Turha ja vahingollinen presidenttikamppanja

Hjallis Stubb- ja kokoomuskatkeruudellaan pönkittää Haavistoa presidentikisi, jota myös suuri osa Liike Nytin kannattajia aikoo äänestää.

1%:n Hjallis pilaa ja Haavison kannattajat romuttavat koko Nytin.

Hei kiitos näkemyksestä! Mielenkiinnosta kysyn että miten käytännössä tämä sinusta menee, eli millä tavoin pilaa? Terveisin Danita/puoluehallitus

1 tykkäys

Parasta, mitä Harkimo on voinut puolueelle ja sen näkyvyydelle tehdä, on satsata ja panostaa itse presidentinvaaleihin pienenpienen tukiryhmän voimin. Kiitos siitä.:blush:

1 tykkäys

Kampanjasta puuttuu “nöyryys” ja oman tekemisen meininki. Jos pääosa tekemisestä on muiden toimien arvostelua siitä tulee mieleen että oma tekeminen puuttuu.

17 013 (alustava) ääntä

Presidenttiehdokas Harkimon kannatus oli siis 0,5 %.
Ääniä tuli 17 013 eli sellaisella määrällä ei olisi edes saanut valitsijayhdistystä kasaan. Yhdelle äänelle tullee aika hinta.

Eduskuntavaaleissa 2023 Uudellamaalla valituksi tullut
Harkimo sai 8 607 ääntä, presidentinvaaleissa
äänet maakunnassa puolittuivat reilusti 3 591 :een.

Jutta Urpilainen sai 140 802 ääntä ja sen voi
suhteuttaa SDP:n eduskuntavaalitulokseen (617 552), 22,5 prosenttia. Sama suhde on Harkimon presidenttikannatuksella (17 013) ja
Liike Nyt:n eduskuntavaalitulokseen 2023 (74 995), 22,6 %.

Toisaalta joka kunnasta tuli vähintään muutama ääni.
Iltalehti uutisoi/otsikoi hiukan harhaanjohtavasti tästä teemasta.

Ilmeisesti tulosta ei enempää analysoida eikä kommentoida, kuten ei mitään edellisiäkään vaaleja, mutta tuohan se oli.
Esimerkiksi Tik-Tok oli kehuttu ja hehkutettu ja kivahan
siellä on puuhata, mutta mikä on realistinen tulos?

1 tykkäys

Hei, Danita ja puoluehallitus, taas! Olisikohan mahdollista saada teidän nimet jonnekin esille, jotta rivijäsenkin (en kuulu sisäpiiriin) tietäisi. Lisäksi, mitä olette tehneet ja mikä on teidän merkitys?
yt, Rafael Hellsten,
Kanta-Häme

Tervehdys Rafael!

Todella tärkeä huomio.
Tuleehan sinulle Liikkeen kirje sähköpostilla? Se menee monella roskapostiin eli sieltä kannattaa ajoittain tarkistaa.
Nyt tammikuun kirjeessä oli ensi alkuun meistä kolmen hallituksen jäsenen esittely.
Uuden viestintälinjamme mukaan esitellään kuukausittain hallitusta, sekä Liikkeen jäseniä ympäri Suomen.

Mukavaa tammikuuta!
Danita Westphal, puoluehallitus

Hei Rafael,

Saitko Tammikuun jäsenkirjemme?

Terveisin Inka puoluehallituksen jäsen

Mielenkiinto Liike Nyttiä kohtaan on suurempaa kuin mitä nyt ressavaaleissa tai edellisissä eduskuntavaaleissa on saatu ulosmitattua… tämä “perstuntuma” pohjautuu useisiin eri keskusteluihin, joita olen seurannut mm. eri podcast alustoilta tai Allianssin nuorison tekemään “varjovaaleihin”.

Monesti olen törmännyt samaan aiheeseen… mut ku Harkimo… mut ko Hjallis… mut ku Harkimo… mut ko Hjallis… - Liike Nyt on muutakin ja muitakin ajatuksia tai näkemyksiä kuin Hjallis… tämän voi tarkistaa vaik Liikkeen kuusi perusperiaatetta lukemalla.

