Uimahalli ja urheilutalo

Imatralla on pohdinnassa uimahallin ja urheilutalon kohtalo tässä tulevan valtuuston aikana. Remontoidaanko, rakennetaanko uusi ja minne? Nykyiselle paikalleen, Ukonniemen urheilupuistoon vai jonnekkin muualle?

Mitä mieltä olette?

Oma mielipiteeni on että uusi uimahalli palvelisi parhaiten Ukonniemessä. Sen synergiaedut olisivat kiistattomat monellakin tapaa. Lämmityksessä pystyttäisiin hyödyntämään jäähallin hukkalämpöä ja päivastoin. Lisäksi kun kaikki liikuntapaikat olisivat samalla alueella, myös käyttäjämäärien uskoisin kasvavan jo sen takia, että mikäli lasten harrastukset osuvat jo valmiiksi alueelle, mitä ne sitten olisivatkaan, myös vanhemmat käyttäisivät näitä palveluja sillä aikaa kun lapset harrastavat.

En näkisi liikennejärjestelyjen muuttamista ongelmana, bussilinjoja ja -aikatauluja voi aina muuttaa palvelemaan asukkaiden tarpeita.

Mutta mikä olisi paras malli? Siirretäänkö urheilutalo myös, vai laajennetaanko urheilutaloa esimerkiksi täyttämällä käytöstä poistuvan uimahallin altaat ja tekemällä sinne lisää hallitilaa? Sauna-, suihku- ja pukuhuonetilojahan olisi jo valmiiksi.

Jere Välimaa