Sähköistäminen sähköistämisen ilosta

Mitä mieltä olemme julkisen liikenteen liikkumismuodoista, jotka liittyvät sähköistämiseen ie akkukäyttöisten liikkumislaitteiden kuten mm. potkulautojen ja sähköpolkupyörien käyttöön? Varsinkin sähkökäyttöiset potkulaudat ovat olleet framilla niiden liikenneturvallisuusriskin ja mm. “jätetään minne sattuu” asioiden tiimoilta.
Mielestäni kaikki tämän tyyppiset laitteet sähköistettynä on karhunpalvelus niin ihmisten terveydelle hyötyliikuntamielessä kuin energian tuhlauksen näkökulmasta. Tyyppillinen “sähkö on ilmaista” ajattelu on usealla ihmisellä edelleen mielessä. Suomen energiantuotanto ei riitä tulevaisuudessa kattamaan kaikkea sähköistämisen riemua. Hiilivoimalaitos henki hieverissä tupruttaa piiput täysillä savua ilmaan ja samaan aikaan keskivartalojonne huom. potkimatta vauhtia jalalla kiitää laudalla jalkakäytävää pitkin. Ei hyvä! Sähköistämättömät kaupunkipolkupyörät sen sijaan puoltavat erinomaisesti paikkansa.
Akkukäyttöiset julkiset kulkuneuvot laiskistavat ihmisiä ja hyötyliikunnan määrä vähenee niitä käytettäessä. Ei jakseta kävellä kahden pysäkin väliä kilometristä tai kahdesta puhumattakaan.
Akkukäyttöiset liikkumisvälineet kuormittavat siis akkujen kierrätysmielessä, turhan energian kulutuksen sekä niiden terveysriskien mielessä. Mitä mieltä? :slight_smile:

TEM julkaisi Kansallisen akkustrategian (iltalehti.fi)

Kuka on kuullut tästä Ikaalisten projektista? Pitäisiköhän minun vetää sanojani takaisin ja aloittaa sittenkin ajamaan sähkökäyttöisellä polkupyörällä? Polkupyöräillä “siellä missä aita matalin”. Hyviä uutisia jokatapauksessa!

Varmaan tähän sähköiseen liikkumiseen väistämättä mennään tulevaisuudessa. Tosiaan se, että onko meillä energiainfra lähellekään valmis tähän on toinen juttu. Liikennettä sähköistämällä ei päästöt vähene jos ei pystytä tuottamaan sähköä uusiutuvasta energiasta. Sähkönkulutus tulee muutenkin lisääntymään, joten tulee olemaan tosi iso haaste kun fossiilisien polttoaineiden käyttöä pyritään ajamaan alas ja korvaavaa ekologisesti kestävää ratkaisua ei taida siinä mittakaavassa olla?

1 tykkäys