Ymmärrän sen, että puolueen rahoituspohja tulee Hjallikselta ja hänen taustajoukoiltaan ja puolueen ainut kansanedustaja on Harry Harkimo… pointtini on siinä, että taustalla häärii myös paljon muita ihmisiä, jotka aidosti haluavat tämän aatteen eteen tehdä duunia ja nostaa valtakunnallista kannatusta…

Edelleen näen ja koen, että emme ole saaneet puristettua “appelsiinista mehuja ulos” - aihio on edelleen hyvä ja tervetullut vaihtoehto nykyiselle politiikankentälle… ei muutako löylyä lisää ja positiivista pöhinää kentälle…

Sit lopuksi kiitosta hyvästä ressakampanjasta Hjallikselle ja tukijoukoille… Liike Nyt sai kyl kaiken sen näkyvyyden, mitä tämä kampanja mahdollisti… lisäksi Hjallishan pärjäsi tenteissä mallikkaasti…

Y.t. Juha

1 tykkäys

Hei kaikki,

Hyviä nostoja ja on ilman muuta aivan sallittua ja jopa hyväkin tarkastella puolueemme toimintaa välillä kriittisesti. Jos emme kykene itsekriittisyyteen, emme myöskään omaa lähtöasetelmaa muutokselle ja kehitykselle. Mielestäni puolueemme suurimpia uhkia on nimenomaan stagnaatio - paikalleen jämähtäminen.

Kun varsin pieni porukka tekee asioita ja välillä tuntuu, ettei ääni tule kuuluviin, vaikka kuinka huutaisi, niin on täysin ymmärrettävää, että se johtaa turhautumisen tunteeseen.

Presidentinvaalikampanjasta vastasi ehdokkaamme itse kasaama kampanjatiimi. Kun puoluehallitus joulukuun alussa 2023 päätti viestintäryhmän (jonka muodostavat allekirjoittaneen lisäksi Danita Wesphal ja Inka Kolhinoja puoluehallituksesta, sekä puoluevaltuustosta Timo Jumppanen ja Joel Harkimo) perustamisesta, teimme periaatepäätöksen, että valmista kampanjatyötä emme lähde sotkemaan, vaan presidentinvaalit vedetään läpi omalla, olemassa olemalla tiimillä ja kampanjasuunnitelmalla. Koska en ko. suunnitelmaa ole nähnyt, enkä tarkkaan tiedä kaikkia tiimin jäseniä, en lähde sen suhteen tässä enempää spekuloimaan.

Oma mielipiteeni on, että niillä resursseilla, joita käytössä oli, kampanja oli varsin onnistunut. Olisiko voinut tehdä jotain paremmin? Aivan ehdottomasti. Olinko itse pettynyt vaalitulokseen? Tottakai.

Presidentinvaaleissa on kuitenkin nähtävä suurempi kokonaisuus, ei pelkästään vaalien lopputulos. Taktinen äänestäminen on ollut Liike Nytille ensimmäisissä eduskuntavaaleissa, johon osallistuttiin kansanliikkeenä, ei vielä puolueena, hyödyksi, mutta seuraavissa vaaleissa enemmän haitaksi. Jokaisella ihmisellä on vain yksi ääni ja sen vaikuttavuudella on suuri henkilökohtainen merkitys. Jos äänestän kandidaattia A, joka varmasti pääsee läpi, olen äänestänyt voittajaa. Jos äänestän kandidaattia B, joka todennäköisesti ei pääse läpi, meneekö ääneni silloin hukkaan? Me ihmiset haluamme lähtökohtaisesti aina olla voittajien puolella, koska voittajat kirjoittavat historian.

Mutta, jos asiaa ajatellaan syvällisemmin, onko jumiutuneiden valtarakenteiden ylläpitäminen - myös oman, läheisten ja tulevien sukupolvien hyvinvoinnin kustannuksella - niin tärkeää ja “voittajien” puolella oleminen niin suuri itseisarvo, että omat eettiset periaatteet voi tarvittaessa heittää romukoppaan, tai ainakin omia moraalisia rajoja pingoitella ääriasentoon asti - kunhan on “voittajien” puolella? Jos katsomme kaikkea sitä haittaa, jota ns. vanhat puolueet kuluneiden vuosikymmenien ajan ovat tehneet - kansakunnan kustannuksella! - niin johan sitä alkaa vähemmänkin heikkoa hirvittää.

Juhan kommentti rahoituspohjaan ei aivan pidä paikkaansa. Se on totta, että Hjallis on lainannut merkittävät summat rahaa Liike Nyt -puolueelle, jotta toimintaedellytykset on ylipäätään saatu rakennettua. Tätä velkaa maksetaan takaisin puoluehallituksen hyväksymän maksusuunnitelman mukaisesti. Ja vaikka välillisesti kansanedustajuutensa ansiosta puolue saa puoluetukea, ei tämä kuitenkaan ole henkilösidonnaista. Niin kauan aikaa, kuin meillä on kansanedustaja - oli hänen nimensä mikä hyvänsä - olemme oikeutettuja puoluetukeen. Jos kansanedustajamme päättäisi asettua ehdolle Eurovaaleissa ja tulisi valituksi, nousisi hänen tilalleen meidän varakansanedustajamme Nina Nummela.

