Tulevat kuukaudet

Hei,

Olen hakenut pääsyä vaaliehdokkaaksi. Tiedostan että vaalit ovat melkein kulman takana ja työtä on tehty jo pidemmällä jänteellä. Haluaisin silti vielä itseni asettaa yhdeksi mahdollisuudeksi muiden joukkoon, joten kysymykseni ovat seuraavanlaiset:

  1. Onko tämä teidän isoin keskustelu alusta? Jos on niin on hieman huolestuttavaa miten hiljaista täällä on.

  2. Oletteko suunnitellut millaista näkyvyyttää tulevina kuukausina? Minne olette jalkautumassa ja miten/kuka hoitaa teillä sosiaalisten medioiden markkinointia?

Nämä kaksi asiaa ovat sellaisia mistä en löytänyt selkeitä keakusteluita täällä oman tutkimiseni avulla. Muuten kyllä laaja-alaista keskustelua on ollut ja hyvin monipuolisia mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Se on selkeä vahvuus, jos tällänen typistetty keskustelukulttuuri olisi jossain nopeamman kommunikaation mahdollistavassa alustassa.

En uutena pyri olemaan heti negatiivinen vaan haluan saada yleiskuvan siitä mikä teidän yleinen toimintamallinne on keskustelun ja näkyvyyden osalta.

Ystävällisin terveisin,
Lasse Haavasoja

Tervetuloa joukkoon! Hienoa, että politiikan muutos kiinnostaa :slight_smile:

En ole varma mitä tarkoitat “isoimmalla keskustelualustalla”? Jos siis meinaat, että Liike Nyttiläisten parissa niin varmaankin näin. Hyvä toki huomioida, että kaikki eivät tätä kanavaa käytä, ja me olemme pieni mutta sitäkin sisukkaampi puolue. Mielelläni näkisin itsekin nettiparlamnetin käytön aktiivisempana. Keskusteluahan käydään lukuisilla eri somealustoilla, jotka ovat taas enemmän yleisöönpäin suuntautuvaa. Toki nettiparlamentissakin on ulkopuolisiakin keskustelijoita, jotka eivät ole puolueen jäseniä.

Itse en ole ehdokkaana, mutta tiedän että varsinkin Uudellamaalla on suunniteilla yhteisiä tapahtumia. Näistä en osaa kuitenkaan tarkemaa sanoa. Vaalityössä on erityisen järkevää yhdistää voimat, kuin että kukin paikallisyhdistys tekisi asioita yksin.

Mietin lähinnä onko jotain sellaista missä on nopempikin kommunikaatio käytössä. Chat huoneet, WhatsApp tai muu vastaava.

Se kyllä on totta että yksilö tuo enemmän yhteistyöhön, jos yhteistyössä on mukana halukas yhteisö. Haluisin kuulla myös niiltä ketkä ovat ehdokkaana, että miten he menettelevät asian tiimoilta.

Kiitos Antti vastauksesta

Hei Lasse!

Meillähän vaalistartti on lähtenyt verkkaisesti ja ehdokasnimeämiset tapahtuvat ripotellen. Tulevana lauantaina (14.1.2023) vasta puolueen puheenjohtaja julkistanee vaaliohjelmamme Helsingissä tapahtuvassa ehdokaspäivässä. Tilaisuuteen on muuten mahdollista osallistua myös etänä!

Tästä johtuen, ei vielä kovin voimakasta näkyvyyttä ole oikeastaan ollut, kuin yksittäisten ehdokkaiden osalta. Kun on selvästi kommunikoitu ne asiat, jotka puolueen johdon ja eduskuntaryhmän näkökulmasta ovat tärkeimpinä prioriteetteina, on luonnollisempaa alkaa jokaisen näitä asioita korostaa omissa kampanjoissaan.

Piirit koordinoivat omien ehdokkaittensa kanssa m.m. tapahtumia, joten vääjäämättä varmasti actionia on enemmän piirikohtaisissa WhatsApp-ryhmissä, kuin esimerkiksi täällä. Näkisin kuitenkin itse tärkeänä, että sekä ehdokkaat, että puoluejohto näkyisi täällä Nettiparlamentissa nykyistä laajemmin. Tässä meillä jokaisella - itseni mukaan lukien - on skarppaamisen paikka.

Työn alla on myös viestintästrategia sekä vaaleja silmällä pitäen, että laajemminkin viestiemme teroittamiseksi yleisesti. Strategialuonnokseen tullaan pyytämään piireiltä lausuntoja, jonka jälkeen se käsitellään seuraavassa puoluehallituksen kokouksessa 23.1.2023. Aion siellä esittää, että strategia tämän jälkeen jalkautetaan tänne Nettiparlamenttiin keskusteltavaksi. On tärkeää, että hyödynnämme oikeasti Nettiparlamenttia puolueen strategisten linjojen keskustelualustana.

Jos oman piirisi toimesta ei vielä ole tullut kutsua esim. WhatsApp-ryhmään (jokainen piiri päättää toki itse miten sisäisen kommunikaation hoitaa, eli kaikilla ei välttämättä työkaluna ole juuri WA), suosittelen nakkaamaan piirin puheenjohtajaa sähköpostiviestillä tai soittamaan hänelle. Piirien yhteystiedot löydät nettisivuilta: Yhdistykset — Liike Nyt

Tervetuloa mukaan viemään Liikettä eteenpäin!

Kristian Meurman
Puoluehallituksen jäsen
Suomenruotsalaisen Liikkeen puheenjohtaja
Eduskuntavaaliehdokas, Uudenmaan piiri