THL suosittelee: huumausaineiden käyttöhuoneet

Liike Nyt voisi ottaa tämän viralliseen ohjelmaan, asiantuntijoiden suosituksesta. THL esittää myös muita muutoksia Suomen huumausainepolitiikkaan. Kannattaa lukea ohessa oleva lehtijuttu. MTV:n juttu

1 tykkäys

Kaksipiippuinen juttu. Jos olisi pakko valita käyttöhuoneet vai ei, valitsisin ne. Mutta paljon muutakin olisi tehtävä lainsäädännössä päihteidenkäyttäjien eteen. Apua olisi saatava samanaikaisesti mt- ja päihdeongelmiin. Avun olisi oltava pitkäkestoista ja kattavaa, eikä retkahdus saisi olla merkki siitä ”ettei ole sitoutunut”.

Myös mielenterveyden hoito ylipäänsä on kunnallisella puolella arpapeliä. Kuka saa hoitoa, kuka ei, kenellä kemiat toimii, kenellä ei. Myös vaihtuvat lääkärit on yksi ongelma - luottamusta ei synny.

Mutta palataan käyttöhuoneisiin. Periaatteessa kannatan, JOS ne olisivat vain yksi pieni osa kokonaisuudistusta. En niin, että ne olisi kehityksen ja hoidon huippu.

Harmillista että koululaitos on nykyisessä alennustilassaan, koska muuten ihmiset muistaisivat “Humen giljotiini” periaatteen. Sen mukaan tosiasioista ei voi johtaa moraalisia sääntöjä. Huumeiden käyttöhuoneet ovat moraalisesti väärä valinta, vaikka ne narkomaanien ahdinkoa helpottaisivatkin,

Tämä on myös mielestäni kaksipiippuinen asia.
Toisaalta käytännön kannalta toimiva idea, mutta moraalisesti asia mikä vaatii perusteellista pohdintaa.
Näiden huumeidenkäyttötilojen perustaminen antaa myös väistämättä viestin siitä, että huumeidenkäyttö on tämän jälkeen piirun verran hyväksytympää yhteiskunnassamme.

Tämähän ei missään nimessä ole aloitteen tarkoitus, mutta se saa väistämättä aikaan mainitsemani mielikuvan osassa kansaa.

Mielestäni päihteiden käyttäjiä huomioidaan jo nyt yhteiskunnassa usealla eri tavalla hyvin.