Lisäksi jäsenmaksujen merkitys on kokoisessamme puolueessa äärimmäisen suuri. Joten muistetaanhan maksaa ne jäsenmaksulaskut - itse juuri laitoin maksuun sen. :slightly_smiling_face:

Siitä olen täysin samaa mieltä, että potentiaalia olemme onnistuneet toistaiseksi hyödyntämään vain osittain. Kun tapaan “kentällä” puolueen aktiivijäseniä, talkootyöläisiä eri tapahtumissa ja vaaliteltoilla, en voi kuin ihastella, että miten näin mahtavaa porukkaa onkaan löytänyt samaan puolueeseen. Samalla toki tuntuu, että kehitys on hidasta ja onhan tietysti muun muassa tiedonkulun kanssa ollut omat haasteensa puolueen sisällä. Tähän nyt onneksi on reagoitu ja toistaiseksi viesti jäsenille kulkee kerran kuukaudessa. Seuraava tulee todennäköisesti ensi viikolla. (Muistathan tsekata roskapostisi, jos ei löydy!)

Presidentinvaalikampanjan suurimmaksi ansioksi tulee lukea sen, että kukaan ei enää vitsaile, että onko Liike Nyt joku urheiluseura. Olemme vakavasti otettava (pien)puolue, jolla riittää paukut vaikka presidenttiehdokkaan asettamiseksi. Me pystymme siihen, mihin Paavo Väyrynen ei.

Nyt tuo näkyvyys on saatava laajennettua puolueeseen niin, että Liike Nyt maanlaajuisena ilmiönä ja “ihan oikeana” puolueena näyttäytyy muuallakin, kuin Narinkkatorilla Helsingissä. Älkää käsittäkö väärin, Liike Nytin paikallisyhdistykset ja piirit tekevät huikeaa työtä jo nyt, on vain saatava tämä koordinointi paremmin haltuun myös kokonaisvaltaisesti puolueena. Ei niin, että joka puolella puuhastellaan omiaan, vaan niin, että näymme yhteisenä rintamana, haastajana.

Ja lisää naamoja on saatava esiin puoluetta edustamaan. Suhtaudunkin suurella uteliaisuudella ja innolla tulevaan puoluekokoukseen, jossa on tarkoitus valita paitsi puolueelle puheenjohtaja (nykyisen halukkuudesta jatkaa ainakaan minulla ei ole tietoa), myös 3 varapuheenjohtajaa. Uskon vakaasti, että laajentamalla puolueen ylintä johtoa ja lisäämällä Liike Nytin representaatiota, me saamme paremmin puolueen potentiaalin hyödynnettyä. Ja seuraavat kuntavaalit ovat näytön paikka. Näihin on aloitettava valmistautuminen heti puoluekokouksen jälkeen. Itse asiassa, strategiset linjaukset ja kärkiteemat tulisikin käsitellä puoluekokouksessa, jotta jäsenistön äänen kuuluvuus päätöksenteossa taataan mahdollisimman hyvin.

Sivuhuomautuksena todettakoon, että seuraavaa puoluekokousta EI olla järjestämässä Helsingissä.

Joten, vaikkei ihan älyttömästi innosta lähteä tänään ajelemaan 300 km keräten omalla ajallaan ja polttoainekustannuksillaan presidentinvaalimainoksia telineistä pois, olen kuitenkin ylpeä siitä, että me teimme puolueena historiaa. Ja tullaan varmasti tekemään jatkossakin.

1 tykkäys

Kyllä mielestäni oli hyvä olla kisassa mukana. Tavallinen TV-ohjelmia seuraava kansalainenkin sai maistiaiset Harkimosta. Moni katsoja hiljaa mielessään tuntee samanmielisyyttä. Vielä kannatus ei näkynyt äänimäärässä, mutta ei näkynyt Persujenkaan kannatus alkuvuosina.
RKP:stä voisi sitä vastoin sanoa, että jättivät käyttämättä hyvän tilaisuuden esittäytyä koko maalle!

Hyvä pointti, Heikki. Olen myös jo vuosia sanonut, että Liike Nytin profiloituminen oikeasti kaksikieliseksi puolueeksi tuottaisi automaattisesti meille ääniä perinteisesti RKP:tä äänestäneiden keskuudesta, erityisesti selkeästi porvarillisia arvoja arvostavien joukosta. RKP:han on viimeisen parin vuosikymmenen aikana muuttunut keskusta-oikeistolaisesta keskusta-vasemmistolaiseksi, hiljalleen asemoituen suurin piirtein samoille alueille, kuin SDP. Harmillista kyllä, puolueemme ja presidenttiehdokkaamme kaksikielisyys ei juuri esille kampanjassa tullut.

1 tykkäys