit pystyssä, jotka ovat lainottaneet kovalla korolla Italia, Espanjan ja Kreikan taloutta. Mitään muutoksia talouteen ei ole tullut esim. Kreikassa ja Suomen "laina"rahat olisi sama kuin poltettu eduskunnan edessä kokossa. Uusi lainapaketti jatkaa samaa linjaa ja maksajina ovat suomalaiset veronmaksajat. EU:lla ei tueta kuin Saksan ja Ranskan taloutta ja pankkeja. Jos tuo lainapaketti hyväksytään eduskunnassa niin EU:sta irtoaminen tulee kahta hankalammaksi. Hallitus pitäisi saada nurin mitä pikemmin sitä parempi ja aloittaa ero neuvottelut EU:n kanssa.

Mikäli Suomi laittaa oman teollisuuden rahoittamiseksi sen rahan mikä tulisi nettomääräiseksi Euroopan valtioiden pelastamiseen (4 000 miljoonaa euroa) niin voi pojat kun Suomessa työllisyysaste nousisi ja hyvinvointi olisi taattu… Mutta kun Marinin konklaavi ei halua suomalaisille hyvää vointia, - äänet ratkaisee.

Olipa jännä päivä suomalaisessa politiikassa.

Ensin kepu äänestää perustuslakivaliokunnassa, että tukipaketti vaatii 2/3 määräenemmistön. Tarkoituksena oli ilmeisesti pakottaa kokoomus ottamaan vastuuta paketin hyväksymisestä, koska on hyvin tiedossa että kokoomus on Suomen EU-myönteisin puolue eikä se tule pakettia kaatamaan. Sitten kokkareet tekevät vastavetona suurieleisen ilmoituksen, että se äänestää tyhjää, jolloin kepun on pakko hallituspuolueena äänestää paketin puolesta.

Vielä kirsikkana kakun päällä kaksi kokoomuslaista ilmoitti heti tiedotustilaisuuden jälkeen että he äänestävät joka tapauksessa pakettia vastaan. Saahan sitä äänestää, kun tietää että omilla äänillä ei ole merkitystä lopputuloksen kannalta ja paketti menee kuitenkin läpi.

Hallituspuolueilla on 116 ääntä, jos otetaan huomioon että keskustan Hoskonen äänestänee tyhjää. Tarvittaisiin siis 59 ei-ääntä kaatamaan paketti. Persut, KD, Harkimo ja Turtiainen sekä kokoomuksen loikkarit ovat yhteensä 47 ääntä. Paketti menee siis läpi, vaikka muutama yksittäinen kokoomuslainen tai kepulainen lipeäisi rintamasta.

Tukea muille maille, kilpailussa Suomea vastaan?

Tein yllä virheen, unohdin että eduskunnan puhemies Vehviläinen ei äänestä. Joten hallituksella on siis 115 ääntä ja paketin kaatamiseen vaaditaan 58 ääntä.

Tiistain jälkeen kokoomuksen Terhi Koulumies ilmoitti myös äänestävänsä pakettia vastaan. Yle kertoo, että Hoskonenkin saattaa äänestää vastaan, eikä vain tyhjää, joten paketin vastustajilla on nyt 49 ääntä. Tarvitaan siis vielä 9 ääntä lisää kokoomuksen riveistä. Ei liene todennäköistä, mutta ehkäpä jokunen kepulainen yllättää, tai ainakin jää kotiin äänestyspäivänä, jolloin paketin pysäyttämiseen vaadittava äänimäärä pienenee.

Vastavetona tietysti EU-myönteiset kokoomuslaiset voivat hekin livetä ryhmänsä päätöksestä ja äänestää paketin puolesta.

Jos se Keskustan Hoskonen erotetaan eduskuntaryhmästään elvytyspakettiäänestyksen jälkeen, niin eikös siittä saataisi uusi hyvä edustaja Liike Nytille, jos haluaisi liittyä valmiiseen eduskuntaryhmään? Kun suhtautuminen pakettiinkin on järkevä. Tuplaantuisi kansanedustajien määrä jo ennen vaaleja. Hjallis voisi tehdä tarjouksen jo näin etukäteen ja hyvissä ajoin.:grin:

Tuon pankkiasianbsuhteen olen samaa mieltä. Aina tuntuu löytyvän syyt sieltä. Niinhän se oli Kreikan kohdallakin. Pankit siinä pelastettiin, vaikka julkisesti Kreikka sai kaikki syyt.
EU:sta eroamista en kylläkään kannata. Ulkopuolella Suomi olisi kuin hyttysen p. valtameressä. Suomi tarvitsee muita muttei muut Suomea, vaikka olemmekin johtavan erinomaisia. Tosin Suomen olisi otettava lypsävänpi linja. Nyt vain mennään kieli ruskeana isojen herrojen perässä. EU:sta pitää ottaa rusinat pullasta, ja pala sitä pullaakin. Tukea ja opastaa omia kansalaisia ja yrityksiä imemään sieltä kaikki hyöty. Eikä kuten nykyään, vahditaan tiukasti omia ja toivotaan ettei naapuri vaan menestyisi.

Mietin itsekkin et toi hoskonen tuntuu järki mieheltä.

Kreikan miljardeilla pelastettiin Ranskan ja Saksan pankit,jotka olivat lainoittaneet Kreikkaa 14% koroilla. Penniäkään ei saada takaisin. Nyt elvytypaketti onkin ihan muuta. EU on keksinyt midaksen lähteen mistä rahaa saa ilmaiseksi. Yksi lähteiden maista on Suomi. Tuo rahan pumppaaminen vain kiihdyttää inflaatiota ja se näkyy korkojen nuosuna ja kun se lyödään asuntolainan korkoihin Suomi kiittää ja sote -luukulle tulee jono. Suomi on EU:ssa ihan joutomies. Suomi on ollut EU:ssa kohta 40 vuotta ja varmaan maailman ohuin kirja on “Suomen saavutukset EU:ssa”. Se on vielä ohuempi kuin toinen legenda eli “Italian armeijat voitot toisessa maailmansodassa”. EU on kahden vahvan Saksan ja Ranskan liitto ja muut saavat vikistä. Toisaalta viimeisimmän EU:n oman tutkimuksen mukaan suurin osa EU:n kansalaisista on sitä mieltä, että EU hajoaa joka tapauksessa 10-20 vuoden kuluttua. EU on tehnyt itsestään niin ison, ettei kenelläkään ole varaa maksaa sitä.