Aluevaltuustot ja "piilopuoluetuki"

Eipä yllätä:

Uusia aluevaltuustoja ei ole vielä edes valittu, kun jo puolueet kuolaavat rahojen perään. Eli erityisesti kepu, mutta myös demarit ja kokoomus ovat kaavailemassa miljoonien eurojen tukea puolueiden aluevaltuustoryhmille, joka tietenkin otetaan soteen tarkoitetusta yhteisestä potista. Jostain syystä nämä massit jäivät kuitenkin mainitsematta eduskunnalle toimitetusta arvioista soten hallintokuluista. SDP:n puoluesihteerin mukaan kaikki puolueet ovat ottaneet ajatuksen kahisevista tuohituotteista vastaan varsin positiivisesti.

Aluksi aloitetaan maltillisella 5000 euron summalla per valtuutettu, jota tietysti hivutetaan sitten myöhemmin ylöspäin. Rahat menevät suoraan puolueiden yhteisiin kassoihin joista kustannetaan vaalikampanjoita, viinereitä ja muuta mukavaa. Tämä siis virallisten puoluetukien, eduskunnan ryhmätukien, poliittisten nuorisojärjestöjen kahmimien veikkausvarojen, ja luottamushenkilömaksujen lisäksi.

Tyypillistä suomalaista korruptiota. Ei varmaan mietitytä pätkääkään poliitikkojamme, kuinka monta hoitajaa tai lääkäriä voisi kaavaillulla vajaalla 7 miljoonalla eurolla palkata.

5 tykkäystä

Tästähän oli soten vastustuksesta alunperinkin kyse eli SOTE lisää voimakkaasti kuluja muttei palveluja. Käsittääkseni koko SOTEn perusajatus on betonoida erään vanhemman puolueen asemaa maakuntatasolla, kun ko puolueen normi elinkaari on kääntymässä laskuun.

Itse ihmettelen, millä SOTE, Ilmastonmuutostoimet ja koronatuet oikein maksatetaan. Veroilla tietenkin, mutta miten vaikuttamatta negatiivisesti Suomen kilpailukykyyn? Ei poliitikkokaan voi olla niin tyhmä, että olettaa verojen noston parantavan kilpailukykymittareita.

1 tykkäys

Yleisesti ottaen puoluetuki voitaisiin muuttaa kiinteäksi. Joko kaikille puolueille tai kaikille puolueille, joilla on yksi edustaja, jossain valtuustossa.
Puoluetuen suuruus voisi olla n. 100 000 euroa, jolla palkkaa puoluesihteerin ylläpitämään puoluerekisteriä, ylläpitää puoluerekisterin ja vuokraa jostain “esikaupungista” puoluetoimiston. Jos puolue haluaa toimiston ydinkeskustasta, niin voi sitten laittaa omistansa lisää vuokraan.
Vuotuinen säästö noin 30 miljoonaa euroa.