Björn Wahlroos ja miten asiat oikeasti ovat?

Björn Wahlroos on ollut esillä markkinoimassa uutta “koska kaikki näitä tekee” kirjaansa ja kävi samalla YLE:n studiossa. Nähtävästi Wahlroos ei ymmärrä mistä puhuu tai ei tiedä tai ei halua tietää totuutta. Muutama korjaus…ehkä vanha mies ei muista kaikkea?

Uruguayn UPM -tehdas sai vapaakauppa-alue statuksen, joten se ei maksa veroja tuloksestaan. Uruguayn valtio teki 20 vuoden sopimuksen tehtaan tuottaman sähkön ostosta. Uruguay maksaa tehtaalle tulevan rautatien ja syväsataman, hinta-arvio n. 3 miljardia euroa. Tehtaan tuotanto myydään Kiinaan eli Wahlroos kumartaa aina sinne missä rahaa, välittämättä siitä mitä se tukee. Wahlroosin UPM:n Uruguaysta ostamasta metsäalueesta sai hiukan väärän käsityksen. Eli satoja tuhansia hehtaareita sademetsää tuhotaan, jotta saadaan istuttaa nopeasti kasvavaa eukalyptus puuta tehtaan tarpeisiin. UPM tekee Uruguayssa juuri samaa, mistä Brasiliaa syytetään ympäri maailman eli maailman keuhkojen, sademetsien tuhoamisesta. Wahlroosin mukaan kyseessä on ympäristöteko. Varsinainen ympäristöteko. On selvä, ettei yksikään EU-maa pysty kilpailemaan UPM:n harjoittaman kolonialismin kanssa.

Wahlroosille myös tiedoksi, että Saksan paperityöläisen keskituntipalkka on 36,5 e/tunti, Suomen vajaa 20,00 e/tunti. Nämä ovat EU:n tilastoista. Se, mitä me emme tiedä ovatko UPM:n ”saksalaiset” sittenkin banaanipalkkalla työtä tekeviä laittomia siirtolaisia? Sopisi yhtiön kuvaan. Sen me tiedämme, että Suomessa työntekijöiden irtisanominen on helppoa ja halpaa verrattuna Saksaan. Se lienee syy, miksi UPM irtisanoo Suomesta. Wahlroos myös sanoi, että Suomessa ei ole enää puuta. Saksan tilanteen tietäen olisin hiukan eri mieltä. Eli ihan puuta heinää.

Wahlroos suhtautui rennosti EU:n kartellisyytöksiin. UPM on usein toistuva asiakas kartellitutkinnoissa ja viimeksi yhtiö sai vuonna 2005 56,5 miljoonan euron sakot. Nyt ovat tutkinnassa vain UPM, Metsä-Fibre ja StoraEnso. Wahroosille tiedoksi, että EU epäilee näitä kolmea yhtiötä sellun markkinanhinnan kartellista. Se olisi selvinnyt Reutersin uutisista. Tutkinta ja etsintä ei vielä kerro mitään syyllisyydestä, mutta EU ei kovin heikoin näytöin lähde vastaaviin operaatioihin.

Kun katsoi Wahlroosin esiintymistä televiossa tuli ihan mieleen, että “Valehtelijoiden Klubi” on tullut takaisin telkkariin.

1 tykkäys

Eikös Wahlroos ollut epäiltynä rahanpesijänä, olikohan Caymansaaret tai Bahama?

140 miljoonaa euroa oli summa. MOT:n mukaan ja asiat hoidettiin Luxemburgin Nordean kautta, Nordeahan on varsinaisesti kunnostautunut veroparatiisi yhtiöiden järjestämisessä.

1 tykkäys